Rata de returnare la jucător – este sau nu relevantă în alegerea unui joc?


 
Multe jocuri de tip slot sunt incluse de către cazinouri în oferte atractive în care sunt oferite runde gratuite la un anumit slot, în care bonusul poate fi revendicat doar dacă este folosit un cod promoțional precum Cod bonus de bun venit MrBit, în care depunerea poate fi dublată dacă este mai mare decât o anumită sumă.
În principiu, jocurile de noroc sunt clasificate în funcție de anumite aspecte specifice acestuia, printre care grafica, tematica aleasă, existența unui jackpot, RTP, multiplicatori. Totuși, în cazul sloturilor, un element ce este luat tot timpul în calcul este rata de returnare la jucător. Te invit să afli ce anume este această rată și ce dezvăluie aceasta despre joc.

Ce este rata de returnare la jucător

Rata de returnare la jucător, cunoscută ca RTP, arată de fapt procentul de câștig care se întoarce la jucător, evidențiind astfel potențialul de câștig în favoarea jucătorului a jocului respectiv.
În ofertele cazinourilor online sunt incluse sloturi cu un RTP mare, mediu, dar și mic, această clasificare fiind realizată în raport cu media industriei care este de 96%.  Rata de returnare este pur teoretică, fiind calculată la milioane de runde la jocul respectiv.
Pentru a înțelege cât mai clar ce este acest RTP, să luăm drept exemplu un slot care are rata de returnare la jucător de 97%. În acest caz, la fiecare 100 RON jucați, 97 RON se pot întoarce la jucător la un moment dat. Pentru a putea fi verificată rata de returnare a unui joc, clientul  trebuie doar să împartă suma câștigată la suma pariată, și rezultatul să îl înmulțească cu 100.
Rata de returnare se încadrează în cea mai mare parte în intervalul 95%-98%, însă există și excepții, anume jocurile cu zaruri în care RTP-ul poate ajunge la pragul de 99%.

Cum se evaluează un joc în mod corect?

Pentru a estima potențialul unui joc, nu trebuie să fie luat doar RTP-ul în seamă, ci și multe alte elemente.
Grafica jocului este un element de maximă importanță, deoarece o grafică de slabă calitate poate incomoda, iar nepotrivirea culorilor poate jena la nivel vizual. Pe de altă parte, fundalul sonor e și el important, fiind indicată rularea unei melodii ce să contribuie la implicarea jucătorului în atmosfera jocului. Și tema jocului e importantă, aceasta putând face ca jucătorul să simtă că face parte din joc.
Un alt element important al unui constă în simbolurile speciale cum sunt cele Scatter și Wild, multiplicatorii, funcțiile speciale precum Gamble și nu în ultimul rând, jackpot-ul. Toate acestea sunt elemente ce contribuie la creșterea semnificativă a câștigului. Un joc care nu utilizează mai mult de un simbol special și care nu utilizează mai mult de o funcție nu poate aduce câștiguri prea mari jucătorului.

Concluzie

În mare parte jucătorii iau în calcul prima dată acest aspect, însă un RTP bun nu prezintă garanția unui câștig, fiind nevoie și de puțin noroc. Rata de returnare la jucător e un element orientativ, dar nu promite 100% nimic.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.