Actualitate

Registrul Auto Român - mai mulţi directori de la instituţii din Constanţa, în Consiliul de Administraţie

Registrul Auto Român (RAR) este organismul tehnic de specialitate desemnat de Ministerul Transporturilor ca autoritate competentă în domeniul vehiculelor rutiere, siguranţei rutiere, protecţiei mediului înconjurător şi asigurării calităţii.
 
Instituţia a luat fiinţă în 1991 de ing. Ioan Ţigănaş. Inginerul Ţigănaş a fost şeful laboratorului auto al unui important institut de cercetare şi proiectare. Activitatea instituţiei se desfăşura, la acea vreme, în barăci şi laboratoare. Acestea erau împărţite în containere care se aflau pe terenuri închiriate.
 
Activitatea RAR a fost începută cu câteva zeci de angajaţi şi, în timp, în urma dezvoltării fireşti, s-a ajuns la circa 1.600 de salariaţi. Apariţia instituţiei a însemnat adaptarea la noile tendinţe ale vremurilor din punct de vedere al siguranţei în trafic. Totul a pornit de la eliberarea CIV şi omologări şi a continuat cu inspecţia tehnică. Treptat, au fost introduse şi alte activităţi noi cum ar fi omologări şi certificări de componente şi echipamente auto, certificare a sistemelor de management al calităţii şi autorizarea staţiilor de inspecţie tehnică periodică. S-a pus accent şi pe clasificarea autocarelor. Mai apoi s-a început şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere.
 
În conformitate cu legislaţia în vigoare Registrul Auto Român are următoarele atribuţii principale: acordarea omologărilor de tip naţionale pentru vehiculele rutiere, sistemele, componentele şi entităţile tehnice separate ale acestora, acordarea certificatelor de conformitate pentru sisteme, componente şi entităţi tehnice separate ale vehiculelor rutiere, acordarea omologărilor individuale pentru vehiculele rutiere, efectuarea inspecţiei tehnice periodice pentru anumite categorii de autovehicule, autorizarea staţiilor de inspecţie tehnică şi controlul activităţii de inspecţii tehnice periodice, transpunerea acquis-ului comunitar referitor la vehicule rutiere (cap.1 – Libera circulaţie a mărfurilor) şi la inspecţiile tehnice periodice (cap.9 – Politici de transport). autorizarea atelierelor care efectuează lucrările de montaj, reparare şi verificare a vehiculelor şi componentelor acestora, certificarea sistemului de management al calităţii, participarea la lucrările Forumului Mondial pentru Armonizarea Reglementărilor Vehiculelor (WP 29) a Comisiei Economice pentru Europa a ONU

Cine se află în conducerea instituţiei

Directorul general al instituţiei este George-Adrian Dincă, cu funcţii în principalele organisme de control ale statului la nivel rutier – RAR, ARR, ISCTR sau CNAIR, el fiind domiciliat în Bucureşti. Director tehnic este ing. Cristian Viorel Bucur, fiind în angajat al RAR încă din 1993, având diverse funcţii. Director economic este Mihaela Gheorghe, având această funcţie încă din 1998. Directorul pe Dezvoltare este ing. Gabriel Florentin Tudorache, lucrând în instituţie aproape de la înfiinţare, din 1992.
 
Consiliul de Administraţie îi are în frunte pe: Dumitru Coiciu, preşedinte CA, domiciliat în Constanţa, având totodată funcţia de director general adjunct la Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa; Aurelia Surulescu este membru reprezentant al Ministerului Transporturilor, care ocupă şi funcţia de director general al Autorităţii Rutiere Române (ARR); un alt nume sonor de la Constanţa este cel al lui Marin Dima, care are calitate de membru, care în trecut a fost preşedinte al Consiliului de Administrare RAR, iar acum este director general regional la Direcţia Regională Drumuri şi Poduri Constanţa, din subordinea CNAIR; George Adrian Dincă are calitate de membru pe lângă funcţia de director general al RAR; Bogdan Stelian Mîndrescu,  Adrian Popescu şi  Tiberiu Valentin Mavrodin – toţi având calitate de membru.
 
La Constanţa, RAR este condus de Adrian Bizineche.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Am uitat să mai fim oameni. Un apel la autenticitate, de unde te-ai aştepta mai puţin

29 Jul 2019 999

Fenomene extreme. Trombe uriașe pe coasta rusă a Mării Negre

17 Jul 2019 571

Aşa ceva rar se întâmplă. Crimele care au speriat judeţul Constanţa într-o zi de Sfânta Duminică. Unde şi cum au avut loc

08 Jul 2019 4465

Fenomen natural spectaculos la Mamaia. Apare, pe cer, odată la un deceniu (galerie foto)

11 Jun 2019 5541

Palatul Cotroceni va fi iluminat, azi, de la ora 21.00, în turcoaz, culoarea bolilor rare

09 Jun 2019 621

lauraadamache.ro Inghetata de zmeura, simpla, cremoasa, fara ace de gheata

05 Jun 2019 2219

Cutremur de suprafaţă, în România, în această noapte. Într-o zonă unde au loc, rar, astfel de fenomene naturale

04 Jun 2019 1918

UPDATE Mai rar întâlnite. Două cutremure au avut loc, în România, după miezul nopţii. La circa o jumătate de oră diferenţă

31 May 2019 1208

#citeșteDobrogea La mulți ani, domnule academician Petre Frangopol! Mesaje de... acasă (document)

25 May 2019 2045

UPDATE. Accident rutier grav în Constanţa. Două victime. Maşina s-a zdrobit de un gard de beton (galerie foto+video)

18 May 2019 22704

Program prelungit la Registrul Auto Român. Iată motivul!

02 May 2019 491

Imagini nemaiîntâlnite Cu maşina de pompieri, pe vagon, la stins incendiul. Ei sunt adevaraţii eroi (fotoreportaj)

26 Apr 2019 3212

Constanţa. Fotografie-document Stadionul pe care a jucat Locomotiva PCA când a promovat, în 1954, în Divizia A. Ce se află acum pe locul fostei arene (galerie foto)

25 Apr 2019 1788

#citeşteDobrogea 121 de ani de la naşterea filosofului şi sociologului dobrogean Alexandru Claudian. Colecţie rară la Biblioteca Universităţii „Ovidius“

08 Apr 2019 710

Vești proaste de la meteorologi. Frig în toată ţara. Precipitaţii în mai multe regiuni

07 Apr 2019 549