Proiectul cultural-artistic “Blue Theatre Revolution University Contest” continuă competiția!


 
  • „Blue Theatre Revolution University Contest” este un proiect sub egida  Festivalului Internațional de Teatru Independent de la Constanța (FITIC), organizat de Asociația Culturală pentru Tineret și Copii Art Theatre, în parteneriat cu Universitatea Ovidius din Constanța, Facultatea de Arte și finanțat de Primăria Municipiului Constanța.
  • Festivalul „Blue Theatre Revolution University Contest” se adresează în mod special tinerilor, dar și iubitorilor de teatru, mai ales celor care apreciază ineditul în artele spectacolului, dar și tuturor celor care apreciază diversitatea culturală. Scopurile proiectului sunt promovarea culturii și a educației.
  • Festivalul se va desfășura pe o perioadă de 8 zile și are un caracter competițional. De asemenea, acesta va avea o secțiune de evenimente care se vor desfășura pe parcursul acestor 8 zile, și anume: workshop-uri pentru studenți și spectacole tip recital instrument.
În data de 31.08.2022, în Parcul Arheologic, începând cu orele 20:00, absolvenții Universității de Vest Timișoara au prezentat spectacolul TOT CE SE DĂ.
Spectacol realizat în cadrul disertației Nanei (Balint Ioana), printr-o strângere de fonduri și colaborare cu artiști independenți.
Două cadre metalice sunt transformate de actori în cabină de tir, ocean, autoturism, vagon de tren, punct vamal, mal abrupt de mare, etc. Patru geamantane se transformă în loc de îngropăciune, loc de ascunziş, loc de artefacte… Mişcări coregrafice, prin care simulează înotul salvator, posibilul înec, chiar somnul adânc spart de vreo intervenţie a unui şofer insistent în a-şi impune părerile. Povestea a trei români care pleacă în Anglia în căutarea unui trai mai bun, care trec prin diferite situații limită.
De la săritul din tren, până la dezgroparea oaselor lui Hamlet, Unul, Alta și Celalalt sunt ghidați și bulversați de Sebastian, personajul colectiv care "îi veghează".

 
Publicul prezent a fost captivat de povestea personajelor, de improvizația spațiilor cu ajutorul celor două cadre metalice și de energia pe care au transmis-o actorii, totul fiind într-o continuă mișcare. Numărul spectatorilor a fost unul impresionant, în jur de 200 de oameni. Această formă de a prezenta spectacolele de teatru în aer liber pare să atragă publicul iubitor de artă, fiind un mod relaxant, plăcut și incitant. Spectacolul a fost pe gustul oamenilor, pe alocuri existând și momente amuzante, momente în care ne regăsim câteodată în viața de zi cu zi. Atmosfera a fost încântătoare, actorii au primit sincere aplauze, publicul a fost mulțumit iar seara s-a încheiat cum nu se putea mai bine, cu o serie de fotografii în spațiul special amenajat pentru evenimentul Blue Theatre Revolution University Contest. 
 

 
În data de 01.09.2022, în Parcul Arheologic, începând cu orele 20:00, Universitatea Hyperion București a prezientat spectacolul SEX, DRUGS, ROCK&ROLL.
Este o descriere veritabilă a tuturor emoțiilor care reușește să copleșească spectatorii, invitându-i să se gândească cu multă atenție la acțiunile lor, la defectele și la nevoile pe care le au, fără să-i jignească în vreun fel.
Spectacolul de teatru a prezentat povestea de viață a unor oameni simpli, prin diverse monologuri, cu un mare impact, ce au reușit să transmită publicului emoții puternice și să le lase de gândit unele aspecte care se petrec în viața reală. Fiecare poveste a avut o altă încărcătură emoțională, care a fost dusă până la bun sfârșit.
Oamenii au empatizat cu frământările personajelor, au fost de acord și nu, au apreciat intensitatea poveștilor și au rămas la final cu unele semne de întrebare, ceea ce și-au propus studenții să se întâmple. 



Tot în data de 01.09.2022, începând cu orele 22:00, în Parcul Arheologic, a avut loc și un  CONCERT DE MUZICĂ.
Trupa POLIFONIC BAND CONSTANȚA a încins atmosfera și a încântat publicul cu piese pline de energie.

A fost o seară plină de distracție, voie bună, viață, cântece și energie pozitivă. Studenții au fost mai mult decât încântați de concertul care a avut loc, trupa abordând mai multe stiluri de muzică preferate de cei tineri, și nu numai. Melodii cunoscute, dansante, pline de viață au ridicat publicul în picioare. Toată lumea s-a simțit extraordinar de bine, trupa a transmis cea mai bună energie, iar veselia a fost la cote maxime. Muzica nouă a fost alternată cu cea veche, a anilor ’90, fiind pe gustul tuturor. Melodiile populare au avut, de altfel, un mare succes, formându-se hore pline de viață și chiuituri.

Deși concertul a ținut o oră jumătate, oamenii nu erau dispuși să părăsească parcul, ci, din contră, voiau să continue distracția, ceea ce denotă că lumea s-a simțit foarte bine.



Citește și:

Proiectul cultural-artistic “Blue Theatre Revolution University Contest” a început cu succes!

Un nou festival pentru iubitorii de teatru - Proiect cultural-artistic - “Blue Theatre Revolution University Contest”


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Puzzle” – Trofeul pentru cel mai bun spectacol la „Blue Theatre Revolution University Contest” din Constanta

06 Sep 2022 862

Noi spectacole la „Blue Theatre Revolution University Contest” din Constanta

03 Sep 2022 768

Festivalul tinerilor actori la Constanța - Blue Theatre Revolution University Contest”

02 Sep 2022 683

Proiectul cultural-artistic „Blue Theatre Revolution University Contest”, în plină desfășurare

01 Sep 2022 576

Proiectul cultural-artistic “Blue Theatre Revolution University Contest” a început cu succes!

30 Aug 2022 1187

Un nou festival pentru iubitorii de teatru Proiect cultural-artistic - “Blue Theatre Revolution University Contest”

29 Aug 2022 1566

Proiect cultural-artistic pentru iubitorii de teatru Începe festivalul „Blue Theatre Revolution University Contest”

27 Aug 2022 610