Procedura de concesiune a serviciului de salubrizare a localităților județului Constanța a fost contestată la CNSC. De decizii au fost luate?

  • Asociația de Dezvoltare Intercomunitară” Dobrogea”, în calitate de autoritate contractantă, a demarat în 2022 procedura privind atribuirii contractelor de delegare, prin concesiune, a gestiunii serviciului de salubrizare pentru activitățile de colectare, transport și transfer al deșeurilor din județul Constanța, aferente Proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor
  • La licitație s-au înscris trei operatori care au depus oferte pentru fiecare lot în parte, aferente celor trei zone de colectare din județul Constanța
  • Valoarea totală estimată a contractelor este de 148.087.662 lei, pe o durată de 5 ani
  • Una dintre firmele participante la licitație a contestat răspunsurilor la solicitările de clarificări emise de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea” la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor
  • Procedura de soluționare în fața Consiliului s-a desfășurat în scris
  • Toate contestațiile au fost respinse ca nefondate
 
 
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr. 74/C7/3042 la contestația înregistrată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor cu nr. 60529/09.12.2022, formulată de către Utiltrailer SA cu sediul în Ulmeni, județul Călărași, împotriva răspunsurilor la solicitările de clarificări nr. 993/09.11.2022 (răspuns nr. 18) și nr. 1050/28.11.2022 (răspunsuri nr. 20, 21 și 36), emise de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea”.
 
Contestația are legătură cu procedura organizată de Asociație în vederea atribuirii contractului de achiziție
publică, divizat pe loturi, având ca obiect „Contract de delegare prin concesiune a serviciului de salubrizare pentru activitățile de sortare, tratare mecanobiologică și depozitare a deșeurilor municipale din județul Constanța”.
 
Prin intermediul constestației, Utiltrailer SA a solicitat admiterea contestației, obligarea autorității contractante la luarea măsurilor de remediere, în subsidiar, în măsura în care se constată că nu pot fi dispuse măsuri de remediere care să permită continuarea legală a procedurii de atribuire, obligarea autorității contractante la anularea procedurii de atribuire, suspendarea procedurii de atribuire până la soluționarea pe fond a contestației, precum și obligarea autorității contractante la plata cheltuielilor ocazionate de soluționarea contestației, pentru lotul 1.

Procedura de soluționare în fața Consiliului s-a desfășurat în scris.

În baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, excepția lipsei de interes a contestației formulată de către Utiltrailer SA, invocată de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea”.
 
Totodată, CNSC respinge contestația formulată de către Utiltrailer SA, în contradictoriu cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea”, ca nefondată dar și cererea contestatorului privind obligarea autorității contractante la plata cheltuielilor efectuate cu soluționarea contestației, ca nefondată.

Prezenta decizie este obligatorie pentru părți.


Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate.
 

Vă reamintim, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară” Dobrogea”, în calitate de autoritate contractantă, a demarat în 2022 procedura privind atribuirii contractelor de delegare, prin concesiune, a gestiunii serviciului de salubrizare pentru activitățile de colectare, transport și transfer al deșeurilor din județul Constanța, aferente Proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor.
 
La licitație s-au înscris trei operatori care au depus oferte pentru fiecare lot în parte, aferente celor trei zone de colectare din județul Constanța.
 
Zona 1: Municipiul Constanța, orașele Murfatlar și Ovidiu, comunele: Fântânele, Grădina, Istria, Lumina, Mihai Viteau,Târgușor, Valu lui Traian, Săcele, Corbu;

Zona2 : Orașele Negru Vodă, Techirghiol și Eforie, comunele: Amzacea, Bărăganu, Cerchezu, Chirnogeni, Comana, Cumpăna, Mereni, Pecineaga, Topraisar, Tuzla; 

Zona 3: Municipiul Medgidia, orașul Hârșova, comunele: Adamclisi, Aliman, Băneasa, Castelu, Ciocârlia, Cobadin, Cuza-Vodă, Ciobanu, Crucea, Deleni, Dobromir, Dumbrăveni, Gârliciu, Ghindărești, Horia, Independența, Ion Corvin, Lipnița, Mircea-Vodă, Nicolae Bălcescu, Ostrov, Oltina, Peștera, Pantelimon, Rasova, Saligny, Siliștea, Tortoman, Topalu, Vulturu.


Valoarea totală estimată a contractelor este de 148.087.662 lei, pe o durată de 5 ani.
 

Citește și:

Licitația privind salubrizarea localităților județului Constanța intră în faza de evaluare a ofertelor. Trei operatori s-au înscris la licitație

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța plătește peste 1 milion de lei pentru servicii veterinare la baza de supraveghere a animalelor fără stăpân din Constanța

25 Mar 2023 673

Acord cadru pe 48 luni în valoare de peste 80 de milioane de lei Autocamioanele și utilajele Regiei de Drumuri și Poduri Constanța au grad de uzură de peste 75%

22 Mar 2023 833

Reprezentanții Asociației culturale Magrin vor ca o stradă din zona Peninsulară să poarte numele artistului fotograf, diplomat si filantrop. Stradelelor aflate în vizor le-au fost deja atribuite numele unor personalități locale (DOCUMENTE)

21 Mar 2023 1732

Cât costă actualizarea Planului Urbanistic General al comunei Agigea?

09 Mar 2023 858

Cerințe restrictive Procedura de achiziție organizată de municipalitate pentru amenajarea unui garaj și achiziția de autobuze electrice pentru CT BUS, atacată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (DOCUMENT)

08 Mar 2023 880

Confort Urban recunoaște Stâlpișorii ficși care blochează străzile din Peninsulă sunt instalați în baza Regulamentului de acces suspendat de magistrați!

07 Mar 2023 830

Decizie importantă luată de Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Oil Terminal SA. A fost aprobat un parteneriat pentru valorificarea unui teren de 38 ha

04 Mar 2023 4027

Un fost deputat constănțean în legislatura 2000-2004 a devenit asociat și administrator la Agro Arman Taș SRL

03 Mar 2023 1190

Assivalue SRL și-a schimbat acționariatul. Legături cu compania care restaurează ansamblul Vasile Cotovu din Hârșova

03 Mar 2023 772

Continuă exodul firmelor din oraș Agenția de turism Happy Tour și-a închis punctul de lucru de la Constanța (GALERIE FOTO)

23 Feb 2023 1342

Firme din sfera de interes câștigă contracte la RAEDPP și Confort Urban Stere Hira, specialist în artilerie și rachete ajuns director în administrația Chițac, nu-și uită tovarășii de business!

20 Feb 2023 3797

Decizie importantă la Ameropa Grains SA! Cine l-a înlocuit pe Mihai Daniel Aniței în Consiliul de Administrație al societăţii?

18 Feb 2023 1243

S-a încheiat procesul de recrutare şi selecţie. Cine sunt noii administratori neexecutivi ai Termoficare Constanța SRL?

18 Feb 2023 1972

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu la Conferința de Securitate de la München

17 Feb 2023 643

Comuna Adamclisi vinde două loturi de teren. Când are loc licitația?

17 Feb 2023 1011