Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime, prezentat la Constanţa (galerie foto)


La Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ din Constanţa a avut loc conferinţa de promovare a Programului Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime (POPAM) şi pentru consultări pentru noua perioadă de programare 2021-2027.


Evenimentul a fost deschis de Gheorghe Ștefan, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Directorul general din cadrul Direcţiei Generale Pescuit - Autoritatea de Management pentru POPAM, Ciceronis Cumpănăşoiu, a fost prezent la eveniment.


Fondul European pentru Afaceri Maritime şi Activităţi de Pescuit şi de Acvacultură (FEAMAPA) pune accent pe rezultate, şi mai puţin pe eligibilitate. Priorităţile şi obiectivele specifice sunt: Prioritatea 1 - sprijinirea activităţilor pescăreşti durabile, înlocuirea sau modernizarea motoarelor, încetarea temporară şi încetarea permanentă a pescuitului, control şi colectare date, regiuni ultra-periferice, protecţia şi restaurarea biodiversităţii acvatice, Prioritatea 2 - sprijinirea acvaculturii, sprijinirea procesării şi comercializării, Prioritatea 3 - dezvoltarea zonelor pescăreşti şi Prioritatea 4 - cunoaşterea şi supravegherea maritimă şi cooperare de coastă.


„Mă aşteptam să fiţi atât de mulţi astăzi aici pentru că la Constanţa întâlnim toate problemele pescăriei româneşti, începând de la pescuitul maritim, acvacultură, procesare, grupuri locale de lucruri. Vă felicit pentru implicarea dumneavoastră. Ştiu că nu este uşor să fii rentabil vânzând proteină animală cu doar un euro kilogramul şi să aştepţi doi ani să crească. Nu este uşor să mulţumim pe fiecare dintre dumneavoastră. Suntem aici ca să găsim soluţii pentru viitorul program operaţional, pentru că de această dată Bruxelles a fost foarte generos cu statele europene. Chiar ieri am fost la Comisia Europeană şi am avut o discuţie cu directorul general pe subiecte legate de Marea Neagră - pescuitul costier la scară redusă. Am avut şi o discuţie legată de zvonurile lansate legate de rambursarea celor 3,5 milioane de euro pentru Tulcea”, a spus Gheorghe Ștefan.


Principiile în elaborarea programului sunt însuşirea experienţei POPAM, prin organizarea procesului de elaborare şi implementare a programului, identificarea măsurilor care au avut succes şi identificarea măsurilor care au eşuat şi cauza eşecului.


De asemenea, se doreşte maximizarea resurselor MADR şi ANPA pentru elaborarea proiectului de program.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O firmă de pescuit din Constanța dă în judecată Autoritatea de Management pentru Pescuit POPAM. Dosarul, pe rolul Curții de Apel Constanța

07 Feb 2024 758

SC Green Source SRL dă în judecată Autoritatea de Management pentru Pescuit POPAM din cadrul MADR. Dosarul la Curtea de Apel Constanța

25 Oct 2023 828

Servicii de management și audit, contractate de Primăria Ovidiu. Ce proiect vizează

13 Jan 2023 1422

O structură din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale își deschide birou la Constanța (DOCUMENTE)

05 Aug 2022 1457

Ce firmă va amenaja adăposturile pescărești de la Ghindărești, județul Constanța (DOCUMENT)

11 Jun 2022 1471

Sprijin financiar de până la 80.000 de euro pentru inovare dedicată stimulării acvaculturii

24 Jan 2018 1691