Actualitate

UPDATE Recepție la Palatul Cotroceni, cu ocazia Zilei Naționale a României. Cine va participa

Președintele României, Klaus Iohannis, va susține un discurs de la ora 18, la Palatul Cotroceni, în cadrul ceremoniei ținute cu prilejul Zilei Naționale a României, scrie antena3.ro. 

Iohannis a fost prezent astăzi și la parada militară din Piața Arcul de Triumf, organizată tot cu prilejul Zilei Marii Uniri, dar și la Ministerul Apărării Naționale, la ceremonia militară organizată cu prilejul învestirii în funcţie a Șefului Statului Major al Apărării.

Primii invitați au început deja să își facă apariția la Cotroceni. După ce a fost la Alba Iulia, premierul Ludovic Orban urmează și el să ajungă la ceremonia de la Cotroceni. 

UPDATE 

 „Astăzi este cea mai emoționantă sărbătoare a națiunii noastre. E ziua în care celebrăm sentimente profunde care ne unesc în jurul unor idealuri și proiecte majore. Ne leagă aceeași dragoste pentru România și aceasta e forța de neclintit care ne face să luptăm pentru a păstra libertatea, democrația. E un moment simbolic pentru a marca incheierea dupa 30 de ani a unei etape grele.

Vrem să ducem România acolo unde merită, printre țările lumii. Doar împreună, cu speranță și încredere, avem puterea să construim România europeană și puternică. 

Timp de decenii, națiunea noastră a fost victimă a totalitarismelor de stânga și de dreapta. În toată această neagră perioadă, românii au reușit să-și croiască o altă soartă. Nu întâmplător data de 1 Decembrie a devenit sărbătoarea națională a României, după Revoluție. E un simbol al libertății obținut prin jertfă. 

De Ziua Națională, cinstim sacrificiile eroilor noștri care au făcut posibilă unitatea națională. 

Doamnelor și domnilor, Marea Unire a conferit României o nouă poziție geo-strategică. Momentul Unirii continuă să ne trimită un mesaj fundamental. Suntem responsabili fiecare dintre noi pentru soarta țării.

O țară care s-a definit la Alba Iulia ca un actor loial. De aceea, Ziua Națională e și sărbătoarea democrației, a drepturilor și libertăților noastre fundamentale. Românii au înțeles foarte bine acest mesaj al trecutului. Astăzi trebuie să recunoaștem cu sinceritate că încă nu am ajuns acolo unde ne dorim să fim. Testele dificile la care a supus istoria națiunea noastră nu au șters idealurile noastre.

Cu fiecare prilej ne-am făcut puternic auziți. Am celebrat Centenarul Marii Unirii ca membru al NATO. În acești ani, evoluțiile interne și internaționale ne-au arătat cât de important e să fim parte din UE. Românii au demonstrat că suntem capabili de  a constribui la o Europă nedivizată. România este contribuitor și beneficiar al construcției europene. 

Unirea este sărbătoarea noastră, a tututor, indiferent de locul în care ne aflăm. Mi-aș dori ca românii care locuiesc în alte părți ale globului să se întoarcă astăzi acasă. Eu cred că această viziune poate deveni într-o zi realitate și ține de noi să o facem posibilă. Românii au tot dreptul de a sta împreună în același stat. Trebuie să ne simțim în siguranță, liberi și mândri de a fi cetățeni români. 

Dragi români, doar împreună suntem puternici și descătușăm întregul potențial al națiunii noastre. 

În decembrie 1989 am crezut cu toții în visul de a trăi într-o țară liberă, modernă, europeană. Ca președinte, voi fi total implicat și voi contribui avându-i alături pe toți românii din țară sau străinătate pentru ca acest vis să devină în sfârșit realitate. La mulți ani România, la mulți ani dragi români, oriunde v-ați afla,“ a menționat Klaus Iohannis. 


Sursa foto: Muzeul Cotroceni 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Discursul Președintelui României susținut în cadrul întâlnirii anuale cu șefii misiunilor diplomatice acreditați la București (video)

16 Jan 2020 182

Ludovic Orban, la Timişoara „Deși puțină lume știe, eu chiar am fost implicat în evenimentele din Revoluție“ (video)

20 Dec 2019 772

Președintele Iohannis, discurs înainte de ședința CSM. „Tensiuniile interne trebuie lăsate în plan second”

10 Dec 2019 426

Cartea regretatului istoric Virgil Coman „Meglenoromânii - Din istoria românilor sud-dunăreni în prima jumătate a secolului al XX-lea“, lansată la Constanța și în orașul său natal

05 Dec 2019 2085

Laura Codruța Kovesi, discurs în Parlamentul European „Ne vom confrunta cu oameni puternici şi periculoşi”

03 Dec 2019 914

Klaus Iohannis, la ședința solemnă „Suntem artizanii României viitoare și de acțiunile noastre depind modernizarea și dezvoltarea pe care le așteptăm de atât de mult timp”

02 Dec 2019 545

Viorica Dăncilă, ultimul discurs electoral

22 Nov 2019 602

„Alegerea este totul. Ori eu, ori PSD” Klaus Iohannis, ultimul discurs de campanie electorală

22 Nov 2019 794

Ruptură între Muftiatul Cultului Musulman și Consulatul Turciei la Constanța "I-am cerut scuze doamnei Rupp, așa ceva nu se face "

20 Nov 2019 925

Viorica Dăncilă "Discursul candidatului Iohannis, un discurs antidemocratic, antieuropean, extremist"

15 Nov 2019 636

Klaus Iohannis, prezent la întâlnirea cu cetăţenii din Maramureş

15 Nov 2019 539

Discursul Ministrului Apărării Naționale cu prilejul Zilei Veteranilor

11 Nov 2019 355

Darren Cahill rupe tăcerea, după ce i-a spus Simonei Halep "Ai fost o rușine pe teren!"

05 Nov 2019 748

Viorica Dăncilă, mesaj de la Guvern pentru Klaus Iohannis

11 Oct 2019 521

Klaus Iohannis, alocuţiune despre înființarea Muzeului Național de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România

08 Oct 2019 396