Punctul de Trecere a Frontierei Lipniţa a intrat sub administrarea Primăriei localităţii. Ce trebuie să facă aceasta în termen de cinci ani

Punctul de Trecere a Frontierei Lipniţa, cu terenul aferent, a trecut în administrarea Primăriei din domeniul public al statului. Astfel, printr-o hotărâre de Guvern, Garda de Coastă cedează Punctul de Trecere a Frontierei UAT Lipniţa, urmând ca Primăria să realizeze în termen de cinci ani lucrări de modernizare.
 
Guvernul României a publicat în Monitorul Oficial hotărârea prin care transmite un imobil din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Afacerilor Interne - Garda de Coastă în domeniul public al comunei Lipniţa pentru actualizarea anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1.705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.
 
Prin această hotărâre, unitatea administrativ-teritorială trebuie să realizeze lucrări de modernizare la Punctul de Trecere a Frontierei Lipniţa - Kainargea. Dacă în termen de cinci ani de la preluarea imobilului nu se realizează lucrările de modernizare, acesta revine în domeniul public al statului şi se dă în administrarea Ministerului Afacerilor Interne - Garda de Coastă, în condiţiile legii. Ministerul Afacerilor Interne este abilitat să iniţieze procedurile necesare în acest sens.
 
Terenul punctului de trecere a frontierei are o suprafaţă de 6.818 mp, valoarea de inventar fiind de 213.741,05 lei.
 
Reamintim că, în octombrie 2017, acest punct de trecere a frontierei a fost inaugurat în prezenţa prim-ministrului României de la vremea respectivă, Mihai Tudose. PTF Lipniţa se alătură celor 9 puncte de trecere cu specific rutier deschise traficului internaţional la graniţa României cu Bulgaria, operaţionalizarea lor urmând să asigure creşterea fluenţei traficului de călători între România şi Bulgaria.
 
Lucrările de amenajare şi modernizare desfăşurate au avut în vedere ca acesta să întrunească condiţiile pentru a fi deschis în regim de trafic internaţional conform prevederilor Schengen. Astfel, punctul de trecere a frontierei beneficiază de artere de control pentru fiecare sens, intrare şi ieşire din ţară, cabine de control, spaţii interioare, echipamente tehnice şi IT. Personalul care îşi desfăşoară activitatea în supravegherea şi controlul trecerii frontierei este asigurat prin redistribuire de la structurile Poliţiei de Frontieră.
 

Citeşte şi:

 
Noul punct de trecere a frontierei Lipniţa-Kainargea, inaugurat de prim-ministrul României (galerie foto)
 
„Stăm cu sabia lui Damocles deasupra capului“ Frontierele de la Lipniţa şi Dobromir, proiecte de milioane de euro compromise?
 

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.