Programul complet de Bobotează! De ce nu mai are loc procesiunea până în fața Cazinoului din Constanța

  • Procesiunea de la Arhiepiscopia Tomisului nu va mai fi până în fața Cazinoului din Constanța
  • Alaiul cu butoaiele trase de cai și boi vor poposi în Portul Tomis
  • Motivul? Lucrările care au loc în fața Cazinoului fac imposibilă desfășurarea slujbei de Bobotează
 
150.000 de sticle de apă sfințită pregătește Arhiepiscopia Tomisului pentru a împărți populației care va participa la slujba de Bobotează.
 
ÎPS Teodosie a organizat ieri, 4 ianuarie 2022, o conferință de presă unde a vorbit despre sărbătoarea din debutul anului. Cu 30.000 de sticle mai multe decât anul trecut, IPS Teodosie anunță că slujba tradițională va avea loc în Portul Tomis, asta datorită faptului că în fața Cazinoului este șantier. „În 2002 făceam tot în Portul Tomis, iată că la 20 de ani distanță ne întoarcem”, a spus ierarhul Tomisului.
 
 
Joi, 6 ianuarie, Biserica Ortodoxă va prăznui Botezul Domnului nostru Iisus Hristos sau Boboteaza. Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va avea următorul program:
 
Miercuri, 5 ianuarie - Ajunul Bobotezei
 
- de la ora 5.15, va oficia Liturghia Sfântului Vasile cel Mare la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, urmată de slujba de Sfințire Mare a apei, la ora 7.00, slujbă identică cu cea oficiată în ziua de Bobotează. Apa sfințită va fi apoi îmbuteliată în 150.000 de PET-uri ce vor fi oferite credincioșilor constănțeni de Bobotează;
- ora 12.30, va poposi la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Hârșova (din parcul de la Dunăre). De aici se va pleca în procesiune către malul Dunării Port. Slujba de Sfințire Mare a Apei va fi oficiată la ponton, apoi ierarhul va arunca trei cruci în apa Dunării, ce vor fi recuperate de către tineri curajoși;
- de la ora 18.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului” ce va fi transmis pe paginile de Facebook și Youtube ale Arhiepiscopiei Tomisului. Întrebările se trimit NUMAI pe mail, la adresa radiodobrogea@gmail.com;
 
Joi, 6 ianuarie - Botezul Domnului

- ora 8.15, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, urmată, la ora 11.25, de tradiționala Procesiune de Bobotează, de la Catedrală până în Portul Tomis, unde, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, va oficia slujba de Sfințire Mare a apei. La sfârșitul acesteia, IPS Teodosie va arunca trei cruci în apele mării, ce simbolizează Arătarea Sfintei Treimi la apa Iordanului;      
- de la ora 15.00, va oficia slujba de Sfințire Mare a apei la debarcaderul din localitatea Ovidiu (str. Primăverii);
- de la ora 17.00, va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din Constanța (zona Cora);
-       de la ora 21.40, va oficia Acatistul Botezului Domnului, Acatistul Maicii Domnului și Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul, la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
 
Vineri, 7 ianuarie - Soborul Sfântului Ioan Botezătorul
-       de la ora 8.15, va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din localitatea Techirghiol (str. Plantelor, nr. 3, lângă Grădinița nr. 2).
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

IPS Teodosie, despre Bobotează. Când va fi sfințită apa pentru a fi împărțită enoriașilor (GALERIE FOTO+VIDEO)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Românii ar putea avea o nouă zi liberă legală! (DOCUMENT)

04 Mar 2022 1156

Militarii Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești“ au participat la Procesiunea de Bobotează de la Constanța (GALERIE FOTO)

06 Jan 2022 901

Scandal în zona Catedralei Arhiepiscopale din Constanța. Două persoane, sancționate de polițiștii locali (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 Jan 2022 2034

Boboteaza la Constanța. Cine sunt cei trei tineri care au recuperat crucile din apă (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 Jan 2022 3483

Imaginea zilei Costumație inedită la Procesiunea de Bobotează

06 Jan 2022 1585

Constanța Unei femei i s-a făcut rău înainte de începerea Procesiunii de Bobotează. Intervine echipajul SMURD (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 Jan 2022 1093

LIVE VIDEO și TEXT Procesiune de Bobotează la Constanța. Mii de persoane participă la slujba de Sfințire Mare a apei din Portul Tomis (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 Jan 2022 2281

Vreme frumoasă la Constanța de Boboteză! Mii de oameni așteptați la Procesiune în Portul Tomis (GALERIE FOTO)

06 Jan 2022 917

Ceremonia de Bobotează la Constanța. Alaiul cu butoaiele trase de cai și boi pregătit pentru Procesiune ( GALERIE FOTO+VIDEO)

06 Jan 2022 1315

Co-președintele AUR, George Simion participă la slujba de Bobotează oficiată la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 Jan 2022 2386

ÎPS Teodosie oficiază Sfânta Liturghie de Bobotează la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 Jan 2022 1056

Trafic restricționat pentru Procesiunea de Bobotează în zona Catedralei din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 Jan 2022 921

Slujba de Bobotează, la Constanța. Programul complet. Cum se va desfășura procesiunea religioasă

06 Jan 2022 2009

Calendar-Ortodox 6 ianuarie - Botezul Domnului (Dumnezeiasca Arătare-Teofania)

06 Jan 2022 841

Boboteaza. De ce s-a botezat Iisus la 30 de ani

06 Jan 2022 2429