Actualitate

Procurorii cer în continuare arestarea fostului prefect Ioan Albu. Cine va judeca dosarul. Ce spun rudele îndoliate (video)

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia solicită în continuare arestarea preventivă al lui Ioan Albu. În acest sens, magistrații au contestat decizia judecătoriei Medgidia de ieri, hotărâre prin intermediul căreia s-a respins cererea de arestare preventivă și s-a hotărât plasarea în stare de arest la domiciliu a fostului prefect. De această dată, cererea procurorilor va fi soluționată de judecătorii Tribunalului Constanța.
 
Reamintim că pe data de 16.02.2020, în jurul orelor 19.15, fostul prefect Ioan Albu a condus un autoturism pe DN 3, în județul Constanța și, pătrunzând pe contrasens, a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism care circula regulamentar din sens opus. Evenimentul rutier s-a soldat cu decesul conducătorului auto marca Peugeot.
 
În continuare, redăm comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia:
 
„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatului A.I.  pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, faptă prev. si ped. de art. 192 alin. (2) din C. Pen. şi  conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, faptă prev. si ped. de art. 336 alin. (1) din C. pen., cu aplic. art. 38 alin. 1 din C.pen.
 
Din ordonanţa întocmită de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora:
 
La data de 16.02.2020, în jurul orelor 1915, inculpatul A.I., având o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur  în sânge, a condus pe drumurile publice din jud. Constanţa un autoturism marca Range Rover, iar în timp ce circula dinspre localitatea Ciocârlia de Sus către com. Cobadin, la km. 231+600m, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Peugeot, care circula regulamentar din sens opus şi care era condus de numitul T.A. În urma accidentului, a rezultat decesul numitului T.A.
 
La data de 20.02.2020 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au formulat o propunere de luare a măsurii de arestare preventivă  ce a fost înaintată judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Medgidia urmând ca judecătorul de drepturi şi libertăţi să dispună asupra măsurii preventive solicitate“.
 
Rudele celui decetat vor să se facă dreptate și cer arestarea fostului prefect Ioan Albu.
 
„Pe data de 16, timpul s-a oprit în loc. Ceea ce s-a întâmplat în acea seară, nu este un accident. Un om beat s-a urcat la volan și mi-a ucis soțul. Voi căpăta în justiție ceea ce merită, închisoare. Și vreau să-i întreb pe domnii procurori care i-au dat arestare la domiciliu. Dacă era cineva din familia lor, la fel făceau? Sau îl aruncau în cel mai întunecat beci și îi dădea cheia tatălui dânsului să o înghită? Nu cred că fostul prefect este privilegiat, dânsul crede asta și rău face pentru că se va face dreptate. Vom merge până în pânzele albe! În memoria soțului meu, voi face să nu se mai întâmple așa ceva în țara aceasta. Cum este posibil ca un om beat să se suie la volan, să intre pe contrasens și să omoare un om. Apoi, probabil că el se duce acasă și bea un pahar să uite”, a declarat soția celui ce și-a pierdut viața în tragicul accident rutier.
 
„Am auzit că era și sub influența drogurilor. La poliție nu am fost pentru că nu m-am simțit bine. Cinci zile nu m-am ridicat din pat, nu am mâncat. Nu accept niciun fel de înțelegere. Vreau să se aplice legea și să fie închis”, a declarat soția victimei din accidentul în care a fost implicat Ioan Albu, fostul prefect al județului Constanța.

Fratele victimei a declarat că, prin diferite persoane a fost contactat și i s-a oferit o sumă de bani.
 
„Din câte știu, acum câțiva ani, fostul prefect a mai fost implicat într-un accident și tot dânsul l-ar fi omorât. Asta mă face să cred că se mușamalizează. Are cunoștințe multe. Nu sunt de acord cu arestul la domiciliu”, a declarat fratele celui ce și-a pierdut viața în evenimentul rutier.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului Începe judecata lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța!

19 May 2020 1713

Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, nu mai vrea să stea în arest la domiciliu

04 May 2020 2872

Judecătorii decid săptămâna aceasta libertatea lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța (video)

27 Apr 2020 1684

Rechizitoriu după tragedia produsă de Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța (document+video)

16 Apr 2020 2904

Judecătoria Medgidia, decizie importantă în cazul lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța (video)

07 Apr 2020 4768

Ședință fără public la Judecătoria Medgidia Ieri s-a decis libertatea lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, acuzat de ucidere din culpă (video)

04 Apr 2020 5961

Ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului Final de anchetă în cazul lui Ioan Albu, fostul prefect de Constanța. Ultima decizie a judecătorilor (galerie foto + video)

03 Apr 2020 6742

Fostul prefect al judeţului Constanţa Ioan Albu, trimis în judecată. Este acuzat de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului (video)

02 Apr 2020 1590

Exclusiv! Date din anchetă Ce scria pe sticla de vin găsită goală în maşina fostului prefect al judeţului Constanţa Ioan Albu (video)

26 Feb 2020 7105

Cererea de arestare, respinsă definitiv! Ioan Albu, fostul prefect al judeţului Constanţa, rămâne în arest la domiciliu

25 Feb 2020 3961

UPDATE Fostul prefect Ioan Albu află astăzi dacă va fi arestat preventiv (galerie foto+video)

25 Feb 2020 1886

Arest la domiciliu pentru ucidere din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului Ce obligaţii are Ioan Albu, fostul prefect al judeţului Constanţa

22 Feb 2020 4495

Oficial S-a respins cererea de arestare a lui Albu Ioan, fostul prefect al județului Constanța

21 Feb 2020 6844

Judecătoria Medgidia decide astăzi dacă îl arestează pe fostul prefect al judeţului Constanţa, Ioan Albu (galerie foto)

21 Feb 2020 1301

Accident mortal Procurorii cer arestarea fostului prefect al judeţului Constanţa Ioan Albu

20 Feb 2020 10775