Protest în fața sediului Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Constanța. Ce revendicări au sindicaliștii (GALERIE FOTO+VIDEO)

Astăzi de la ora 17.00 are loc pichetarea Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Constanța, de pe strada București, instituție cu rol deosebit în  identificarea şi combaterea fraudei fiscale. 

Revendicările privesc următoarele deficiențe:
  • Finanțarea defectuasă a activității profesionale, sănătății și securității la locul de muncă;
  • Discrepanțele salariale existente în instituții (prag de până la 25% doar la salariul de bază, la care se adaugă și sporuri specifice, în condiții similare de muncă și pregătire/specializare);
  • Condițiile de lucru inadecvate, pe alocuri sub standardele de decență;
  • Impunerea de obiective instituționale unui personal subdimensionat (locații deservite de doar 4-5 persoane);
  • Îngrijorări cu privire la neimplicarea angajatorilor/ordonatorului principal de credite în susținerea finanțiștilor pentru o poziționare corectă în noua lege a salarizării, lipsa dialogului social cu privire la acest subiect;
  • Lipsa deciziei politice de a se demara elaborarea unui Statut al finanțistului, similar cu al altor categorii de funcționari care desfășoară activități specifice, precum activitatea desfășurată  de angajații sistemului instituțional al Ministerului Finanțelor;
  • Pregătirea profesională continuă este deficitară;
  • Necorelarea fișelor de post cu realitățile activității desfășurate;
  • Sisteme informatice și structuri IT, greoaie, uzate moral;
  • Necorelări salariale în concordanță cu actualele restricții/incompatibilități și răspunderi suplimentare pentru diferite categorii de finanțiști (cu referire la proiectul de act normativ ce privește responsabilizarea suplimentară a inspectorilor fiscali și imputarea cheltuielilor de judecată acestora în solidar cu instituția)

Liviu ToaderContactat de cotidianul ZIUA de Constanța, președintele Nicolae Viorel Toader a precizat că pe data de 18 va avea loc la București pichetarea Ministerului Finațelor și cel al ANAF-ului.

„Protestul va avea loc în intervalul 17.00-18.00, la sediul Direcției Regionale Antifraudă. Mâine este ce-a de-a opta zi de pichetare. Pe data de 18 va avea loc la București pichetarea Ministerului Finațelor și cel al ANAF-ului.

În funcție de reacțiile pe care le vom avea din partea conducerii Ministerului și al ANAF-ului, după data de 18 vom consulta membrii sindicatului și vom hotărî dacă este nevoie de o nouă rundă de acțiuni sindicale. 

Acesta a explicat și de ce s-a ales intervalul orar pentru a picheta în orele 17.00-18.00. S-a ales acest interval pentru că este după orele de program. Ai noștri colegi, dacă vorbim despre cei de la Antifraudă Constanța și din toată regionala, nu vrem să îi punem într-o situație dificilă nici pe ei și nici instituția.

Un protest de o oră în mijlocul zilei nu ar fi bine. Trebuie să ne gândim la contribuabili, la conducătorii de instituții. Deciziile nu sunt la dumnealor. Totul este la nivel politic în ceea ce privește soluționarea revendicărilor membrilor noștri de sindicat“ - a mai punctat președintele Nicolae Viorel Toader. 


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mesaje de la sindicaliștii din Constanța „Nu ne mai vindeți gogoși”

11 Aug 2023 1355

ANAF Constanța se alătură valului de proteste din țară (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Aug 2023 2209

Funcționarii, solidari cu grefierii Protest în față la ANAF Constanța! (galerie foto+video)

20 Dec 2019 5586

UPDATE. Protest la Constanţa al angajaţilor ANAF. Ce revendicări au aceştia (galerie foto+video)

15 May 2017 4660

Proteste la Constanţa Se cere demisia preşedintelui ANAF, Gelu Ştefan Diaconu

12 Nov 2015 2819

„STOP abuzurilor ANAF!” Agenţii economici din Constanţa protestează împotriva controalelor ANAF

02 Apr 2015 2848

Protest în faţa Prefecturii Constanţa Patronatul IMM-urilor - „Punem STOP abuzurilor ANAF”

01 Apr 2015 2160