Recompensă pentru premiul II la concursul de proiecte Elevii de la Colegiul „Regina Maria” au petrecut o săptămână de vis în Tabăra din Ţara lui Andrei (galerie foto+video)

Elevii din clasa a VI-a „E” de la la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” din Constanţa au petrecut o săptămână de vis în Tabăra din Ţara lui Andrei, care a fost o recompensă pentru premiul al II-lea obţinut la Concursul Naţional de proiecte eco-civice „Şcoala lui Andrei”, ediţia 2013. Constănţenii au fost seria a patra şi ultima a taberei, care s-a desfăşurat în perioada 18-24 august, în complexul La Dolce Vita din Bran, judeţul Braşov. Proiectul artiştilor de la „Regina Maria”, intitulat „Împreună pentru oameni şi artă”, a constat în deschiderea unui atelier de tricouri pictate manual, pe care ulterior urmau să le vândă.
 
Timpul petrecut în tabără a fost unul plin de activităţi interesante, captivante şi utile. „M-am simţit ca fiind în vizită la nişte prieteni dragi, care au căutat să ne fie foarte bine, oferindu-ne mult într-un timp scurt. Noi, profesorii, am participat la cursul de Management de proiect, prezentat de Magdalena Stoian, formator acreditat CNFPA, iar copiii au învăţat din tainele afacerilor, noţiunile de antreprenor şi antreprenoriat fiindu-le aproape total necunoscute până aici.

Astfel, zilele petrecute în Ţara lui Andrei au însemnat şi un urcuş interesant spre un pisc neabordat încă de noi, dar şi o adevărată lecţie de viaţă”, a declarat profesorul de religie Ioana Rîcă.
„Ce reprezintă Ţara lui Andrei? Ţara lui Andrei reprezintă un nucleu generator de schimbare, o schimbare de mentalitate atât de necesară la noi şi sper ca tot ce şi-au propus cei de la Petrom prin acest proiect să aibă efectul unui bulgăre de zăpadă care se rostogoleşte pe o pantă, devenind tot mai mare, explorând spaţii noi şi lărgindu-şi tot mai mult orizonturile! Mă întreb, abia acum, de ce au ales numele Andrei şi nu altul.

Probabil pentru că acest nume înseamnă, în limba greacă, bărbăţie, curaj, şi concentrează cel mai bine scopul lor, acela de a lupta cu mult curaj pentru «o ţară mai bună în fiecare zi». Îi îndemn pe toţi cei care vor citi aceste rânduri să încerce să devină Andrei - un om responsabil, deschis şi cu iniţiativă, şi să transforme spaţiul din jurul său într-o veritabilă Ţară a lui Andrei. Am plecat din tabără cu imaginea unei echipe cu adevărat unite, responsabile şi debordând de tinereţe şi entuziasm!”, a mai spus diriginta Ioana Rîcă. Artiştii de la Colegiul „Regina Maria” s-au întors acasă cu impresii plăcute şi cu o experienţă inedită. „Noi, echipa roş-portocalie, am avut ocazia să ne cunoaştem şi să lucrăm împreună la minunatul parc Insula Misterioasă. Evident, am avut parte de ajutorul băieţilor de la Eco Extreme şi al extraordinarilor noştri voluntari, pe care nu-i vom uita prea curând.

Am descoperit atâtea lucruri noi despre tainele înfiinţării unei afaceri, despre munca în echipă, lucruri esenţiale pentru a deveni adevăraţi antreprenori juniori! Am întâlnit atâţia oameni iubitori şi deschişi, mai exact voluntarii Vlăduţ, Nana, Maria, Papito, Ana, Iuli şi nu în ultimul rând Alexa, minunatele asistente medicale care ne-au fost alături la bine şi la greu Lori şi Irina, echipa Eco Extreme - Ionuţ şi Lulu şi chiar şi bucătarii şi chelnerii! Ne-am simţit extraordinar, iar la despărţire am plâns cu toţii. Simt că nu voi uita această tabără niciodată!”, ne-a dezvăluit eleva Luana Profor. „Tabăra din Ţara lui Andrei este locul unde se schimbă destine. Fiecare participant pleacă acasă puţin schimbat, în mai bine”, a spus, la rândul său, Mona Nicolici, preşedinta Ţării lui Andrei.

Să încercăm cu toţii să devenim „Andrei”, un om responsabil, deschis şi cu iniţiativă, care să transforme spaţiul din jurul său într-o veritabilă „Ţară a lui Andrei”!


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Studiu Peste 60% dintre copiii din România merg vara în tabere

06 Apr 2024 411

Firme Constanța Ce se discută la Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor societății Tabără pentru Tineret Victoria SA?

10 Mar 2024 610

Mini-Farm SRL dorește edificarea unui imobil de patru etaje în Constanța

04 Mar 2024 569

Plângere contravențională înregistrată pe rolul Judecătoriei Constanța. Implicată Tabăra Năvodari SA

20 Oct 2023 829

CFR SA a lansat licitațiile pentru modernizarea Haltelor Neptun și Costinești Tabără, finanțare prin Programul transporturi

19 Oct 2023 689

Imobiliare Noc Constant SRL poate ridica un hotel cu alimentație publică în Mamaia

17 Oct 2023 843

LIVE VIDEO+TEXT Conferință de presă la AUR Constanța. Suspiciunea de viol din timpul Taberei de Vară, printre subiectele analizate (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Sep 2023 1344

Tabăra de vară a AUR organizată la Neptun-Olimp George Simion a anunţat că tot Biroul judeţean al AUR Ialomiţa a demisionat, în urma acuzaţiilor de viol

20 Sep 2023 1111

Oficial de la IPJ Constanța despre cazul tinerei ce acuză că ar fi fost violată la o tabără de vară organizată pe litoral de AUR (VIDEO)

18 Sep 2023 1329

Suspiciune de toxiinfecție alimentară la o pensiune de la Lacul Roșu! Zeci de copii din Constanța, aflați în tabără, acuză stări de rău

23 Aug 2023 868

Teatrul de Stat Constanța organizează o tabără de dramaturgie la care participă 30 de adolescenți

18 Aug 2023 795

Tabăra „Cronicile AGLT“ s-a desfășurat la Vaslui. Ce au învățat copiii prezenți la eveniment (GALERIE FOTO)

11 Aug 2023 695

A început prima tabără de campanie pentru copii, organizată de Poliția de Frontieră Română (FOTO)

30 Jul 2023 975

Constanța, reprezentată la tabăra de pregătire și la cursul național de perfecționare la gimnastică aerobică 2023 (GALERIE FOTO)

25 Jul 2023 1296

Universitatea Ovidius din Constanța organizează Școala de Vară în domeniul dezvoltării urbane durabile

17 Jul 2023 860