Raed Arafat „Astăzi se împlinesc 32 de ani de când am început activitatea primei echipe de intervenție SMURD din Romania“

SMURD. Foto: Facebook/RAED ARAFATSeceratrul de Stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat a transmis astăzi un mesaj la aniversarea a 32 de ani de la înființarea în România a serviciului SMURD. 

„Astăzi se împlinesc 32 de ani de când am început, cu sprijinul regretatului profesor Mircea Chiorean și a mai multor colegi voluntari, activitatea primei echipe de intervenție SMURD din Romania, la Târgu Mureș!

Atunci se numea ”echipa SMUR” pentru că activitatea de descarcerare nu exista, din lipsa de echipamente și de instruire la nivelul pompierilor militari în domeniul descarcerării. Abia în 1993 am reușit să obținem, prin donație din partea pompierilor scoțieni, primele echipamente de descarcerare, adăugând un “D”, la propunerea domnului general Ionel Crăciun, comandantul Corpului Pompierilor Militari de atunci, că să se transforme denumirea SMUR în SMURD.

În 32 de ani, am pornit de la o echipa la peste 400 de echipe de intervenție de prim ajutor calificat și de terapie instensiva mobila cu medic. De la niciun elicopter la 9 baze de intervenție aeriana de salvare urmând în curând să devina 11, iar evoluția sistemului a fost una fară întrerupere, în ciuda tuturor obstacolelor, aducând continuu valoare adăugată sistemului medical, și celui de protecție civila, din Romania.

În 32 de ani, milioane de intervenții, zeci de mii de vieți salvate, uneori chair cu prețul vieții pentru salvatorii SMURD.

Toate cele menționate mai sus s-au întâmplat datorita implicării, a scrificiului și a pasiunii venite din partea miilor de medici, asistenți medicali, pompieri-paramedici, piloți și voluntari, care s-au implicat pe parcursul a 32 de ani, pentru a face din SMURD un serviciu de elita în slujba oamenilor de rand.

Le mulțumesc tuturor pentru implicare și dăruire și vă mulțumesc tuturor pentru sprijinul și încrederea acordate acestui serviciu și colegilor care activează în cadrul lui!

Le mulțumesc în mod deosebit Inspectoratului General pentru Situații de urgenta, inspectoratelor județene pentru situații de urgenta și ISUBIF, Inspectoratului General de Aviație, și nu în ultimul rand, le mulțumesc conducerilor spitalelor în structura cărora funcționează unitățile de primiri urgenta care reprezintă o parte componenta și fundamentala a SMURD.
La Mulți Ani SMURD!

La mulți ani tuturor celor care activează, sau care au activat, în cadrul SMURD!“ - a transmis Raed Arafat într-un mesaj pe pagina sa de Facebook. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Autocisternă încărcată cu motorină, răsturnată la intrare în localitatea Mihail Kogălniceanu (GALERIE FOTO)

01 Dec 2022 2081

Camionul lui Moş Crăciun, cuprins de flăcări. Unde s-a produs incendiul (VIDEO)

30 Nov 2022 818

Locuință cuprinsă de flăcări, în Constanța! Unde intervin pompierii

30 Nov 2022 618

Județul Constanța Trei persoane rănite într-un accident rutier pe DN 22 în apropiere de Sibioara. Victimele, încarcerate (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Nov 2022 4844

Weekend solicitant pentru salvatorii din întreaga țară. Unde au intervenit

28 Nov 2022 388

Biciclist implicat într-un accident rutier în municipiul Constanța

27 Nov 2022 693

Trei autoturisme implicate într-un accident rutier pe Autostrada A2 București-Constanța, în zona localității Cumpăna (GALERIE FOTO)

27 Nov 2022 1207

Anunț de ultim moment în cazul celui care a cerut bani pentru un transport cu elicopterul SMURD din Constanța în București

26 Nov 2022 2173

Pieton rănit într-un accident rutier pe strada Eliberării din municipiul Constanța

26 Nov 2022 963

UPDATE. Prahova Accident rutier grav în zona unui sens giratoriu suspendat. Două victime decedate (GALERIE FOTO)

26 Nov 2022 1169

Un copil de 10 ani și un adult au ajuns la spital cu arsuri după un incendiu izbucnit în baraca în care locuiau

26 Nov 2022 711

UPDATE Femeie decedată într-un grav accident rutier între localitățile Techirghiol și Movilița. Intervine elicopterul SMURD (GALERIE FOTO)

23 Nov 2022 15197

UPDATE Patru persoane implicate într-un accident rutier în zona Casa de Cultură din Constanța

23 Nov 2022 1147

IGSU 1.152 de persoane au fost asistate medical de echipajele SMURD

23 Nov 2022 476

UPDATE Accident rutier în zona școlii din Tuzla. Un copil a fost rănit (VIDEO)

22 Nov 2022 3289