Programul de internship „Pregătit pentru carieră“, la o nouă ediţie Studenţii de la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa, de vorbă cu specialiştii Rompetrol Rafinare (galerie foto)

Rompetrol Rafinare continuă şi în acest an seria provocărilor adresate studenţilor care doresc să facă primul pas spre o carieră de succes. Programul de internship este special creat pentru tinerii care îşi doresc să încerce lucrul într-o companie.
 
Specialiştii Rompetrol Rafinare s-au întâlnit, ieri, cu studenţii Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, cărora le-au vorbit despre companie şi despre programul de internship „Pregătit pentru carieră“. La eveniment au participat studenţii de la Facultatea de Ştiinţe Aplicate şi cei de la Facultatea Inginerie Mecanică din cadrul Universităţii „Ovidius“.
 
Evenimentul a început cu prezentarea companiei, a specialiştilor, a activităţilor Rompetrol, dar şi a programului de internship „Pregătit pentru carieră”. În prima pauză de energie, studenţii au avut ocazia să interacţioneze cu specialiştii Rompetrol, cărora le-au adresat diverse întrebări. A urmat workshopul „Super abilităţi pentru viitorul tău“ şi workshopul „Branding Personal“, susţinut de Oana Radu, consilier în carieră.
 
„Evenimentul se adresează studenţilor. Ne dorim să schimbăm cumva media de vârstă în Rafinăria Petromidia. Pentru noi, este importantă atitudinea tinerilor, cărora le vorbim despre rafinărie şi despre ce ceea ce le putem oferi. Îi invităm să participe la procesul de selecţie pentru internshipul pe care îl vom organiza pe perioada verii. Astfel de acţiuni au mai avut loc, deoarece noi încercăm să promovăm programul nostru de internship“, a declarat Cristian Bolohan, director de Procese, Inginerie şi Investiţii.
 
La rândul său, Nicoleta Mihaiţă a precizat că internshipul „Pregătit pentru carieră“ înseamnă: implicare, tradiţie (peste 18 ani), început de carieră, dezvoltare, noi prieteni, mentorat, distracţie, diversitate, familie, progres, experienţă. „În fiecare an, invităm studenţii de la Facultatea de Ştiinţe Aplicate şi la Facultatea Inginerie Mecanică, cărora le vorbim despre ceea ce le poate oferi Rafinăria Petromidia. Evenimentul de anul acesta este unul special, deoarece serbăm 40 de ani de Petromidia. De asemenea, ne dorim să venim cu mai multe oferte către studenţi. Adică dincolo de prezentarea companiei, pe care o facem în fiecare an, le vom oferi şi ceva concret. Adică oferim mai multe workshopuri, care îi vor sprijini în evoluţia lor. Tinerii vor afla azi (ieri - n.r.) despre activităţile Rompetrol Rafinare şi programul de internship «Pregătit pentru carieră», dar şi despre oamenii care lucrează la companie. Pentru programul de internship din acest an avem 100 de locuri la Rafinăria Rompetrol, Vega şi RWS Ploieşti. Acesta se desfăşoară în lunile august şi septembrie“, a punctat Nicoleta Mihăiţă, Talent Acquisition & Employer Branding Manager.
 
„Petromidia este în continuă dezvoltare. Primul ţăruş a fost bătut acum 45 de ani, iar prima instalaţie a pornit acum 40 de ani. Istoria Petromidia se scrie prin oameni. Trăim o poveste, suntem ghidaţi de implicare, respect şi încredere. Vom scrie în continuare povestea Petromidia“, a transmis studenţilor Laurenţia Ticlete, specialist Resurse Umane.
 

Date despre programul de internship „Pregătit pentru Carieră“

 
Cei 100 de tineri selectaţi vor putea face un stagiu la Rafinăria Petromidia, Rafinăria Vega şi RWS Ploieşti. Pentru Rafinăria Rompetrol sunt alocate 40 de locuri pentru tineri cu studii superioare. Domeniile pentru care vor aplica tinerii care îşi doresc să intre în acest program sunt: rafinărie şi petrochimie, procese şi inginerie, utilităţi, servicii sondă, logistică, analiză laborator, mentenanţă, planificare. În cadrul acestui internship, studenţii vor avea parte de un mentor, li se va încheia un contract de muncă pentru două luni, vor fi plătiţi, vor avea parte de transport gratuit, dar şi de abonament medical. Mai mult, vor acumula experienţă, se vor dezvolta personal şi îşi vor face prieteni noi.
 
Programele de internship fac parte din strategia KMG International de a investi în resursa umană, nu doar în cadrul companiei, ci şi în interesul comunităţilor în care îşi desfăşoară activitatea. Aceste programe sprijină transferul de cunoştinţe de la experţi către noile generaţii care abia îşi încep cariera.
 

Despre KMG International

 

KMG International este un investitor important în economia românească, fiind în acelaşi timp un cetăţean corporativ responsabil. Deţinut de compania KazMunayGas din Kazahstan, grupul KMG International desfăşoară operaţiuni semnificative în sectoarele de rafinare şi petrochimie, retail, trading şi servicii industriale pe 12 pieţe principale. În România, Grupul deţine rafinăria Petromidia Năvodari, cu o capacitate de rafinare de 5 milioane tone pe an, rafinăria Vega Ploieşti, cel mai vechi combinat petrochimic, lansat în 1905, dar şi o reţea de distribuţie a carburanţilor cu peste 740 puncte de vânzare, 230 staţii GPL, 9.000 de staţii de butelii şi 3 staţii de înmagazinare a GPL, 7 depozite. Valoarea totală a investiţiilor realizate de către KMG International în România se ridică la 4 miliarde de dolari, în vreme ce nivelul contribuţiilor la bugetul de stat al României s-au ridicat la peste 16 miliarde de dolari în perioada 2007-2018.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Răspuns pozitiv de la APM Constanța Rompetrol Rafinare SA poate transforma un cazan cu circulație naturală în cazan cu circulație forțată multiplă

31 Mar 2024 520

Imagini din dronă cu Rafinăria Petromidia Năvodari după explozie! (GALETRIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 1695

Oficial de la KMG International despre explozie de la Petromidia Năvodari (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 1524

Acţionarii Rompetrol Rafinare SA, convocați în Adunare Generală Ordinară! Pe ordinea de zi sunt zece subiecte

26 Mar 2024 697

Rompetrol Rafinare SA anunță noi investiții pentru care a solicitat acord de mediu de la APM Constanța

17 Mar 2024 613

Rompetrol Rafinare SA, reclamant într-un dosar aflat pe rolul Curții de Apel Constanța

12 Mar 2024 803

​Rompetrol Rafinare a început revizia generală a rafinăriei Petromidia de la Năvodari

08 Mar 2024 753

Investiții pe Platforma Rompetrol Rafinare în interiorul instalației de Hidrofinare Petrol Reactor

06 Mar 2024 896

Rompetrol Rafinare SA a solicitat acord de mediu pentru construirea unei conducte de racordare la Făclia, județul Constanța

01 Mar 2024 726

Constanța Reparații la instalația MHC, efectuate de Rompetrol Rafinare. Documentația, depusă la Mediu

15 Feb 2024 683

Curtea de Apel Constanța Rompetrol Rafinare câștigă, pe fond, procesul cu Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili

06 Feb 2024 531

Mandat limitat Alexandru Stavarache, numit director economic interimar al Rompetrol Rafinare SA!

01 Feb 2024 968

Firme Constanța Alexandru Stavarache, noul administrator unic al Rompetrol Petrochemicals SRL

26 Jan 2024 719

Rompetrol Rafinare SA are doi membri noi în Consiliul de Administraţie

03 Oct 2023 1201

Schimbare în conducerea Rompetrol Rafinare! Cine a fost numit la conducerea companiei

25 Sep 2023 1435