Produse alterate, pentru turişti! Totul despre cele două terase din Vama Veche amendate de şefii ANPC, Pandelică şi Anghel (galerie foto)



Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC), însoţiţi de preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Bogdan Pandelică, şi de directorul ANPC, Paul Anghel, au descins, ieri, în Vama Veche, unde au luat la puricat mai mulţi agenţi economici. Inspectorii spun că nu vor să sperie operatorii, ci doar să vadă dacă se respectă drepturile consumatorilor.
 
Nereguli au fost găsite la terasa „La Barbă Neagră“ din Vama Veche, inspectorii suspendând temporar activitatea localului până îşi va repara frigiderul defect. „În acest frigider, agentul economic avea depozitate peste 100 de kg de carne, produse din carne, peşte şi produse din peşte, care începuseră să se strice. Pentru această neregulă, agentul economic a fost amendat cu 11.000 de lei“, a declarat directorului ANPC, Paul Anghel.
 
O altă problemă a fost identificată la un alt operator din Vama Veche, terasa „La Dodo“. Aici, inspectorii au găsit 40 de kg de şprot păstrate în condiţii nu tocmai bune. Inspectorii CJPC au aplicat în acest caz o amendă de 4.000 de lei. Potrivit lui Paul Anghel, terasa „La Barbă Neagră“ din Vama Veche funcţionează pe societatea Stronger Line SRL, iar terasa „La Dodo“, pe firma Stoiciu Gherghina Întreprindere Individuală.

Cine sunt cei doi agenţi economici amendaţi

Terasa „La Barbă Neagră“ din Vama Veche funcţionează pe societatea Stronger Line SRL. Potrivit Registrului Comerţului, firma a fost înfiinţată în anul 2002 şi are sediul social în comuna Tuzla. Capitalul social subscris, de 500 de lei, integral vărsat, este compus din zece părţi sociale. Firma este deţinută de asociatul unic Gheorghe Dobre, născut pe 23.05.1956, la Cotu Văii. Tot el este şi administratorul societăţii, care se ocupă de construcţia de nave şi structuri plutitoare, dar şi de repararea şi întreţinerea navelor şi bărcilor. 
 
Stronger Line SRL a fost înfiinţată de Nicoleta şi Gheorghe Dobre. În anul 2014, Nicoleta Dobre s-a retras din societate. În anul 2015, Stronger Line SRL, cu 28 de salariaţi, a declarat o cifră de afaceri de 722.908 lei şi un profit net de 24.542 de lei.
 
Numele lui Gheorghe Dobre mai apare şi în Matfei & Co Enigma SNC, SC Navprest SRL - ambele radiate, dar şi în Fly Game On SRL, a cărei activitate a fost suspendată. La rândul ei, Nicoleta Dobre este asociată în Algale SRL. În ceea ce priveşte această firmă, pe fişa de la Registrul Comerţului apare menţiunea „condamnare penală, faliment, urmărire penală, sub incidenţa Legii nr. 85/2006“. Algale SRL a figurat şi în dosarul nr. 11006/118/2012 al Tribunalului Constanţa, având ca obiect „infracţiuni de evaziune fiscală (Legea 87/1994, Legea 241/2005), art. 9, alin 1, lit. b şi c din Legea 241/2005“.
 
Stoiciu Gherghina Întreprindere Individuală a luat fiinţă în 2004 şi are sediul social în municipiul Mangalia, strada Rozelor. Titularul întreprinderii individuale este Gherghina Stoiciu, născută pe
23.07.1952, în Marasu, Brăila. Activitatea principală a întreprinderii individuale constă în comerţul cu amănuntul al textilelor, al îmbrăcămintei şi al încălţămintei efectuat prin standuri, chioşcuri şi pieţe.

Citeşte şi UPDATE 3. La Barbă Neagră are activitatea suspendată Inspectorii OPC efectuează controale în staţiunile 2 Mai şi Vama Veche (galerie foto+video)


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comandamentul Litoral 2016 al ANPC, la final Iată ce au găsit turiştii - lenjerii murdare, mucegai şi mâncare alterată!

16 Sep 2016 3025

De la Turism, la Protecţia Consumatorilor Mirela Matichescu, directorul de cabinet al preşedintelui ANPC Bogdan Pandelică (documente)

22 Jan 2016 7903

Andrei Tinu numit la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie iar Marcel Bogdan Pandelică la ANPC

03 Nov 2015 3464

Un secretar de stat în Ministerul Economiei, numit administrator la DMHI

18 Oct 2014 4168