PSD Constanța „PSD a vrut suspendarea totală a plății parcării în Mamaia și Constanța, PNL și USR au votat împotrivă“

Parcare ConstanțaReprezentanții PSD Constanța au transmis un punct de vedere referitor la situația din ședința Consiliului Local Constanța în care a fost respins proiectul prin care se mofici aregulamentul parcărilor din Constanța și Mamaia. 
 

Ce s-a întâmplat, ieri, la ședința extraordinară a Consiliului Local Muncipal, dar și după terminarea acesteia, la stadiul declarațiilor și a postărilor, depășește orice limită a bunului simț politic și administrativ.

Regulametul parcărilor a fost emanat de city - managerul municipiului, aprobat cu entuziasm de primar și adoptat prin vot, cu efervescență, de PNL și USR.

Se întâmpla acum un an, iar PSD a atras atenția asupra efectelor negative care se vor resimți de la momentul intrării în vigoare a regulamentului. Cel pe care consilierii social-democrați nu l-au votat, invocând tarifele exagerate.

În urmă cu două luni, atunci când era evident că situația socio-economică va fi din ce în ce mai grea, iar menținerea tarifelor de parcare va alunga turiștii, consilierii PSD au înaintat un proiect pentru remedierea aberațiilor votate de peneliști și useriști în urmă cu un an.

Social democrații au propus printre altele:

-    Tarif Zona 0- 2 lei/ora inclusiv TVA;
-    Tarif Zona 1- 1,5 lei/oră inclusiv TVA;
-    DESFIINȚARE Zona 2;
-    PARCARE GRATUITĂ în intervalul orar 20:00 - 08:00 în municipiul Constanța și stațiunea MAMAIA.

Cu autosuficiența-i recunoscută și aroganța admnistrativă devenită de notorietate, primarul Vergil Chițac nici măcar nu a avut decența să îl introducă pe ordinea de zi a vreunei ședințe de CLM.

Cu ipocrizie și maxim populism, USR - aflată acum în jenanta poziție de partid care se revendică în Opoziție, dar se află la Putere având viceprimar precum și alte avantaje - și-a continuat campania de imagine. Cu pauzele aferente momentelor în care a plagiat amendamentele PSD.

Ieri, consilierii social democrați au propus suspendarea totală a plății parcării în Constanța și stațiunea Mamaia până la 15 septembrie, precum și suspendarea obligației de plată a parcării în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, între orele 20.00 - 08.00, până la data de 31 decembrie 2022.

Simplu și la obiect. Așa cum a fost și votul nostru care nu putea fi acordat unor alte amendamente lipsite de fond, dar menite să-i transforme pe primar, city manager, PNL și USR în salvatorii care sting incendiul, după ce l-au provocat și l-au întețit.

Orice alte aprecieri la adresa votului consilierilor PSD sunt fie minciuni sfruntate cu iz de userism, fie afirmații sub demnitatea funcției de primar al unui municipiu reședință de județ!

Domnule primar, social democrații din Organizația Municipală PSD Constanța vă cer, public, scuzele de rigoare pentru expresia referitoare la ,,stârpirea cuibului pesedist”. Sperăm că a fost doar un derapaj, cauzat de starea de euforie datorată vacanței în care am înțeles că vă aflați.

Nu vrem să credem că îmbrățișați doctrina hitleristă, conform căreia oricine nu era de rasă pură trebuia exterminat! Stârpit! Mai rămâne să dați aviz unui lagăr de concentrare, iar acolo să-i  deportați pe toți cei care nu sunt de acord  cu dumneavostră. Îl puteți edifica, eventual,  pe locul în care promiteți, de vreo doi ani, că veți face un parc pentru constănțeni.

Domnule primar, dacă ambițiile dumneavoastră politico - administrative se reduc la acest aspect, este evident de ce Constanța arată în acest fel! În ,,Altfel” nu va arăta niciodată, în condițiile în care tot ce vă interesează este să stârpiți pesediștii.

La final, cu respectul cuvenit funcției la înălțimea căreia, din nefericire, nu vă ridicați, suntem curioși cum îi veți stârpi pe cei 9 consilieri PNL care au votat, ieri, în ,,cuibul” nostru.

Nu putem să încheiem, totuși, fără să vă anunțăm că grupul consilierilor PSD solicită, din nou, primarului și echipei sale să facă publice datele privind încasarea sumelor din plata parcărilor în ultimul an. Câți bani s-au încasat, ce s-a făcut cu ei și ce au de gând să facă, în continuare, cu aceste sume?, au transmis reprezentanții PSD Constanța. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident rutier în parcarea unul mall din Constanța! Primele informații

06 Oct 2022 1430

Trei sensuri giratorii ar putea fi dezafectate pe bulevardul I.C. Brătianu, iar locurile de parcare vor fi desființate (DOCUMENT)

06 Oct 2022 3293

Constanța 16 vehicule abandonate sau fără stăpân de pe domeniul public, ridicate

05 Oct 2022 493

Noi locuri de parcare la Constanța! Unde sunt situate

04 Oct 2022 710

Municipiul Tulcea amenajează parcare pe strada Isaccei! Printre asociații uneia dintre firmele câștigătoare, un inculpat din Dosarul Retrocedărilor din Constanța (DOCUMENT)

04 Oct 2022 1186

Primăria Constanța A fost semnat un contract cu o firma unde asociat este un fost director din Port. Va realiza un studiu pentru Aleea Lupeni

03 Oct 2022 909

Doi tineri, prinși în flagrant în timp ce încercau să distrugă un parcometru la Tulcea (GALERIE FOTO)

25 Sep 2022 633

Accident rutier în parcarea unui hipermarket din zona Tomis Nord. Primele informații!

22 Sep 2022 1504

Noi locuri de parcare în Constanța! Unde sunt situate

21 Sep 2022 1965

Ce se construiește AM Business Development INC SRL supraetajează blocul pe care îl ridică la Ovidiu

21 Sep 2022 499

Municipiul Constanța Noi parcări pentru riverani amenajate în cartierul Coiciu

20 Sep 2022 592

Parcare gratuită. Confort Urban ridică parcometrele din stațiunea Mamaia!

15 Sep 2022 2993

Un drum din Portul Constanța va fi realizat de o firmă din Spania și de Consal Trade, patronată de un off-shore din Cipru (DOCUMENT)

10 Sep 2022 1122

Primăria Constanța a eliberat ceritifcatul de urbanism pentru realizarea PUZ-ului necesar pentru parcarea supraetajată de la Casa de Cultură

26 Aug 2022 980

Documente de urbanism pentru trei parcări supraetajate la Constanța. Unde ar urma să fie amplasate

25 Aug 2022 1670