Rafinăria Petromidia a revenit la capacitate optimă de operare


Rafinăria Petromidia Năvodari a revenit la capacitate optimă de operare, în urma finalizării cu succes a operațiunilor tehnologice programate derulate de Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International (Rompetrol).

„Realizarea lucrărilor ne permite să asigurăm un grad optim de utilizare a capacității de rafinare pentru tot restul anului, în susținerea obiectivelor de producție planificate. Astfel, ne înscriem în strategia generală, care vizează creșterea eficienței și a performanțelor operaționale, cu respectarea tuturor normelor de siguranță în operare”, a declarat Felix Crudu–Tesloveanu, Director General Rompetrol Rafinare.


Printre principalele operațiuni realizate se numără decocsarea echipamentelor utilizate la procesarea avansată a reziduurilor de distilare a țițeiului, respectiv schimbarea și regenerarea catalizatorilor folosiți în producția de benzine.

Aceste măsuri proactive luate de specialiștii rafinăriei din Năvodari au menirea să sporească eficiența energetică a instalațiilor aflate în fluxul operațional, cât și diminuarea constantă a emisiilor de dioxid de carbon.

După finalizarea lucrărilor propriu-zise, care au durat circa șapte zile, instalațiile au revenit la un flux optim de procesare a țițeiului și semifabricatelor. Astfel, supusul mediu de materie primă este, în prezent, de aproximativ 15.000 de tone pe zi.

Lucrările au fost coordonate de Rominserv, contractorul general al Grupului KMG International (Rompetrol) și au fost executate cu sprijinul mai multor companii subcontractate din România, specializate pe lucrări în industria de profil.Livrările de carburanți și alte produse petroliere nu au fost afectate, Rompetrol Rafinare folosind un grafic de producție bazat pe acumularea de componenți, astfel încât activitatea de rafinare să nu fie sistată complet.

Petromidia Năvodari este cea mai mare și una dintre cele mai moderne rafinării din regiunea Mării Negre și asigură aproximativ 40% din capacitatea națională de rafinare. Produsele obținute sunt livrate în special pe piața domestică, astfel fiind asigurat necesarul de carburanți din segmentul de distribuție al Grupului, cât și către parteneri.

Rafinăria din Năvodari beneficiază de livrări constante de materie primă, cu precădere din Kazahstan, cu sprijinul companiei naționale de petrol și gaze – KazMunayGas. În acest fel, este asigurată o stabilitate în operarea rafinăriei. În afara unității de producție din Năvodari, Rompetrol Rafinare operează rafinăria Vega Ploiești, unic producător național de bitum și hexan și singura Divizie de Petrochimie din țară, aflată pe platforma Petromidia.

Acționarii semnificativi ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International (54,63% - direct și indirect) și Statul Român prin Ministerul Energiei (44,7%).

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O firmă din Tulcea achiziționează combustibili. Furnizorul este din București (DOCUMENT)

21 Mar 2023 737

Comunicat de presă Rompetrol Rafinare - 06.02.2023

06 Feb 2023 403

Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța cumpără carburant! Iată de la cine și care este valoarea contractului (DOCUMENT)

31 Jan 2023 910

Atenție șoferi! Traficul rutier în județul Constanța, îngreunat de trei transporturi agabaritice. Pe ce rute vor circula

30 Jan 2023 1443

IGPR Infotrafic Transport agabaritic. - 30.01.2023

30 Jan 2023 495

Accident mortal la Midia Marine Terminal SRL. Cine controlează societatea

15 Jan 2023 2689

Preţ carburanţi 1 ianuarie. Benzina şi motorina s-au scumpit! Află cât costă de azi un plin

01 Jan 2023 1347

Askar Abilov, revocat din funcția de administrator al SC Rompetrol Gas SRL

22 Dec 2022 1099

"Moș Nicolae a venit fără nimic!" Protest spontan la Rompetrol- Petromidia! Ce spune un protestatar despre propunerile administrației (VIDEO)

06 Dec 2022 2993

UPDATE. Imagini de la eveniment Protest spontan la Rompetrol- Petromidia! Sute de oameni care au ieșit din schimbul de noapte protestează (FOTO+VIDEO)

06 Dec 2022 3264

Rompetrol Rafinare, amendată de Garda Mediu cu 100.000 de lei. Care este motivul (FOTO)

18 Nov 2022 730

Consiliul de Administraţie al Rompetrol Rafinare SA convoacă Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor! Iată ce se va discuta

25 Oct 2022 780

Rompetrol Energy SRL a închiriat un teren de la Primăria Corbu. Iată de ce

18 Oct 2022 1018

Proces la Tribunalul Constanța după explozia de la Rafinăria Petromidia! Iată ce au decis magistrații

12 Oct 2022 1336

Benzină și motorină cu livrare pe bază de carduri de credit pentru Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța (DOCUMENT)

04 Oct 2022 1028