Reabilitarea şi modernizarea Policlinicii 2 sunt aproape finalizate Cum arată astăzi clădirea medicală (galerie foto)

Lucrările de reabilitare şi modernizare a Policlinicii 2 se apropie de final. Faţadele clădirii au fost refăcute, tâmplăria a fost înlocuită şi noul turn al liftului este gata. În prezent, se lucrează la interior. Potrivit purtătorului de cuvânt din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Gabriel Diceanu, „termenul de finalizare a lucrărilor de reabilitare de la Policlinica 2 este 12 iulie 2014. Nu există temeri că acest termen nu va fi respectat“.

La începutul anului, a fost publicat anunţul de atribuire referitor la contractul de reabilitare a spaţiilor aferente etajelor superioare ale Policlinicii 2, autoritatea contractantă fiind judeţul Constanţa. Contractul, cu o valoare de 4.380.000 de lei, a fost atribuit firmei SC Marca Telecom SRL din Bucureşti, a cărei oferta a fost mai „cea mai avantajoasă din punct de vedere economic“, aşa cum se arată în licitaţia de atribuire.
Din acelaşi document mai reiese că investiţiile propuse pentru reabilitarea ambulatoriului vizează reparaţii la interiorul clădirii, lucrări la instalaţiile sanitare, la instalaţiile electrice şi la cele termice. Firma anterior numită are deja „experienţă“ în lucrările prestate pentru policlinică. Astfel, SC Marca Telecom SRL a mai obţinut un contract în valoare de 137.000 de lei tot de la CJC, pentru „dotări aferente proiectului Reabilitarea infrastructurii, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa - Policlinica 2, cod SMIS 19364“, iar în 2012, firma a fost beneficiara unui alt contract derulat de asemenea la Policlinica 2 Constanţa, destinat execuţiei lucrărilor de reparaţii capitale, de recompartimentare şi reorganizare a spaţiilor şi amenajări de terenuri pentru proiectul „Reabilitarea infrastructurii, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa - Policlinica 2“, valoarea contractului fiind, la acea vreme, de 6.780.349 de lei.

Policlinica a fost construita defectuos încă de la început, ceea ce, în timp, a condus inevitabil la degradarea construcţiei. Lipsa unor scări de incendiu şi a unor căi de acces pentru persoanele cu handicap constituiau o problemă reala, liftul fiind inutilizabil.
În anul 2011, CJC a semnat proiectul de finanţare prin Programul REGIO în vederea reabilitării integrale a imobilului în care este amplasată policlinica. Lucrările constau în reabilitarea integrală pe interior şi exterior şi consolidarea imobilului, înlocuirea liftului, aducerea de mobilier nou modern, echipamente şi aparatură medicală.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.