Raport public Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, în atenţia Camerei de Conturi Constanţa (document)


Făcându-şi datoria de a exercita auditul performanţei asupra oricăror fonduri publice, Curtea de Conturi a României, respectiv Camera de Conturi Constanţa, au făcut public raportul pe anul 2018, în care sunt prezentate rezultatele misiunilor de audit public extern efectuate la entităţile cuprinse în programul pe anul 2019, inclusiv rezultatele auditului public extern efectuat de Autoritatea de Audit.



Printre instituţiile verificate privind utilizarea şi administrarea resurselor financiare, în conformitate cu principiile legalităţii, regularităţii, economicităţii, eficienţei şi eficacităţii, Camera de Conturi Constanţa s-a ocupat şi de Complexul Muzeal de Știinţe ale Naturii (CMSN), aflat în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa.


În Raport, încadrat la capitolul „Nerespectarea prevederilor legale privind administrarea şi gestionarea patrimoniului. Efectuarea de cheltuieli ineficiente/neeconomicoase, deficienţe în administrarea bunurilor din domeniul public şi privat al unităţilor administrativ-teritoriale”, se ia în discuţie un contract de asociere în participaţiune, care nu a avut aprobarea ordonatorului superior de credite, în calitate de proprietar al bunurilor care fac obiectul acestei asocieri, şi de pe urma căruia nu s-au încasat în integralitate veniturile cuvenite.


„Contractul prevede obţinerea de venituri din asociere în cotă de 20% din profitul obţinut de asociatul Complexului Muzeal de Știinţe ale Naturii, iar în cazul în care nu se obţine profit, acesta plăteşte către CMSN o sumă minimă de 1000 lei/lună plus TVA. S-a constatat că în perioada 2016 - până la zi, entitatea a încasat lunar doar suma minimă stabilită prin contractul de asociere, deşi, conform datelor de pe portalul www mfinanţe.ro, societatea a obţinut profit şi implicit, datora o cotă din asociere, mai mare decât suma minimă.


La inventarierea patrimoniului judeţului Constanţa, efectuată la 31.12.2018, la Complexul Muzeal de Știinţe ale Naturii sunt inventariate două chioşcuri, deşi în fapt acestea nu mai există, în locul lor fiind edificată o construcţie P+1 unde funcţionează o unitate de alimentaţie publică (în baza contractului de asociere în participaţiune menţionat anterior).”


În secţiunea „Documente” puteţi consulta raportul de audit financiar întocmit la Unitatea Administrativ-Teritorială Judeţul Constanţa emis de Curtea de Conturi a României - Camera de Conturi Constanţa.   


Citeşte şi:
 
Raportul de activitate pe 2019 ​al Curţii de Conturi a României Câte instituţii publice au fost audiate şi câte abateri au fost constatate

Raport Curtea de Conturi. Pavilionul Expoziţional şi Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, vaci de muls pentru nişte privaţi, în dauna Consiliului Judeţean Constanţa (document)

Raport al Curţii de Conturi Consiliul Judeţean Constanţa, plăţi nelegale către ASCS Farul Constanţa şi Asociaţia Terra Semper Fidelis (document) (I)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UAT Cuza Vodă, supraestimare de peste un milion de euro a veniturilor proprii, spune Curtea de Conturi (DOCUMENT)

19 Mar 2024 655

Angajații ARSVOM rămân în continuare fără sporurile pentru condiții grele de muncă. Magistrații din Constanța au cerut un raport de expertiză

18 Mar 2024 696

Comuna Albești, creanțe de peste 60.000 de euro de la contribuabili de negăsit, spune Curtea de Conturi. Raportul din 2023 (DOCUMENT)

17 Mar 2024 619

Ce au găsit auditorii de la Camera de Conturi Constanța la controlul efectuat la Mircea Vodă! (DOCUMENT)

17 Mar 2024 1605

Ce nereguli au găsit auditorii de la Curtea de Conturi la Primăria Crucea, județul Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 723

UAT Adamclisi, auditată de Curtea de Conturi. Neîncasarea unei amenzi aplicate de Direcția Silvică din Constanța, pe lista deficiențelor (DOCUMENT)

10 Mar 2024 1253

Ţilincă Gheorghe, primarul din Casimcea (Tulcea), achitat! Dosarul, la Curtea de Apel Constanța. Legături cu Siluan Proiect SRL, firma fondată de preotul Iscru

10 Mar 2024 1143

Primăria comunei Grădina, verificată de auditorii Curții de Conturi a României. Ce au descoperit?

09 Mar 2024 653

Raportarea eronată a cheltuielilor și neevidenţierea creanțelor Primăria Negru Vodă, verificată de Curtea de Conturi Constanța (DOCUMENT)

08 Mar 2024 663

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 780

Ce au găsit auditorii de la Camera de Conturi Constanța la controlul efectuat la Siliștea! (DOCUMENT)

08 Mar 2024 617

Ce au găsit auditorii de la Camera de Conturi Constanța la controlul efectuat în comuna Saraiu? (DOCUMENT)

07 Mar 2024 655

Camera de Conturi Constanța, audit de conformitate la CS Axiopolis Cernavodă. Ce au constatat auditorii publici externi (DOCUMENT)

07 Mar 2024 819

Printre deficiențele constatate, modul de urmărire și încasare a creanțelor fiscale Curtea de Conturi Constanța, control efectuat la Primăria Cherchezu (DOCUMENT)

07 Mar 2024 612

Vulnerabilități ale sistemului de control intern Curtea de Conturi a verificat legalitatea contractării, utilizării și rambursării împrumuturilor efectuate la nivelul UATM Mangalia. Iată concluziile! (DOCUMENT)

06 Mar 2024 871