Protest în fața Administrației Porturilor Maritime! Care este motivul (LIVE)


 
În această dimineață în fața sediului Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA are loc un protest împotriva preluării serviciului de pilotaj în porturile maritime românești cu propriul corp de piloți.
 
În fața instituției s-au strâns mai multe persoane cu pancarte.
 
Amintim că de la 1 ianuarie 2021, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA efectuează serviciile de pilotaj în porturile maritime românești cu propriul corp de piloți.
 


Florin Goidea director general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, spune că „măsura a fost determinată de faptul că, la 31 decembrie 2020, au expirat contractele încheiate cu cele 4 firme de pilotaj, iar acestea au refuzat să presteze serviciile de pilotaj, după această dată, în condițiile specificate în contractul cadru publicat pe website-ul administrației“.

Florin Goidea a mai declarat azi următoarele:

„Trebuie să facem o diferență între asociațiile de piloți și companiile de pilotaj. APMC are contracte cu companiile de pilotaj. Acest contract a expirat la data de 31 decembrie 2020. Se aștepta intrarea în funcțiune a ordinului, ordin care a fost suspendat, nu anulat, iar consiliul de administrație a decis în conformitate cu contractul comercial dintre APC și operatorii de pilotaj să prelungească acest contract până la data de 31 martie, în aceleași condiții. Am primit răspunsuri din partea operatorilor de pilotaj chiar în seara de 31 decembrie 2020. Ni s-a spus că vor presta acest serviciu doar dacă semnăm un contract pe o perioadă de cinci ani. Acest contract este axcesiv. Consiliul Concurenței nu este de acord cu această situație“. 
 

 
 








 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Cetatean

04 Jan, 2021 19:46

Sa spună Dl. Goidea, cum se realizează în mod profesionist și sigur pilotaj ul navelor maritime, în condițiile în care 9 piloți muncesc 24/24 începând cu data de 1 ianuarie 2021? Se joaca cu viețile acelor piloți și cu bunul mers economic al portului Constanța.

Pilot maritim

04 Jan, 2021 17:30

Deontologic ar fi fost sa publicati si un punct de vedere al pilotilor. Asta daca erati ziaristi . Administratia a nesocotit o hotarare judecatoreasca. Caz penal pedepsit cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau amenda. O fi putin ?

Articole asemanatoare

Decizie a magistraților de la ÎCCJ. Serviciile de pilotaj rămân în curtea CNAPMC, cel puțin până în luna septembrie

19 Jun 2021 1466

Zi importantă pentru serviciul de pilotaj maritim! Ce se va întâmpla azi la Administrația Porturilor Constanța

06 Jan 2021 3444

Pilotajul, încotro?! Florin Goidea, directorul APC - „Nu ne jucăm cu Portul Constanța! Situația care s-a perpetuat nu va mai putea continua“

05 Jan 2021 4066

Vești importante pentru piloții maritimi care așteptau suspendarea Ordinului 991/2020 privind serviciul de pilotaj

18 Dec 2020 2889

Asociaţia Piloţilor Maritimi din România „Euxin Pilot“, la judecată cu Ministerul Transporturilor

24 Nov 2020 2240

Oameni, apă şi bani! Cine asigură serviciul de pilotaj în porturile Constanţa, Midia şi Mangalia (documente)

04 Jun 2018 8921