Purtătorul de cuvânt al Guvernului Persoanele care intră pe teritoriul României nu mai au obligaţia să prezinte la intrarea în ţară certificatul verde COVID (VIDEO)

Certificat verde, sursa foto: PexelsPersoanele care intră pe teritoriul României nu mai au obligaţia să prezinte la intrarea în ţară certificatul verde COVID sau rezultatul negativ al unui test pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, la finalul ședinței de Guvern. 

De asemenea acesta a adăugat că Formularul de Localizare a Pasagerului (PLF) va rămâne în vigoare până la abrogarea legislaţiei.
 

"Astăzi este prima zi în care efectele stării de alertă instituită în România în urmă cu doi ani s-au încheiat. În privinţa certificatului verde şi altor condiţii de intrare în ţară care erau utilizate în contextul pandemiei de COVID-19, în urma hotărârii CNSU de ieri care ridica starea de carantină pentru persoanele care nu prezentau certificatul verde sau teste negative la intrarea în ţară, ca o consecinţă a acestei hotărâri, nicio persoană care va pătrunde pe teritoriul României fără să aibă certificat verde sau un astfel de test nu va avea nevoie de carantină. Ca atare, rămâne util ca document, pe care cetăţenii români îl pot utiliza în alte ţări care au menţinut această formulă, necesitatea certificatului verde. Rămâne, aşadar, un document util, dar nu necesar pentru a intra în România fără să intri în carantină", a precizat Dan Cărbunaru la Palatul Victoria. 


De asemenea, Dan Cărbunaru a vorbit și despre faptul că valabilitatea certificatelor verzi COVID eliberate de autorităţile române până în prezent rămâne, conform OUG nr. 68/2021, până la 31 decembrie anul acesta.

"Dar, repet, consecinţa directă a Hotărârii CNSU este că nu va duce pe nimeni în carantină, dacă nu va prezenta un certificat verde la intrarea în România. Deci, nu va mai fi un document obligatoriu pentru cetăţenii români la intrarea în ţară, de asemenea, nici testarea nu se mai include în condiţiile pe care cei care intră în România le vor avea de îndeplinit pentru a evita carantinarea", a mai menționat Dan Cărbunaru.


Nu în ultimul rând, în cadrul declarației susținute la finalul ședinței de Guvern, dan Cărbunaru a menționat că, în privinţa Formularului de Localizare a Pasagerului, că acest document rămâne în vigoare până la abrogarea OUG nr.129/2021.

"Pentru cei care intră în România va trebui să fie completat. După cum ştiţi, introducerea PLF în România a apărut ca urmare a unui context european, în care tot mai multe state l-au introdus pentru a putea veni în sprijinul celor care erau afectaţi sau în risc de a fi contaminaţi de virusul SARS-CoV-2. Şi, în acest moment, din câte am fost informat, există demersuri de a renunţa şi România la un astfel de document. Până când, însă, nu se va întâmpla acest lucru, deci pe toată perioada de valabilitate a acestui act normativ, OUG 129/2021, rămâne în vigoare. Deci, facem un apel în continuare ca cetăţenii români să continue să îşi proceseze, să-şi completeze aceste formulare până când actul normativ în vigoare va fi abrogat", a mai precizat Cărbunaru. Sursa foto: Pexels
sursa video: Facebook/Guvernul României

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Guvern, clarificări privind aplicarea majorărilor salariale ale profesorilor

02 Jun 2023 844

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru Începând de mâine, ministrul Muncii, Marius Budăi, începe dialogul cu reprezentanţii sindicatelor din educație (VIDEO)

28 May 2023 994

Purtătorul de cuvânt al Executivului Guvernul ţine cont de revendicările sindicaliştilor şi se aşteaptă ca procesul educaţional să fie reluat (VIDEO)

28 May 2023 838

Guvernul a aprobat sesiunea de concursuri pentru ocuparea a 1.116 posturi vacante sau temporar vacante în instituţii publice locale (VIDEO)

09 Nov 2022 1505

Are un apartament la Năvodari Sebastian Burduja va asigura interimatul la ministerul Educației. Date din CV, avere și interese (DOCUMENTE)

30 Sep 2022 1562

Numărul angajaţilor din vămi din partea ANSVSA va crește. Un post vacant și la Constanţa (VIDEO)

08 Jun 2022 1301

Firmele de curierat vor furniza la ANAF detalii despre persoanele ce au plătit ramburs produsele comandate online (VIDEO)

18 May 2022 2458

Schemă de ajutor de stat în valoare de peste 21.000.000 lei pentru şase aeroporturi din România (VIDEO)

06 May 2022 1226

Noi sancțiuni după creșterea prețurilor la benzină și motorină. Amenzile ANPC au ajuns la 950.000 lei! (VIDEO)

11 Mar 2022 1550

Premierul a dispus controale la staţiile de alimentare cu carburant. Guvernul nu va permite niciun derapaj

09 Mar 2022 1639

Dan Cărbunaru România a cheltuit 54,7 milioane lei până în prezent pentru a veni în sprijinul refugiaţilor (VIDEO)

09 Mar 2022 1374

Cărbunaru Peste 33.000 de cetăţeni ucraineni sunt în România. Câți au aplicat pentru azil (VIDEO)

28 Feb 2022 1357

Klaus Iohannis Sprijin suplimentar militar şi umanitar pentru Ucraina

27 Feb 2022 1322

Guvernul României a decis să trimită în Ucraina o a doua tranşă de ajutoare (VIDEO)

27 Feb 2022 1587