RAJA continuă programul de modernizare și dezvoltare a sistemelor de alimentare cu apă și de colectare-tratare a apei uzate din județul Constanța

  • RAJA SA a semnat astăzi – 16 aprilie 2021, două noi contracte de lucrări, CL 41 și CL 46,  prevăzute în amplul Proiect Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din aria de operare a RAJA S.A. Constanța, din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.
 Contractul de lucrări CL 41 - “Reabilitare conductă de aducțiune apă potabilă Gospodăria de apă Eforie Nord - Agigea, reabilitare conducte de aducțiune apă potabilă Gospodăria de apă Constanța Sud – Lazu – Agigea - Gospodăria de apă Eforie Nord. Rezervoare, stație de pompare, stație de clorare, rețele de incintă din comuna Costinești, reabilitare gospodărie de apă Eforie Nord, stație de clorare și instalare grup de pompare pentru localitatea Agigea, județul Constanța” are o valoare totală de 76.993.734,22 lei cu TVA.

Lucrările de proiectare și execuție se vor desfășura pe parcursul a 22 de luni și includ următoarele obiective:

Reabilitare aducțiuni Gospodăria de apă Constanța Sud - Agigea - Eforie Nord – Agigea
1.1 Reabilitare aducțiuni Gospodăria de apă Constanța Sud – Lazu – Agigea – Gospodăria de apă Eforie Nord;
1.2 Reabilitare aducțiune (magistrală) Gospodăria de apă Eforie Nord – rețea de distribuție Agigea.
Reabilitare Gospodărie de apă Costinești, care cuprinde: stație de  electroclorare, cameră de vane rezervoare existente (2x1000 m3), stație de pompare a apei tratate, generator electric de rezervă, dispecerat local SCADA, rețele de incintă, instalație de paratrăsnet, sistem de securitate antiefracție și alte lucrări specifice de amenajare.
Reabilitare Gospodărie de apă Eforie Nord cu stație de electroclorare, camere de vane rezervoare existente (2x5000 m3), grup nou de pompare pentru localitatea Agigea,  generator electric de rezervă, extinderea dispeceratului SCADA existent, rețele de incintă, instalație de paratrăsnet, sistem de securitate antiefracție și alte lucrări specifice de amenajare. Contractul de lucrări CL 46 – „Treaptă pre-epurare mecanică Cluster Năvodari.
Lucrări în incinta Stației de epurare Medgidia” are termen de execuție 18 luni și o valoare totală de 21.517.270,60 lei cu TVA. Acesta cuprinde lucrări de proiectare și execuție pentru o treaptă de pre-epurare la Cluster-ul Năvodari, cu cămin de intrare, grătare dese, deznisipator cuplat cu separator de grăsimi cu insuflare de aer, o stație de pompare intermediară și clădirea aferentă, dar și extinderea Stației de epurare Medgidia, prin realizarea unui bazin de retenție.

Prezent la eveniment, Președintele Consiliului Județean Constanța - Mihai Lupu a dorit să sublinieze că:

… în esență, toate aceste investiții se adresează UAT-urilor, se adresează oamenilor din localitățile în care se derulează proiectele. 
Ca de fiecare dată, sunt extrem de interesat de aceste contracte, care țin de condițiile noastre de trai, de viața noastră în esență și doresc încă o dată să vă asigur de sprijinul nostru.  Consiliul Județean Constanța este acționarul majoritar al RAJA și suntem interesați ca această companie de interes strategic național, având în vedere segmentul de populație căreia i se adresează, mai ales în sezonul estival, să ducă la bun sfârșit proiectele pe care le-a inițiat.
Să nu uităm că RAJA nu face politică. RAJA este în slujba cetățenilor și singurul interes este asigurarea calității serviciilor și mai ales furnizarea acestui element esențial, apa.


Investițiile prevăzute în cele două contracte au ca obiectiv principal asigurarea continuității serviciilor furnizate, accesul la apă potabilă de calitate și reducerea riscurilor de poluare a mediului, atât pentru populația din zonă cât și pentru turiștii care cresc semnificativ numărul consumatorilor în sezonul estival.

Sunt două proiecte foarte importante pentru zona de sud a litoralului. De fapt, o mare parte din lucrările prinse pe POIM se desfășoară în zonele turistice. Deja în Constanța avem mai multe șantiere deschise și trebuie să finalizăm aceste investiții cât mai repede, motiv pentru care ne dorim ca firmele constructoare să lucreze și în weekend. De aceea, am luat decizia ca ședințele de progres pe contractele de execuție să se desfășoare sâmbăta și duminica, chiar dacă lucrările sunt în grafic, astfel încât să devansăm termenele de finalizare, a declarat directorul general RAJA SA – Aurel Presură.


Proiectul Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din aria de operare a RAJA SA Constanța este cel mai reprezentativ program integrat din domeniul alimentării cu apă potabilă și al colectării/tratării apelor uzate aflat în implementare la nivel național. Aceste investiții vor conduce la dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în 91 de localități din 6 județe.
Până în prezent, din cele 50 de contracte de lucrări, 42 au fost atribuite, iar pentru 5 dintre acestea s-a semnat recepția la terminarea lucrărilor.
 

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CT BUS. Traseul liniei 14 va fi deviat

05 May 2021 468

Constanţa. Trafic îngreunat pe bulevardul 1 Mai. Vezi cât durează

05 May 2021 467

Avarie RAJA Constanţa. Unde a fost constatată defecţiunea

05 May 2021 480

Mai mulți abonați din Cernavodă, fără apă

04 May 2021 378

Avarie RAJA Trafic îngreunat pe strada Ion Lahovari din Constanța

04 May 2021 468

Anunț RAJA Apă cu presiune scăzută în localitatea Cumpăna

28 Apr 2021 457

RAJA Lucrare programată, miercuri, în localitatea Corbu!

27 Apr 2021 474

Programul casieriilor RAJA în perioada Sfintelor Paști

27 Apr 2021 409

Județul Constanța Consumatorii din localitatea Cumpăna, fără apă potabilă

27 Apr 2021 527

Constanța Trafic auto, restricționat pe bulevardul Mamaia

27 Apr 2021 542

Constanța Traficul auto, blocat pe strada Poporului din cauza unei avarii

27 Apr 2021 530

Constanța. Trafic îngreunat pe bulevardul Tomis. Vezi motivul şi cât durează

23 Apr 2021 636

Avarie RAJA. Trafic îngreunat pe bulevardul Mamaia din Constanța

22 Apr 2021 488

CT BUS Autobuzele traseului 5-40 vor circula deviat

21 Apr 2021 584

RAJA SA a lansat aplicația de mobil MyRAJA

21 Apr 2021 514