Raluca Turcan, ministrul muncii, în vizită la Constanța! Ce a declaratAstăzi, 18 februarie 2021, la sediul AJPIS Constanța, ministrul muncii, Raluca Turcan, a făcut mai mutle declarații de presă.

Astăzi am aflat câteva informații încurajatoare. Softul pentru evaluare este aproape gata. Am facut o simulare. Cel mai probabil de luna viitoare vom lansa pentru a include toate datele necesare pentru recalcularea pensiilor.

142 lei cat ar veni un ajutor social nu este suficient pentru o persoana. Se confirmă încă o dată că ajutorul social trebuie să fie integrat cu accesul la educație, la sănătate, cu un call center,  a transmis Turcan.

"Ne dorim, de asemenea, ca salariile în plată să ţină mult mai mult cont de partea de salarizare decât de partea de sporuri şi atunci când cineva îşi negociază un venit şi stabileşte un venit, inclusiv în sistemul public, să fie atras în primul rând de salariu şi mai puţin de partea de suplimentare a salariului cu sporuri. De aceea, încerc să explic inclusiv un raţionament matematic. Chiar dacă operăm modificări pe sporuri, nu intenţionăm să scădem venitul, ci dimpotrivă, salariile să fie oarecum egalizate şi acestea să fie suplimentate doar pe bază de principii foarte clare, cu sporurile", a declarat Turcan.

Ministrul a mai spus că trebuie să ajungem la un ajutor social care să fie de nivel european, în sensul de integrare a persoanelor în societate.

Întâlnirea de astăzi a mai avut un scop. În sistemul public nu se munceste și sunt salarii prea ridicate.  Aceasta este o generalizare care nu își are rostul. La AJPIS am văzut o structură subdimensionată față de necesar, a mai transmis ministrul.

Turcan a mai spus că i-a făcut mare plăcere de ce a văzut astăzi la vizita de la AJPIS și Casa de Pensii Constanța.

Am ales să propunem să nu se mai poată cumula pensia de la stat cu salariul de la stat, pentru a aduce o echitate în sistemul de salarizare, ca o obligație morală, a mai precizat Turcan.

Aş vrea să demontez un fake-news care se propagă în ultimele ore, nimeni nu şi-a propus să desfiinţeze sporurile bugetarilor. Sporurile trebuie să aibă două principii de bază pentru care sunt acordate, unul este acela pentru categorii de muncă speciale, care necesită sporuri, şi un alt principiu este acela al motivării. Ne dorim, de asemenea, ca salariile în plată să ţină mult mai mult cont de partea de salarizare decât de partea de sporuri şi atunci când cineva îşi negociază un venit şi stabileşte un venit inclusiv în sistemul public să fie atras în primul rând de salariu şi mai puţin de partea de suplimentare a salariului cu sporuri. De aceea, încerc să explic un raţionament matematic. Chiar dacă operăm modificări pe sporuri, nu intenţionăm să scădem venituri, ci dimpotrivă, salariile să fie oarecum egalizate şi acestea să fie suplimentate doar pe bază de principii foarte clare cu sporurile, a spus Raluca Turcan.Sursă foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Muncii, Raluca Turcan Angajatorii pot să stimuleze angajații să fie vaccinați

09 Mar 2021 1665

Raluca Turcan Guvernul pregătește un proiect prin care angajații la stat vor avea opțiunea de a se pensiona la 70 de ani

28 Feb 2021 1201

Ce a scris Raluca Turcan, ieri, după vizita de lucru de la Constanța. Ce a constatat aici

19 Feb 2021 2324

Ce i-a cerut un bătrân ministrului Raluca Turcan, în fața sediului Casei de Pensii din Constanța

18 Feb 2021 1671

Ministrul Muncii, Raluca Turcan "Recalcularea pensiilor este o măsură de reformă profundă care aduce echitate"

28 Jan 2021 645

Un nume de la Constanța Miniştrii propuşi în Cabinetul Cîţu, avizaţi favorabil în comisiile de specialitate

23 Dec 2020 772

Vergil Chițac a avut o „întrevedere foarte productivă”

12 Nov 2020 2123

Investiții masive la Spitalul Județean Constanța! Raluca Turcan și Marcel Boloș au făcut anunțul

12 Nov 2020 1286

Mihai Lupu, dupa vizita Ralucăi Turcan și a lui Marcel Boloș „La Constanța reforma administrativă e o prioritate“

11 Nov 2020 1117

Raluca Turcan și Marcel Boloș, declarații de presă la Spitalul Județean Constanța

11 Nov 2020 1585

Iohannis, ședință la Cotroceni cu premierul și mai mulți miniștri pe tema fondurilor europene

28 Oct 2020 580

Raluca Turcan a făcut anunțul Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle și Summer Well, sprijinite de guvern

09 Sep 2020 1597

#alegerilocale2020 Candidatul liberal Cristian Radu, magnet pentru fonduri europene la Primăria Mangalia. Vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Marcel Boloș, prezenți (galerie foto+video)

05 Sep 2020 1416

Trei proiecte cu finanțare europeană, semnate de Cristian Radu, primarul Mangaliei

04 Sep 2020 890

#alegerilocale2020 Lansarea candidatului PNL la Năvodari. Sunt prezenți Raluca Turcan și Bogdan Huțucă (LIVE TEXT + VIDEO)

04 Sep 2020 1299