Protest în toate Serviciile Publice de Ambulanţă, începând de marţi. Participă și SAJ Constanța (GALERIE FOTO)

Un miting de amploare va fi organizat marţi, în Capitală, de către Blocul Naţional Sindical (BNS) şi Federaţia Naţională Sindicală "Ambulanţa" din România (FNSAR), care reprezintă toate Serviciile Publice de Ambulanţă, transmite un comunicat al BNS.

Începând de astăzi ore 10:00 și până la finalizarea protestelor, toate ambulantele din Serviciile Publice de Ambulanță vor purta acest mesaj (protest național) ., transmit reprezentanții SAJ Constanța. 

foto: SAJ Constanța

Oficial de la BNS 

Blocul Național Sindical atrage atenția că serviciile publice de ambulanță sunt sabotate de către Departamentul pentru Situații de Urgență! Deși intervin în peste 90% din cazuri medicale urgente la nivel național, serviciile de ambulanță au un parc auto deplorabil! Blocul Național Sindical a colectat date de la toate serviciile de ambulanță, cu ajutorul Federației Naționale Sindicale „Ambulanţa”, care sunt mai mult decât îngrijorătoare și le pune la dispoziția opiniei publice.


“Parcul de ambulanțe este într-o stare deplorabilă, asta înseamnă insecuritate atât pentru personalul de pe ambulanțe, cât mai ales pentru bolnavi, incapacitatea de a-și duce la îndeplinire menirea prevăzută prin lege și asta dintr-un singur motiv: puterile discreționare ale domnului Raed Arafat, care în ultimii ani  a dezvoltat, în paralel, un alt serviciu, SMURD-ul, care este arondat Ministerului de Interne”, a declarat Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical.


Datele colectate de specialiștii Blocului Național Sindical arată că:

-în 2021, serviciile de ambulanța au acordat primul-ajutor în peste 3,5 milioane de cazuri de medicină de urgență (90,5%), în timp ce angajații SMURD au intervenit la doar 370 de mii de urgențe (10,5%)
-49% dintre ambulanțele din România au fost dotate cu aparatură medicală în urmă cu mai bine de 10 ani, în timp ce mai bine de jumătate din parcul auto al SMURD este aproape nou și a fost dotat cu aparatură medicală în ultimii 5 ani
-în ceea ce privește intervențiile efectuate cu personal medico-sanitar de specialitate la nivelul întregii țări, serviciile de ambulanță intervin în aproape 99% din cazuri, în timp ce SMURD s-a ocupat de 1,21% din cazuri
-serviciile de ambulanță se confruntă cu un deficit de personal uriaș. Mai bine de 9.700 de posturi nu sunt ocupate (43,34%)

Blocul Național Sindical solicită, pe această cale, o întrunire urgentă cu premierul României, Nicolae Ciucă și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în speranța găsirii unor soluții pentru rezolvarea acestei situații.

Mai multe imagini puteți vedea în secțiunea „Galerie foto“ a materialului.   


Foto: SAJ Constanța 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere Maria Arnăutu, șef serviciu la SPIT Constanța. Soțul, asociat unic și administrator al Mihailidis & CO LTD SRL, cu contracte publice (DOCUMENTE)

27 Nov 2023 714

Angajări Constanța Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa scoate la concurs cinci posturi de șofer autosanitară

24 Nov 2023 1514

Suspiciune de toxiinfecție alimentară la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, județul Vaslui! Mai mulți pacienți în stare gravă! Trei au decedat

22 Nov 2023 659

Lideri de sindicat din serviciile de ambulanță, în greva foamei! Vor fi proteste la mai multe Servicii de ambulanță din țară

21 Nov 2023 464

UPDATE Explozie într-un bloc din Medgidia! Intervin mai multe echipaje de pompieri

20 Nov 2023 785

Premieră în justiția din Dobrogea! Sentință definitivă, la Constanța, pentru lovirea unui şofer de ambulanţă

14 Nov 2023 6260

Accident rutier în județul Argeș. O autoutilitară s-a răsturnat. A fost avariat un stâlp de electricitate

11 Nov 2023 489

Accident în județul Vaslui! Pompierii intervin la fața locului (FOTO)

10 Nov 2023 746

UPDATE Patru persoane rănite într-un accident rutier în municipiul Constanța! (GALERIE FOTO)

09 Nov 2023 1554

Accident rutier Constanța azi Eveniment rutier în Constanța! Un șofer băut a intrat cu duba într-un imobil (FOTO+VIDEO)

28 Oct 2023 2700

Declarațiile IPJ Tulcea cu privire la accidentul mortal, în care a fost implicată o ambulanță

18 Oct 2023 834

Ambulanță implicată într-un accident mortal în județul Tulcea! Pacientul din autosanitară, decedat (GALERIE FOTO)

17 Oct 2023 1395

Un nou dosar pe rolul Tribunalului Constanța. Una din părți, un fost director SAJ

14 Oct 2023 724

Ambulanţă implicată într-un accident rutier. Trei persoane au fost rănite

10 Oct 2023 1008

Un accident rutier în Constanța! Ambulanța intervine- o motociclistă este victimă

06 Oct 2023 2133