Raed Arafat Organizaţiile care vor să ajute refugiaţii din Ucraina pot apela la Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (VIDEO)

Raed Arafat, sursa foto: Facebook/ Raed ArafatŞeful DSU, Raed Arafat, a transmis organizaţiilor care vor să ajute refugiaţii din Ucraina că pot apela la Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI).

"Am stabilit în cadrul centrelor de coordonare să existe reprezentanţi ai organizaţiilor cele mai importante, dar şi a oricărei organizaţii din partea societăţii civile care doreşte să participe la coordonare şi la stabilirea anumitor măsuri prin acest centru. Am transmis astăzi, în cadrul şedinţei cu primul ministru, tuturor organizaţiilor ca orice problemă pe care o au, orice nevoie de sprijin este necesar, să apeleze la celula de comunicare cu societatea civilă de la CNCCI, pentru a primi orice ajutor de care au nevoie", a declarat Raed Arafat, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.


Șeful DSU a amintit de hub-ul umanitar deschis sub protecţia civilă europeană, prin intermediul căruia au fost transportate materiale din Italia, Slovenia, Bulgaria şi produse din interiorul României, în colaborare cu autorităţile ucrainene, conform Agerpres.ro.

"Rolul pe care l-a avut societatea civilă a fost unul extraordinar de important, vom continua să întărim colaborarea cu acest segment şi, bineînţeles, cu autorităţile publice locale, autorităţile judeţene şi oricine vrea să colaboreze pe plan naţional şi internaţional", a mai afirmat Arafat, la finalul reuniunii în format hibrid pe care premierul Nicolae Ciucă a avut-o cu reprezentanţii autorităţilor statului şi cu reprezentanţii societăţii civile şi ai organizaţiilor internaţionale implicate în gestionarea fluxului de refugiaţi generat de agresiunea militară rusă din Ucraina.


 

Sursa: Agerpres.ro
sursa video: Facebook/Guvernul României

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Raed Arafat „Astăzi se împlinesc 32 de ani de când am început activitatea primei echipe de intervenție SMURD din Romania“

25 Sep 2022 385

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă convocat pe tema acordării unui ajutor umanitar Franței

11 Aug 2022 645

Trei elicoptere din Craiova, Galaţi şi Constanţa vor prelua câte un rănit român Cinci români, transportați cu elicopterul în țară. Patru persoane au decedat pe loc după un accident pe o șosea din Bulgaria

06 Aug 2022 2218

Cod galben şi cod portocaliu de caniculă în mai multe judeţe. Unde se înregistrează risc ridicat de incendii (VIDEO)

20 Jul 2022 640

Raed Arafat ”Nu înţeleg de ce scutim gravidele de purtarea centurii de siguranță”

21 Jun 2022 566

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, despre geamandurile în formă de cruce "Nu sperie pe nimeni, domnule Arafat, ci e invers"

16 Jun 2022 1428

Raed Arafat, despre geamandurile în formă de cruce - „Am comis-o din nou!”

13 Jun 2022 1565

Constanța. Continuă protestele ARSVOM, la Prefectură (GALERIE FOTO)

10 Jun 2022 674

Sindicatul ARSVOM protestează pe platoul din fața Prefecturii Constanța. Ce nemulțumiri au sindicaliștii (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Jun 2022 1135

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu la ceas aniversar. Ce evenimente au mai avut loc în istorie pe 24 mai

24 May 2022 722

George Simion îl acuză pe Raed Arafat „Vei dispărea, mafiotule!”

07 May 2022 1049

Microfon găsit în biroul șefului DSU, Raed Arafat. Parchetul General a efectuat o verificare

03 May 2022 1347

Raed Arafat „DNA a pierdut în tentativa sa, ilegală şi bizară, de a redeschide un dosar vechi”

28 Apr 2022 2272

Raed Arafat, testat pozitiv la Covid. Ce a declarat secretarul de stat

18 Apr 2022 1127

Premierul Nicolae Ciucă „Este clar că acest război va produce efecte nu doar în țările de graniță, ci vor fi efecte în toată lumea“

14 Mar 2022 1031