Purtătorul de cuvânt al MAI, declarații de presă „Structurile MAI au fost ținta unor critici dar au demonstrat că au capacitatea de a gestiona eficient situația din teren”

  • Declarații de presă la sediul MAI, în contextul protejării cetățenilor.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, a susținut la data de 9 august a.c. o declarație de presă.

„Vă mulțumim că ați acceptat invitația de a participa la această declarație de presă prin care conducerea ministerului transmite mulțumiri efectivelor care au acționat în ultimele zile pentru protejarea cetățenilor din întreaga țară, într-un context extrem de dificil.

Structurile MAI sunt întotdeauna acolo unde este nevoie pentru a proteja cetățenii, fie că vorbim de mitinguri ad-hoc, de manifestări sportive, culturale ori religioase, evenimente private sau alte procesiuni.

Fiecare aglomerare de oameni presupune anumite riscuri, dar de fiecare dată, structurile MAI au acționat astfel încât să reducă aceste riscuri, iar oamenii să nu aibă de suferit.

Așa cum știți în ultimele zile în spațiul public structurile Ministerului Afacerilor Interne au fost ținta unor critici, multe persoane încercând să acrediteze ideea că lucrurile nu sunt eficient gestionate, iar polițiștii și jandarmii ar putea scăpa situația de sub control.

În ciuda criticilor din spațiul public, efectivele MAI au demonstrat că au capacitatea de a gestiona eficient situația din teren și datorită modului în care au acționat nu s-a produs niciun incident semnificativ.  
 
Colegii noștri au luat măsuri concrete de prevenire  astfel încât astăzi să NU vorbim din nou de alte victime omenești, scandaluri sau tulburare gravă a ordinii publice.

Poliția și Jandarmeria au la îndemână metode specifice pentru a ajunge la un rezultat bun.


Criticile din spațiul public pot fi constructive dacă sunt realizate cu bună credință și întotdeauna ne-am autosesizat dacă a fost necesar.

Ordinea publică a fost păstrată și nu am avut situații de risc pentru oameni, ceea ce demonstrează că polițiștii și jandarmii și-au făcut datoria! Persoanele care nu au respectat reglementările legale au fost sancționate.

Suntem aici pentru a proteja cetățenii României și nu vom tolera încălcarea legilor!”
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acțiuni ale polițiștilor în județul Constanța. Au fost aplicate sancțiuni

29 Mar 2024 64

În județul Constanța Atenție, se oprește apa la robinete din cauza unor lucrări de întreținere a rezervoarelor de apă în mai multe localități!

29 Mar 2024 123

Trafic îngreunat pe podul de la ieșire din Ovidiu, județul Constanța! Mai mult porumb, împrăștiat pe șosea (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 193

ISU Argeș - Incendii

29 Mar 2024 79

DSVSA Constanța va dispune măsuri specifice pentru producerea, depozitarea, transportului şi valorificării cărnii și lactatelor pentru Sărbătorile Pascale

29 Mar 2024 203

LIVE VIDEO+TEXT Ana Hotels Europa Eforie își redeschide porțile, după un proces de modernizare! (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 420

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 4. 29 martie 2024. Zilele de primăvară au energia intensă a adolescenților

29 Mar 2024 204

Tenis de masă LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, vicecampioană națională la categoria Under-15 (DOCUMENT)

29 Mar 2024 330

Alertă meteo! ANM a transmis o informare de intensificări ale vântului. Vizată, toată țara

29 Mar 2024 364

Femeie agresată sexual într-o ambulanţă SMURD! Fost paramedic condamnat

29 Mar 2024 374

Durata contractului este de 12 luni Primăria Constanța cumpără 130 de camere video

29 Mar 2024 315

CSM Constanța baschet Echipa Under-16, succes categoric cu Fly OC Constanța (GALERIE FOTO)

29 Mar 2024 298

Investigația Parchetului European pentru remorchere! Cristian Antohi, directorul Tehnorex International, care a livrat vasele – „Toate probele au fost superioare Caietului de sarcini“ (DOCUMENTE)

29 Mar 2024 423

În weekend România trece la ora de vară! Când se dă ceasul cu o oră înainte

29 Mar 2024 470

RAJA Constanța Atenție, consumatori! Se oprește apa în mai multe zone din Constanța

29 Mar 2024 573