Puiu Haşotti - „Peste cinci ani, aș putea să lansez un alt volum, «PNL, Marea guvernare 2015-2020»“

Senatorul liberal Puiu Haşotti, fost ministru al Culturii şi parlamentar de Constanţa în toate legislaturile începând cu 1996, şi-a lansat, sâmbătă, cea de-a treia carte. „PNL Constanţa 1990-2014“ se intitulează cel mai recent volum al său, lucrare în care face o trecere în revistă a momentelor importante din viaţa liberalilor constănţeni în anii de după Revoluţie.

Au fost alături de autor, pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“ din Constanţa, numeroşi lideri ai PNL: copreşedinţii partidului - Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, Cristian Pârvulescu, Dan Motreanu, Romeo Hanţi (editorul cărţii) şi, desigur, deputatul Gheorghe Dragomir, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Constanţa.
Numeroase personalităţi s-au aflat de asemenea şi dincolo de scenă. Aşa cum a menţionat chiar Haşotti, în sală au fost toţi liderii organizaţiei de la malul mării a PNL „mai puţin Sorin Muncaciu, care a plecat la scurt timp după Revoluţie în America“.
Deputatul Gheorghe Dragomir a fost cel care a deschis evenimentul oficial, ţinând să precizeze că ziua aleasă pentru lansarea cărţii „este una cu atât mai importantă cu cât este şi ziua preşedintelui Klaus Iohannis şi este la doar o zi distanţă de cea a autorului acestui volum“, pe care l-a numit „un clasic al Partidului Naţional Liberal“.
 
Şi Cătălin Predoiu a avut vorbe înălţătoare la adresa colegului său, senatorul Puiu Haşotti, dar şi a fratelui său, avocatul Ionel Haşotti, prezent de asemenea în sală, despre care a ţinut să spună că i-au fost adevăraţi mentori. „Am aşadar alături de mine aici doi oameni care au contribuit major la formarea mea ca om, ca avocat - şi aici mă adresez domnului Ionel Haşotti - şi ulterior ca politician, referindu-mă aici la domnul Puiu Haşotti“, a ţinut să precizeze Predoiu, care a adăugat, referitor la volumul lansat de senatorul de Constanţa „că are o mare calitate: citind, îţi dă senzaţia că stai de vorbă cu autorul“.
Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a ţinut să precizeze că actualul său rol în PNL i se datorează, în parte, şi lui Haşotti, care a sprijinit-o să candideze pentru şefia partidului.
 
„Am scris această carte cu convingerea că trebuie să las ceva în urma mea, însă dumneavoastră, antevorbitorii mei, m-ați provocat să mă gândesc că peste cinci ani aș putea să lansez un alt volum, care să se numească «PNL, Marea guvernare 2015 - 2020»“, a spus Puiu Hașotti.
 
Nu trebuie omis nici faptul că în sală i-au fost alături colegului lor de Parlament şi senatorii PSD Nicolae Moga şi Alexandru Mazăre, care însă au plecat după doar câteva minute de la începutul evenimentului. În încăperea marea a TNOB, care s-a dovedit a fi neîncăpătoare, au fost prezenţi şi membri ai Organizaţiei Judeţene a PNL, consilieri judeţeni, consilieri locali, dar şi primari liberali din judeţul Constanţa. Toţi cei prezenţi au avut ocazia de a pleca acasă cu noua carte semnată de Puiu Haşotti.
 
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liderii PNL la Constanța, după căderea moțiunii - „PSD-ul va înţelege cât de amplă este presiunea opiniei publice“

15 Jun 2015 2154

Cu o zi înainte de a împlini 62 de ani Senatorul Hașotti și-a lansat cea de-a treia carte

13 Jun 2015 2311