RAJA ar putea introduce in sistem contorul cu pre-plata

raja1.jpgIeri, reprezentanţii SC RAJA SA Constanţa s-au întâlnit cu managerul de operare şi service al firmei Syntell din Africa de Sud, Richard Raulstone.

raja3.jpgAlături de conducerea furnizorului de apă potabilă, la întrunire au luat parte şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, dar şi proiectanţii implicaţi în programul de locuinţe ieftine. Prezent la SC RAJA SA, Richard Raulstone a prezentat o soluţie eficientă de contorizare şi facturare. „Este vorba despre un contor cu pre-plată, utilizat la scară largă în Africa de Sud, unde avem milioane de beneficiari. În prima lună s-a realizat o economie de 7 miliarde de litri de apă potabilă, iar în trei ani, de peste 143 de milioane de metri cubi", a declarat acesta. De asemenea, el a explicat că sistemul are două componente principale, care se referă la disconfortul cât mai mic al consumatorului, iar cea de-a doua, la nevoia de a economisi apa, o resursă naturală care nu trebuie irosită. Aparatul prezentat de reprezentantul din Africa de Sud are atât un contor electronic, alimentat de o baterie care se schimbă o dată la cinci - şase ani, dar şi unul clasic, care monitorizează, în acelaşi timp, cantităţile de apă care trec prin apometru. Astfel, toţi consumatorii vor fi interesaţi să îşi alimenteze, din timp, contoarele cu creditele aferente cantităţilor de apă pe care estimează că le vor consuma lunar. Avantajos este şi faptul că se va putea trece la facturare individuală, cu condiţia ca toate construcţiile noi să fie proiectate pentru a putea permite acest lucru. La finalul întrunirii, Richard Raulstone a făcut o demonstraţie practică privind modul de funcţionare a aparatului de măsură care este capsulat şi construit antifurt, lăsând numai cadranele expuse, pentru a se putea efectua citirea. Proiectanţii cartierului de locuinţe ieftine au declarat că, pentru următoarele blocuri sociale, se vor găsi soluţii tehnice pentru a fi introduse aceste aparate. De asemenea, Cristinel Dragomir, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a declarat că acest sistem poate fi introdus cu succes atât în gospodăriile individuale, cât şi prin intermediul asociaţiilor de proprietar. „Am solicitat mai multe date tehnice, pentru a putea face o analiză amănunţită cu scopul de a putea lua o decizie. Această propunere a fost apreciată pozitiv şi am constatat că avem şi susţinerea autorităţilor locale. Deşi sistemul cu pre-plată nu este nou, aparatele prezentate reprezintă gama de vârf a acestui produs şi, bineînţeles, suntem preocupaţi de modernizarea permanentă atât a echipamentelor, cât şi găsirea unor soluţii optime care să satisfacă clienţii pe care îi deservim, fără să le batem în fiecare zi la uşă pentru a citi aparatele de măsură", a declarat directorul general adjunct al SC RAJA SA, Aurel Presură.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța, campioana României! Andrei Talpeș - „Este un moment istoric. Constanța merită să fie în top“ (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 283

LIVE VIDEO-TEXT Alegeri 2024 Este oficial - Stelian Ion și-a depus candidatura pentru funcția de primar al Constanței (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Apr 2024 575

Oină ONSS 2024 Echipa Școlii nr. 1 Târgușor, a Liceului ,,Ioan Cotovu” Hârșova și a Școlii ,,Grigore Moisil” Năvodari, calificate la fazele finale (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 564

Echipa de robotică AICitizen din Focșani a câştigat campionatul mondial de robotică „First Tech Challenge“ desfășurat la Houston (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 514

Candidatul din partea ADU pentru Primăria Constanța, Stelian Ion își depune candidatura la Biroul Electoral Municipal

24 Apr 2024 452

Cupa Satelor 2024 Finala fazei pe Euroregiunea Sud - Est, găzduită de Cumpăna. Județul Constanța e reprezentat de CS Victoria Cumpăna

23 Apr 2024 598

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 582

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 638

Din nou pe podiumul național „CSM Constanța menține tradiția rugby-ului constănțean la înălțime!“

23 Apr 2024 429

Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța, încă o victorie în campionat (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 494

ZIUA LIVE Este nevoie de o intervenție cathartică în Primăria Constanța?

22 Apr 2024 692

Rugby Echipa Under-20 a CSM Constanța, medaliată în Campionatul Național (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 655

CSM Constanța Trei victorii în trei meciuri, iar voleibalistele Under-17 s-au calificat la turneul final (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 718

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 809

Volei CS Medgidia, calificată matematic în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

21 Apr 2024 606