Procedura în premieră, în România Doctorul Denis Amet, originar din Constanța, a implantat un defibrilator complet extra-cardiac

  • Dr. Denis Amet este originar din Constanța și face parte din echipa ARES, unde efectuează periodic proceduri complexe de aritmologie.
Un pacient care suferă de o boală cardiacă ereditară rară a beneficiat, în premieră, la București, de un defibrilator automat complet extra-cardiac.

Tehnologia este folosită deja de câțiva ani în spitalele din străinătate, iar acum va fi disponibilă și pentru pacienții din România, la ARES, scrie Antena 3.

Investigațiile amănunțite au arătat că pacientul care a beneficiat de noul dispozitiv suferă de sindromul Brugada, o aritmie cardiacă ereditară rară, care poate duce la deces subit.

Având în vedere profilul pacientului, echipa ARES, condusă de dr. Denis Amet, medic specialist în cardiologie și aritmologie, a decis, în acest caz, implantarea unui defibrilator special - sistemul BOSTON EMBLEM™ S-ICD.

Dr. Amet a făcut două incizii, una la nivelul sternului, iar cealaltă în zona toracica laterală stângă și a creat un „buzunar” pentru dispozitiv, precum și calea pentru sonda acestuia.

La detectarea unor bătăi neregulate ale inimii amenințătoare de viață, dispozitivul trimite un șoc electric mușchiului cardiac, restabilind ritmul normal.

„Marele avantaj e că acest sistem este complet extra-cardiac, subcutanat, astfel încât orice complicații ale sistemului nu complicații cardiace. O infecție a sistemului va fi o infecție subcutanată și nu o infecție a inimii”, explică dr. Denis Amet.


Cu acest tip de defibrilator, pacienții pot face sporturi care implică mișcări ample ale brațelor, precum culturism, tenis sau golf, contraindicate în cazul celor clasice.

Dr. Denis Amet este originar din Constanța și face parte din echipa ARES, unde efectuează periodic proceduri complexe de aritmologie. El practică medicina în Franța, la un spital din Paris și a montat, de-a lungul timpului, mai multe dispozitive de acest fel. 

Misiunea ARES în România este să asigure accesul unui număr cât mai mare de pacienți la tratamente inovatoare care păstrează integritatea corporală.


De-a lungul celor peste nouă ani de activitate, la ARES au avut loc 14 premiere medicale naționale și internaționale.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 21 noiembrie 2023

22 Nov 2023 918

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 7 iunie 2023

09 Jun 2023 1610

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 16 februarie 2023

17 Feb 2023 1351

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 22 august 2022

23 Aug 2022 2287

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 12 mai 2022

16 May 2022 1345

După 50 de ani. Lupte tătăreşti în Nisipari (Karatay)

29 May 2017 2656