Actualitate

RAEDPP a dat în judecată Uniunea Artiştilor Plastici pentru recuperarea unor datorii. Conducerea UAP susţine că primarul Făgădău le-ar fi promis sprijinul! (document)

Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa (RAEDPP) i-a dat în judecată pe artiştii plastici constănţeni pentru recuperarea unor datorii, reprezentând penalităţi facturate pentru chirii neachitate şi alte penalităţi pentru zilele de întârziere (vezi secţiunea „documente”).
 
Gheorghe Dican, vicepreşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici din România, ne-a declarat că Uniunea a fost luată prin surprindere de iniţierea acestui proces, în condiţiile în care primarul municipiului Constanţa, le-ar fi promis artiştilor plastici susţinere deplină în desfăşurarea activităţii, dacă cele două uniuni vor îngropa „securea războiului”.
 
„În urma discuţiilor pe care le-am avut la sediul Primăriei, cu toţi „actorii’’ implicaţi în arta plastică din Constanţa, primarul Decebal Făgădău ne-a promis toată susţinerea dânsului. Procesul pe care RAEDPP Constanţa l-a pornit împotriva UAP România şi a Filialei UAP Constanţa mă face să cred că bunele intenţii ale primarului nu au ajuns şi în „curtea“ subordonaţilor acestuia”, susţine Gheorghe Dican.
 
La rândul său, directorul RAEDPP, Florin Gheorghe, spune că sprijinul administraţiei locale pentru cele două filiale locale ale Uniunii Artiştilor Plastici nu are nicio legătură cu decizia Curţii de Conturi care obligă regia să recupereze sumele restante. RAEDPP are de recuperat 8.000 de lei, iar termenul fixat de instanţa de judecată este în a doua jumătate a lunii septembrie, potrivit lui Florin Gheorghe.
 
În ceea ce priveşte sprijinul pe care autorităţile l-au promis artiştilor plastici, Gheorghe spune că aceştia trebuie să facă solicitări la sediul regiei pentru obţinerea unor sedii pentru desfăşurarea activităţii. „Una dintre Uniuni deja a făcut acest lucru şi le-am repartizat un sediu pe strada Ştefan cel Mare, în apropierea Policlinicii cu Plată”, susţine directorul RAEDPP.
 
În ceea ce priveşte fostul magazin al Fondului Plastic Constanţa (sau Galeriile de artă) situat pe strada Ștefan cel Mare, şeful RAEDPP a adăugat că acesta a fost predat regiei, iar după finalizarea intabulării şi cadastrului şi a unei evaluări, acesta va fi scos la licitaţie de către regie. Pentru acest spaţiu, RAEDPP are deja o ofertă concretă din partea unei multinaţionale.
 
Citeşte şi: 
 
Sunt mai multe procese pe rol, printre care şi unul de evacuare, pentru datorii RAEDPP ar putea să scoată la licitaţie galeriile de artă ale Uniunii Artiştilor Plastici Constanţa. Ce spune Decebal Făgădău? (document)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

S-au finalizat acțiunile de igienizare pe strada Semănătorului din Constanța (galerie foto)

11 Nov 2019 674

Constanța Elevii unei școli gimnaziale au fost în excursie la o fermă de animale (galerie foto)

04 Nov 2019 482

Post vacant la Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța

22 Oct 2019 1136

Constanța Preparate tradiționale din zona Dobrogei, la „Târgul de gust bun, cu rețete din străbuni”

21 Oct 2019 2100

Cum pot vinde micii fermieri în piețele agroalimentare din Constanța (galerie foto)

07 Oct 2019 660

Vrei să deschizi o afacere și nu ai locație? RAEDPP Constanţa scoate la licitație cinci spații comerciale

19 Sep 2019 380

Târgul Constanța cu Flori Parcul Teatrului „Oleg Danovski”, gazda celui mai colorat și parfumat eveniment (galerie foto)

13 Sep 2019 2354

RAEDPP Constanța continuă reabilitarea spațiilor din situl arheologic „Orașul Antic Tomis“ pe care le are în administrare

13 Sep 2019 636

RAEDPP reabilitează clădiri din Constanţa

12 Sep 2019 569

Constănţenii, invitaţi să se aprovizioneze de la producătorii locali

10 Sep 2019 711

Imobil reabilitat de RAEDPP Constanţa, gata să fie închiriat (galerie foto)

05 Sep 2019 990

Pieţele agroalimentare Tic-Tac şi Peşcăruş vor intra în reabilitare anul acesta

04 Sep 2019 700

RAEDPP organizează primul târg de flori la Constanţa

04 Sep 2019 2356

Noi directori executivi la RAEDPP Constanța

02 Sep 2019 938

Carne proaspătă de curcan, în Piaţa Griviţei şi Piaţa Tomis (galerie foto)

19 Aug 2019 998