RAEDPP Constanța, despre rezilierea contractelor de asociere

  •  Este vorba despre contracte care au ca obiect asocierea privind construirea, amenajarea, exploatarea și întreținerea de spații comerciale în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia.
Începând din anul 2019, Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța a demarat controale în ceea ce privește respectarea clauzelor prevăzute în contractele de asociere aflate în derulare. Este vorba despre contracte care au ca obiect asocierea privind construirea, amenajarea, exploatarea și întreținerea de spații comerciale în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia.

În cadrul asocierilor, RAEDPP Constanța a pus la dispoziție terenurile pe care au fost amplasate spațiile comerciale, în timp ce societățile au fost obligate să construiască, să amenajeze și să exploateze aceste spații, potrivit destinației fiecăruia.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că mai multe societăți nu au respectat obligațiile contractuale, drept pentru care Regia a demarat procedurile în vederea rezilierii contractelor, dar și a sesizării organelor abilitate, unde a fost cazul.

Astfel, după încheierea sezonului estival, pentru a nu afecta activitatea turistică pe litoral, Regia a procedat la rezilierea unora dintre contractele de asociere. Precizăm faptul că acele litigii care nu au fost rezolvate pe cale amiabilă vor fi soluționate de instanțele judecătorești.
 

„Regia noastră se caracterizează și este cunoscută prin seriozitate, înțelegere, un bun partener în ceea ce privește respectarea și aplicarea prevederilor contractuale și a legislației în vigoare. Prin managementul eficient implementat, avem rezultate pozitive. În ceea ce privește cazurile menționate, nu ne abatem de la misiunea noastră de a respecta angajamentele contractuale, din respect atât pentru noi, cât și pentru beneficiari, oricare ar fi ei. Unii dintre asociații noștri nu și-au îndeplinit însă partea lor din contract, ba chiar mai mult, au sperat zadarnic până în ultimul moment că ne pot duce de nas”, a explicat directorul RAEDPP Constanța, domnul Florin Gheorghe.

Printre neregulile descoperite în cazul unor contracte încheiate în perioada 2000 – 2005 se numără neachitarea chiriei pentru folosirea terenului sau a cotei din profitul impozabil al asocierii cuvenite RAEDPP Constanța, dar și executarea de lucrări de construcție fără a deține autorizație de construire necesară conform prevederilor art. 3 din Legea nr.50/1991. În acest sens, Direcția Generală Poliția Locală Constanța a demarat verificări pe teren, iar ca urmare a nerespectării disciplinei în domeniul autorizării lucrărilor de contrucție, au fost deschise dosare de cercetare penală.
 
Sursa foto: RAEDPP Constanța
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

RAEDPP Constanța Casieriile vor fi închise luni și marți. Se pot face plăți prin virament bancar

26 Nov 2020 387

RAEDPP Constanța Accesul vizitatorilor în parcurile de distracție de tip Țara Piticilor și Gravity Park, interzis începând de marți

16 Nov 2020 770

RAEDPP Constanța Plantare de copaci în parcul Tăbăcărie

16 Nov 2020 643

Acțiune amplă de dezinsecție și deratizare, în piețele administrate de RAEDPP Constanța

13 Nov 2020 644

Angajați ai RAEDPP Constanța, confirmați pozitiv cu COVID-19

12 Nov 2020 878

Edilul a dispus o inventariere a tuturor clădirilor care au probleme cu fațadele. Ce decizia s-a luat cu privire la Palatul Navigației din peninsula constănțeană

06 Nov 2020 1506

RAEDPP Constanța Au fost înlocuite steagurile deteriorate din Țara Piticilor

30 Oct 2020 559

RAEDPP Constanța, precizări despre accesul pe rampele din complexul de sporturi extreme Gravity Park

28 Oct 2020 581

RAEDPP Constanța angajează consilieri juridici

27 Oct 2020 901

RAEDPP Constanța Anunț pentru vizitatorii Țărilor Piticilor și ai Gravity Park

22 Oct 2020 924

RAEDPP Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie, închisă vineri pentru public timp de opt ore

15 Oct 2020 785

RAEDPP Constanța S-au redeschis Țările Piticilor din zonele Casa de Cultură și Cartier Medeea

14 Oct 2020 1015

RAEDPP Constanța În Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie încep plantările de toamnă

30 Sep 2020 746

RAEDPP Constanța Țara Piticilor din parcul Tăbăcărie și-a redeschis porțile

25 Sep 2020 1009

RAEDPP Constanța, despre accesul în zona de climbing în Gravity Park

21 Sep 2020 599