RAEDPP Constanța, despre rezilierea contractelor de asociere

  •  Este vorba despre contracte care au ca obiect asocierea privind construirea, amenajarea, exploatarea și întreținerea de spații comerciale în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia.
Începând din anul 2019, Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța a demarat controale în ceea ce privește respectarea clauzelor prevăzute în contractele de asociere aflate în derulare. Este vorba despre contracte care au ca obiect asocierea privind construirea, amenajarea, exploatarea și întreținerea de spații comerciale în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia.

În cadrul asocierilor, RAEDPP Constanța a pus la dispoziție terenurile pe care au fost amplasate spațiile comerciale, în timp ce societățile au fost obligate să construiască, să amenajeze și să exploateze aceste spații, potrivit destinației fiecăruia.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că mai multe societăți nu au respectat obligațiile contractuale, drept pentru care Regia a demarat procedurile în vederea rezilierii contractelor, dar și a sesizării organelor abilitate, unde a fost cazul.

Astfel, după încheierea sezonului estival, pentru a nu afecta activitatea turistică pe litoral, Regia a procedat la rezilierea unora dintre contractele de asociere. Precizăm faptul că acele litigii care nu au fost rezolvate pe cale amiabilă vor fi soluționate de instanțele judecătorești.
 

„Regia noastră se caracterizează și este cunoscută prin seriozitate, înțelegere, un bun partener în ceea ce privește respectarea și aplicarea prevederilor contractuale și a legislației în vigoare. Prin managementul eficient implementat, avem rezultate pozitive. În ceea ce privește cazurile menționate, nu ne abatem de la misiunea noastră de a respecta angajamentele contractuale, din respect atât pentru noi, cât și pentru beneficiari, oricare ar fi ei. Unii dintre asociații noștri nu și-au îndeplinit însă partea lor din contract, ba chiar mai mult, au sperat zadarnic până în ultimul moment că ne pot duce de nas”, a explicat directorul RAEDPP Constanța, domnul Florin Gheorghe.

Printre neregulile descoperite în cazul unor contracte încheiate în perioada 2000 – 2005 se numără neachitarea chiriei pentru folosirea terenului sau a cotei din profitul impozabil al asocierii cuvenite RAEDPP Constanța, dar și executarea de lucrări de construcție fără a deține autorizație de construire necesară conform prevederilor art. 3 din Legea nr.50/1991. În acest sens, Direcția Generală Poliția Locală Constanța a demarat verificări pe teren, iar ca urmare a nerespectării disciplinei în domeniul autorizării lucrărilor de contrucție, au fost deschise dosare de cercetare penală.
 
Sursa foto: RAEDPP Constanța
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Justiție Constanța Procesul dintre AFI SRL și Olgun Expres SRL a ajuns la Judecătoria Constanța

23 Mar 2024 533

Administrația Fondului Imobiliar SA, fostă RAEDPP, obține și la Tribunal evacuarea Uniunii Județene a Pensionarilor din Constanța (MINUTA)

15 Mar 2024 672

Răsturnare de situație la Curtea de Apel Constanța Aurel și Florin Butnaru pierd procesul cu AFI SRL! La mijloc, un imobil din Mamaia

10 Mar 2024 851

Magistrații de la Tribunalul Constanța și-au declinat competența într-un dosar inițat de Administrația Fondului Imobiliar SRL

16 Feb 2024 453

Asociația Culturală Petre Țuțea, bună de plată către firma Primăriei Constanța! Tribunalul cere hotărârea prin care Uniunea Pensionarilor a învins Consiliul Local

13 Feb 2024 607

Proiectul de hotărâre, pe masa aleșilor locali constănțeni Două școli și o grădiniță din Constanța rămân fără terenuri (DOCUMENT)

13 Feb 2024 781

Fotoreportaj Piețele din Constanța, locul unde timpul a stat pe loc ani de zile (GALERIE FOTO)

02 Feb 2024 2132

Administrația Fondului Imobiliar SRL, deținută de Primăria Constanța, proces cu Asociația Petre Țuțea, pentru peste 5.000 de euro! Se așteaptă verdictul

31 Jan 2024 749

Mii de euro de plătit RAEDPP Constanța, actuală Administrația Fondului Imobiliar, evacuează Biblioteca Petre Țuțea

20 Oct 2023 1425

A pierdut la instanța de fond. Un nou termen are loc anul viitor AFI SRL la judecată cu un fost viceprimar al Constanței pentru un teren din Mamaia!

15 Oct 2023 1150

Administrația Fondului Imobiliar SRL, societatea municipiului Constanța, evacuează Uniunea Pensionarilor și-i cere în instanță mii de euro (MOTIVARE)

28 Sep 2023 2035

Licitații Constanța O clădire de pe strada Callatis din Zona Peninsulară intră în reabilitare. Bugetul depășește 400.000 de euro

22 Aug 2023 1188

A fost publicată în MO prelungirea mandatelor administratorilor de la Administrația Fondului Imobiliar SRL. Alexandru Marius Timofte, președinte CA

14 Jul 2023 1103

Locuințele ANL și Campusul Henri Coandă au trecut oficial în subordinea Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanța

02 Jul 2023 3073

Teatrul de Stat Constanța cumpără servicii de pază în valoare de aproape 30.000 de lei (DOCUMENT)

08 Jun 2023 1210