Proiect european lansat la Prefectura Constanţa Turismul de aventură în regiunea Mării Negre devine o posibilitate viabilă

Turismul de aventură la Marea Neagră începe să se transforme, treptat, în realitate. Ieri, Instituţia Prefectului Judeţul Constanţa a organizat conferinţa de lansare a proiectului „Development of Outdoor Adventure Tourism Network in Black Sea Region (DOOA)“. Evenimentul a fost deschis de intervenţia prefectului judeţului Constanţa, Radu Volcinschi. La conferinţă au fost prezenţi şi preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) Sud-Est, Aurelian Marin, managerul de proiect, Filiz Ismail-Pârcălabu şi asistentul de vizibilitate, Magdalena Moroşan.

Partenerii proiectului sunt: Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Republica Moldova, Centrul Internaţional de Dezvoltare a Afacerilor şi Investiţii din Republica Georgia, Camera de Comerţ din Stara Zagora şi Agenţia de Dezvoltare Economică Regională din Stara Zagora, Republica Bulgaria, iar din Republica Turcia, partener lider este Administraţia Specială a Provinciei Kastamonu. Beneficiarul proiectului este Prefectura Constanţa, iar asociatul român în cadrul acestui plan este Agenţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT).
Valoarea totală a proiectului este de 596.298,92 de euro. Obiectivele specifice sunt acelea de identificare a oportunităţilor şi a obstacolelor în sectorul turistic, astfel încât să fie întemeiată o dezvoltare economică durabilă în regiune, dezvoltarea unei strategii durabile de turism de aventură şi a unui plan de acţiune pentru regiune, precum şi creşterea capacităţii de management a instituţiilor locale, a operatorilor şi a microîntreprinderilor din turism.

Din descrierea proiectului, rezultă că grupul ţintă este reprezentat de autorităţile publice locale, regionale şi chiar naţionale din zonele implicate, operatorii din turism din aceste sectoare, dar şi ONG-uri ce activează în domeniul turismului, culturii şi mediului înconjurător. „Pentru regiunea Dobrogei, pentru Constanţa, ca turism de aventură sunt posibilităţi pentru activităţi enduro, curse cu ATV-uri, sporturi nautice, sporturi în aer liber, drumeţii, pescuit şi altele. De exemplu, în zona Grindul Chituc sunt posibilităţi nemăsurate pentru practicarea turismului de aventură la Marea Neagră“, a declarat, în cadrul întâlnirii, managerul de proiect Filiz Pârcălabu -Ismail. De asemenea, preşedintele ANAT Sud-Est, Aurelian Marin, a precizat că „în cadrul strategiei de proiect, fiecare administraţie locală va fi rugată să îşi promoveze resursele şi potenţialul turistic de aventură. Noi vom prelua ideile lor şi le vom promova în toate celelalte ţări partenere în proiect“.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiectul de HCL a fost inițiat de grupul consilierilor locali PSD Prefectul județului Constanța a declarat recurs în dosarul denumit generic „Stop depresia"!

19 Apr 2024 454

Se cere anularea autorizației de construire Când s-ar putea lua o decizie în procesul dintre Prefectul Județului Constanța și Blue Ink Residence SRL?

14 Apr 2024 870

Servicii de consultanţă în domeniul digitalizării S-a semnat protocolul încheiat între Consorțiul CiTyInnoHub și Instituția Prefectului - Județul Constanța (FOTO)

12 Apr 2024 436

Amânare în dosarul în care Prefectura Constanța a chemat în judecată firma Sofi Leader Invest SRL

10 Apr 2024 494

La toamnă se va lua o decizie în procesul dintre Prefectura Constanța și Stely Metal SRL

10 Apr 2024 392

Prefectura Constanța cere anularea autorizației emise pentru MCG Private Residence SRL, care construiește la Năvodari

06 Apr 2024 3495

Căminul „Sf. Cuvios Ioan’’ din Constanța, în atenția autorităților. Ce nereguli au fost constatate

04 Apr 2024 698

Wave House SRL câștigă, pe fond, procesul deschis de Prefectura Constanța. Este vizată o autorizație de construire

31 Mar 2024 459

LIVE TEXT Ce măsuri pentru siguranță școlară au fost luate la nivelul județului Constanța, în luna februarie 2024 (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 532

LIVE TEXT Colegiul Prefectural. Stadiul pregătirii plajelor pentru sezonul estival 2024 și aplicarea dispoziții Schengen în România, pe ordinea de zi (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 681

Exclusiv Valul nou în magistratură! Cine sunt și de unde vin noii judecători din Constanța și Tulcea. Lista (DOCUMENT)

26 Mar 2024 3142

Justiție Constanța Se cere anularea autorizațiilor de construire pentru firma Aprilia Residence SRL

21 Mar 2024 662

Prefectura Constanţa a renunțat la procesul intentat primarului comunei Seimeni. Miza - anularea unui act administrativ

20 Mar 2024 507

Prefectura Constanța cere anularea autorizației de construire pentru Wave House SRL. S-a stabilit un nou termen în dosar

19 Mar 2024 659

Justiție Constanța Wave House, Gas Port Oil și Gazzo Premium SRL, decizie în dosarul prin care se cere anularea autorizației de construire

18 Mar 2024 611