Proiectul ”Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Constanța”, la final. Anunțul lui Mihai Lupu

Mihai Lupu, foto ZIUA de Constanța

Miercuri, 6 iulie, la hotel Ramada, a fost organizată conferința de presă privind finalizarea proiectului "Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Constanța", program cofinanțat prin Uniunea Europeană din Fondul de Coeziune și Fondul European de Dezvoltare Regionala, prin Programul Operațional Sectorial Mediu 2007-2013 și Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Președintele CJC, Mihai Lupu a afirmat în cadrul conferinței de presă, că dacă acest proiect nu s-ar fi închis, exista riscul declanșării procedurii de infringement pe sistemul de management integrat al deşeurilor.

Acesta a mai precizat că, de asemenea, acest lucru ar fi însemnat plata către UE a aproximativ 60 de milioane de euro.


„Acest proiect a fost generat de către UAT-urile din județ și a parcurs foarte multe etape și astăzi finalizăm proiect și urmează să delegăm acest serviciu.
Multumesc primarilor că au înțeles să pună la dispoziție terenurile. Îmi pare rău că spun acest lucru însă firma care avea de mediatizat acest proiect în rândul populației nu și-a atins scopul. Este foarte ușor să aruncăm niște bani. Astăzi ar fi trebuit ca tot județul Constanța să cunoască proiectul. De asemenea multe UAT-uri  nu au vrut să participe tocmai pentru că nu au fost informate despre beneficiile acestui proiect care a început în 2014 și urmează să fie upgradat iar deșeurile să devină pentru UAT-uri o sursă de venit. ”, a declarat președintele CJ,  Mihai Lupu.
 
Depozitul de la Tortoman are o suprafaţă de 26 de ha şi va avea în compoziţie trei celule programate să funcţioneze opt, nouă ani.
Investiţiile realizate conform standardelor şi cerinţelor Uniunii Europene vor contribui la dezvoltarea unei infrastructuri de mediu durabile, pentru un viitor sigur şi curat al judeţului Constanţa.

De asemenea, se vor realiza economii de costuri ca urmare a recuperării produselor reciclabile. Totodată, se vor reduce mirosurile neplăcute, emisiile de gaze cu efect de seră şi riscurile pentru sănătatea publică.

Menționăm că proiectul  realizat cu finanțare europeană și de care beneficiază peste 85% din populația județului, având, totodată, un impact major asupra mediului, a fost evaluat, ieri chiar de Barna Tánczos, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.





Aflat în vizită de lucru la Constanța, ministrul a mers, împreună cu reprezentanți ai administrației locale, la depozitul ecologic de la Tortoman, pentru a verifica modul în care a fost implementat proiectul Sistemul de management integrat al deșeurilor în județul Constanța, dezvoltat de Consiliul Județean - Stația de tratare mecanico-biologică a deșeurilor din localitatea Tortoman.







Președintele CJC, Mihai Lupu a fost și el prezent la eveniment. 


,,Vă mulțumesc tutoror, pentru că datorită dumneavoastră am reușit să finalizăm un proiect important, pentru tot județul. Acest proiect se adresează în proporție de 85% populației din județul nostru. Acest proiect a fost generat de UAT-urile din județ. Am dus în parametri normali pentru a finaliza acest proiect. Vreau să mulțumesc primăriilor din județ pentru că au înțeles că pot să ajute județul Constanța și au pus la dispoziție terenurile.”, a trasmis Mihai Lupu, prezent la eveniment.




Sursa video: Facebook/ Mihai Lupu 


 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anăstase Caraiola, acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA Constanța! Condamnare

28 Mar 2024 647

Mihai Lupu, despre candidatura la Consiliul Județean Constanța- „Cu siguranță voi candida!“ (VIDEO)

27 Mar 2024 1307

Proiect pe masa consilierilor din Constanța Peste 55 de milioane de lei pentru modernizarea tronsonului de drum cuprins între Tuzla și Biruința (DOCUMENT)

26 Mar 2024 402

Ședință CJ Constanța Rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului Constanța pe 2024, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

25 Mar 2024 487

Două terenuri vor trece din proprietatea Primăriei Băneasa în domeniul public al UAT Județul Constanța. Iată de ce! (DOCUMENT)

24 Mar 2024 479

Majorare de capital pentru Drumuri Județene Constanța SA, proiect dezbătut de consilierii locali (DOCUMENT)

24 Mar 2024 445

Un angajat al Consiliului Județean și-a cerut transferul la Agenția pentru Pescuit și Acvacultură din cadrul Ministerul Agriculturii! Despre cine este vorba?

15 Mar 2024 675

Consiliul Județean Constanța organizează concurs pentru conducerea executivă a DGASPC. Până când se pot depune dosarele?

10 Mar 2024 3814

Managerul de la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” intră în evaluarea anuală!

10 Mar 2024 559

Au fost stabilite calendarul și comisia de evaluare a managerului de la Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare”

10 Mar 2024 539

Ce notă a obținut în cadrul evaluării anuale managerul de la Biblioteca Județeană ,,I.N.Roman” Constanța (DOCUMENT)

07 Mar 2024 551

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 761

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1248

Ce notă a obținut la evaluarea anuală managerul de la Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare”(DOCUMENT)

22 Feb 2024 769

LIVE text Consiliul Județean Constanța, în ședință ordinară! Ce proiecte sunt pe ordinea de zi (FOTO+VIDEO)

21 Feb 2024 1015