Raluca Turcan, ministrul muncii, în vizită la Constanța! Ce a declaratAstăzi, 18 februarie 2021, la sediul AJPIS Constanța, ministrul muncii, Raluca Turcan, a făcut mai mutle declarații de presă.

Astăzi am aflat câteva informații încurajatoare. Softul pentru evaluare este aproape gata. Am facut o simulare. Cel mai probabil de luna viitoare vom lansa pentru a include toate datele necesare pentru recalcularea pensiilor.

142 lei cat ar veni un ajutor social nu este suficient pentru o persoana. Se confirmă încă o dată că ajutorul social trebuie să fie integrat cu accesul la educație, la sănătate, cu un call center,  a transmis Turcan.

"Ne dorim, de asemenea, ca salariile în plată să ţină mult mai mult cont de partea de salarizare decât de partea de sporuri şi atunci când cineva îşi negociază un venit şi stabileşte un venit, inclusiv în sistemul public, să fie atras în primul rând de salariu şi mai puţin de partea de suplimentare a salariului cu sporuri. De aceea, încerc să explic inclusiv un raţionament matematic. Chiar dacă operăm modificări pe sporuri, nu intenţionăm să scădem venitul, ci dimpotrivă, salariile să fie oarecum egalizate şi acestea să fie suplimentate doar pe bază de principii foarte clare, cu sporurile", a declarat Turcan.

Ministrul a mai spus că trebuie să ajungem la un ajutor social care să fie de nivel european, în sensul de integrare a persoanelor în societate.

Întâlnirea de astăzi a mai avut un scop. În sistemul public nu se munceste și sunt salarii prea ridicate.  Aceasta este o generalizare care nu își are rostul. La AJPIS am văzut o structură subdimensionată față de necesar, a mai transmis ministrul.

Turcan a mai spus că i-a făcut mare plăcere de ce a văzut astăzi la vizita de la AJPIS și Casa de Pensii Constanța.

Am ales să propunem să nu se mai poată cumula pensia de la stat cu salariul de la stat, pentru a aduce o echitate în sistemul de salarizare, ca o obligație morală, a mai precizat Turcan.

Aş vrea să demontez un fake-news care se propagă în ultimele ore, nimeni nu şi-a propus să desfiinţeze sporurile bugetarilor. Sporurile trebuie să aibă două principii de bază pentru care sunt acordate, unul este acela pentru categorii de muncă speciale, care necesită sporuri, şi un alt principiu este acela al motivării. Ne dorim, de asemenea, ca salariile în plată să ţină mult mai mult cont de partea de salarizare decât de partea de sporuri şi atunci când cineva îşi negociază un venit şi stabileşte un venit inclusiv în sistemul public să fie atras în primul rând de salariu şi mai puţin de partea de suplimentare a salariului cu sporuri. De aceea, încerc să explic un raţionament matematic. Chiar dacă operăm modificări pe sporuri, nu intenţionăm să scădem venituri, ci dimpotrivă, salariile să fie oarecum egalizate şi acestea să fie suplimentate doar pe bază de principii foarte clare cu sporurile, a spus Raluca Turcan.Sursă foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Salariile personalului din învățământ vor fi majorate? Ce au decis ministrul Muncii și ministrul Educației

07 Oct 2021 581

Ministrul Muncii, Raluca Turcan a anunțat că s-a adoptat majorarea salariului minim

04 Oct 2021 611

DGASPC Constanța, în colaps? A fost penalizată de Ministerul Muncii cu 25% din buget! Ce măsuri a dictat șeful Consiliului Județean

24 Sep 2021 1715

Tulcea Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, la inaugurarea primului centru itinerant pentru copiii cu dizabilități din țară (galerie foto)

22 Sep 2021 1443

Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale, vizită de lucru în județul Tulcea

21 Sep 2021 714

UPDATE. LIVE TEXT Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, în vizită oficială în județul Constanța (galerie foto+video)

27 Jul 2021 2350

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, în vizită oficială în județul Constanța

26 Jul 2021 1256

Raluca Turcan „Pensiile vor crește în 2022“

05 Jun 2021 1378

Vor avea sau nu românii minivacanță de 1 iunie? Ce spune ministrul Muncii, Raluca Turcan

22 May 2021 2106

Raluca Turcan, despre pensionarea anticipată „În România există o problemă de inechitate crasă în sistemul de pensii”

22 May 2021 1688

Constanța Ministrul Muncii, Raluca Turcan, despre majorarea alocațiilor copiilor

22 May 2021 2905

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a participat la deschiderea centrului de vaccinare mobil din Constanța (galerie foto)

22 May 2021 1559

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, în județul Constanța. Iată programul vizitei

21 May 2021 961

Ministrul Muncii, Raluca Turcan Angajatorii pot să stimuleze angajații să fie vaccinați

09 Mar 2021 1961

Raluca Turcan Guvernul pregătește un proiect prin care angajații la stat vor avea opțiunea de a se pensiona la 70 de ani

28 Feb 2021 1413