Actualitate

Rapoartele medicilor trezesc suspiciuni

Haosul din spital nu poate fi oprit

Conducerea CJAS a solicitat un control pe care il va face serviciul medical, incepand de miercuri, la sectiile de Oncologie si Medicala II ale Spitalului Clinic Judetean de Urgenta. In paralel va fi verificata activitatea nucleului de calitate pentru a se vedea ce s-a intamplat anul trecut, ce se intampla acum si daca foile de observatie sunt completate corect. De asemenea, se va controla existenta chestionarelor de satisfactie ale pacientilor, in acest mod putand a se afla nemultumirile bolnavilor, pentru ca in consecinta sa se stabileasca masurile contraventionale. Acest control a fost realizat pana in prezent trimestrial, dar acum a fost declansat deoarece au aparut sesizari referitoare la activitatile desfasurate pe sectii. La oncologie va fi monitorizat modul de administrare a medicatiei la pacienti si ce se intampla cu morfina care nu mai este folosita, daca este stocata, evidentiata undeva sau pur si simplu zace intr-un dulap. In mod normal, dupa ce pacientul finalizeaza tratamentul cu morfina, cantitatea ramasa se recupereaza, se face un proces verbal si se da altui pacient care are nevoie, daca nu este expirata sau se distruge daca este aproape de termenul limita.Multe din situatii sunt vechi si trebuie luate masuri pentru remedierea acestor disfunctionalitati cat mai repede deoarece nu este normal sa se intample asa ceva, mai ales ca este vorba despre un spital clinic, cu pretentii. Deocamdata nu exista reclamatii scrise ci doar verbale, si una dintre ele ar fi ca medicul vrea sa externeze un pacient cu toate ca acesta nu se simte bine. In alta ordine de idei, in cateva spitale din judet si din tara exista nuclee de calitate compuse din medici, dintre care unul este indicat sa fie epidemiolog. Acesta evalueaza prin sondaj foile de observatii, constata daca exista concordanta intre diagnosticul de internare si cel de externare, adica daca nu sunt internari nejustificate. De asemenea, constata ce anume reclama pacientii prin chestionarul de satisfactie atasat la formularul de observatie. Pentru ca pana acum din situatia pe care spitalul o trimitea, semestrial, catre CJAS reiesea ca situatia este in regula, ca nu exista reclamatii, tocmai de aceea a fost luata initiativa acestui control. Conducerea CJAS va finaliza si verificarea celor trei sute de cabinete ale medicilor de familie, prilej cu care se va solicita medicilor de familie sa isi doteze cabinetele cu minimum necesar stabilit in norme, luandu-se in calcul posibilitatea de ajutorare a acestora deoarece nu poseda fonduri.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Surpriză neplăcută pentru șoferii care parchează la întâmplare în parcarea unui supermarket din zona ICIL din Constanța. Ce au pățit mai mulți conducători auto

12 Dec 2018 528

Bărbat, săltat de poliţişti în zona ICIL din Constanţa. Pe numele lui era emis un mandat de executare

04 Nov 2018 573

Un nou magazin Lidl s-a deschis la Constanța. Zeci de oameni au așteptat la coadă. Unde este situat magazinul (galerie foto-video)

25 Oct 2018 11419

Când se deschide noul magazin Lidl, ridicat pe locul fostei fabrici de pâine Dobrogea din Constanța

19 Oct 2018 7196

Accident rutier în zona ICIL. Un motocilist a fost rănit

05 Oct 2018 695

Şantier pe bulevardul 1 Decembrie 1918 - zona ICIL din Constanţa. Se lucrează la accesul spre magazinul Lidl (galerie foto+video)

28 Sep 2018 2643

Atenţie, şoferi! Confort Urban anunţă lucrări în zona ICIL Constanţa pentru noul magazin Lidl

13 Sep 2018 2922

Continuă dezinsecția în cartierele din Constanța. Ce insecticid nou se va folosi (galerie foto)

27 Aug 2018 1872

Continuă acţiunile de dezinsecţie în municipiul Constanţa

15 Aug 2018 469

Accident teribil în Constanţa. O ambulanţă SMURD răsturnată. Două victime mama şi copilul (galerie foto şi video)

11 Aug 2018 26174

Vot în Comisia de Urbanism a CLM pentru benzinăria care va fi amenajată pe fosta autobază ICIL. Afacerea aparţine unui fost om politic constănţean (document)

26 Jul 2018 1652