Actualitate

Recepţie de Ziua Naţională a Rusiei Vladimir Volkov - „Relațiile dintre România și Rusia trebuie să se dezvolte la un nivel înalt“ (galerie foto)

Recepţiile prilejuite de Ziua Naţionale a Rusiei, organizate de Consulatul General al Federaţiei Ruse la Constanţa, au devenit o tradiție. Astfel că, la restaurantul Terasa Colonadelor, a avut loc, ieri, o recepție. Şi de această dată, invitaţii au fost întâmpinaţi cu votcă rusească, vinuri alese, dar şi cu icre roşii, o delicatesă tradiţională pe mesele ruşilor.
 
„De Ziua Independenței Federației Ruse, doresc popoarelor din Rusia și popoarelor din România, deoarece ambele state sunt multinaționale, ca, în ciuda dificultăților temporare, relațiile dintre cele două ţări să se dezvolte la un nivel mai înalt. Am convingerea fermă ca Rusia este deschisă pentru o colaborare cu o asemenea țară frumoasă, bogată și spirituală cum este România“, a declarat consulul general al Federației Ruse la Constanța, Vladimir Volkov.
 
„E un prilej bun de a le ura cele bune rușilor și lipovenilor care și-au găsit la Constanța casa. Între Consulatul General al Federației Ruse și Primăria Constanța nu au existat multe colaborări instituționale. Au existat însă protocoale de înfrățire, activități culturale. Este bine că, prin Consulat, rușii își promovează identitatea în orașul nostru“, a precizat viceprimarul cu atribuții de primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

Printre cei prezenți la evenimentul organizat de Consulatul General al Federaţiei Ruse la Constanţa, s-au numărat: primarul interimar al Constanței, Decebal Făgădău, directorul adjunct al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Nicolae Papadopol, Aurelian Pavel, fost șef al Biroului de Combatere a Criminalității Organizate, alături de soția sa, Anca Nedea, fostul manager al hotelului Iaki din Mamaia, prorectorul UMC, Cornel Panait, profesorul Aurel Papari, președintele fondator al Fundaţiei şi Universităţii „Andrei Şaguna”, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, și mulți alții.

Declaraţia privind Suveranitatea Rusiei, adoptată în 1990

Azi, Rusia îşi sărbătoreşte Ziua Naţională. În anul 1990, pe 12 iunie, a fost adoptată Declaraţia privind Suveranitatea Rusiei. Peste un an, la 12 iunie 1991, au avut loc primele alegeri directe deschise ale preşedintelui ţării din istoria Rusiei. În anul 1994, primul preşedinte al Rusiei, Boris Elţin, prin Decretul său, a conferit importanţa de stat zilei de 12 iunie - Ziua adoptării Declaraţiei privind Suveranitatea de Stat a Rusiei. Documentul în sine fusese semnat cu patru ani înainte, la primul Congres al deputaţilor poporului din RSFSR, în condiţiile în care fostele republici ale Uniunii Sovietice îşi declarau rând pe rând suveranitatea. De altfel, la 12 iunie, pe lângă suveranitate, Rusia şi-a ales şi primul preşedinte. Această sărbătoare a primit denumirea oficială de Ziua Rusiei în 2002 şi de atunci este marcată în întreaga ţară. În ceea ce priveşte Declaraţia privind Suveranitatea Rusiei, preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, sublinia: „Odată cu acest document, a început numărătoarea noii noastre istorii. A istoriei statului democratic, bazat pe libertăţile cetăţeneşti şi pe supremaţia legii”. În fiecare an, de Ziua Rusiei, Piaţa Roşie se transformă într-o scenă grandioasă, unde au loc mari concerte, însoţite de reprezentaţii artistice şi tehnologice deosebite. În acelaşi timp, partidele de opoziţie organizează mitinguri de protest.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#CiteşteDobrogea Comunităţi etnice stabilite în Dobrogea şi la Medgidia. Tătarii (II) (galerie foto)

05 Dec 2018 2378

#Dobrogeaetnică Tedeum întru nemurire. „Stația istorică a unirii Dobrogei cu România“, unica pagină vie

23 Nov 2018 928

Vapoare romane inchiriate Rusiei

19 Jul 2018 297

Imagini de la eveniment. Recepție cu ocazia Zilei Naționale a Rusiei organizată la Constanța (galerie foto)

06 Jun 2018 1522

#citeşteDobrogeaTOMI-CONSTANŢA monografie (1931). Capitolul III. Stăpânirea turcească. Kustendje Unde erau cele trei cimitire în Constanţa secolului al XVIII-lea

25 May 2018 1281

#scrieDobrogea 2 noiembrie 1856. Naşterea Comisiei Europene a Dunării (galerie foto)

07 Nov 2017 1945

С Днем России! Happy Russia Day! Google omagiază ZIUA Rusiei. Cine este consulul general al Rusiei la Constanța

12 Jun 2017 1626

Recepţie de Ziua Naţională a Rusiei, la Constanţa (galerie foto)

08 Jun 2017 1698

Banc Pericolul oilor

27 May 2017 933

riseproject.ro #LAUNDROMAT - BANII NEGRI AI RUSIEI

21 Mar 2017 1356

Ziare.com Standul Simex de la Salonul Internaţional de Mobilă, vizitat de Ambasadorul Rusiei la Bucureşti

16 Sep 2016 2190

Victor Ponta Rusia rămâne în continuare un adversar strategic al României

31 Aug 2016 846

Oficial NATO, la Bucureşti - „Exerciţiile Rusiei din Marea Neagră ne îngrijorează“

29 Aug 2016 888

ONU cere tuturor părților 48 de ore de armistițiu la Alep

22 Aug 2016 865

Armistițiu între armata siriană și forțele kurde, la Hasaka, sub mediere rusă

21 Aug 2016 864