Registrul Auto Român - mai mulţi directori de la instituţii din Constanţa, în Consiliul de Administraţie

Registrul Auto Român (RAR) este organismul tehnic de specialitate desemnat de Ministerul Transporturilor ca autoritate competentă în domeniul vehiculelor rutiere, siguranţei rutiere, protecţiei mediului înconjurător şi asigurării calităţii.
 
Instituţia a luat fiinţă în 1991 de ing. Ioan Ţigănaş. Inginerul Ţigănaş a fost şeful laboratorului auto al unui important institut de cercetare şi proiectare. Activitatea instituţiei se desfăşura, la acea vreme, în barăci şi laboratoare. Acestea erau împărţite în containere care se aflau pe terenuri închiriate.
 
Activitatea RAR a fost începută cu câteva zeci de angajaţi şi, în timp, în urma dezvoltării fireşti, s-a ajuns la circa 1.600 de salariaţi. Apariţia instituţiei a însemnat adaptarea la noile tendinţe ale vremurilor din punct de vedere al siguranţei în trafic. Totul a pornit de la eliberarea CIV şi omologări şi a continuat cu inspecţia tehnică. Treptat, au fost introduse şi alte activităţi noi cum ar fi omologări şi certificări de componente şi echipamente auto, certificare a sistemelor de management al calităţii şi autorizarea staţiilor de inspecţie tehnică periodică. S-a pus accent şi pe clasificarea autocarelor. Mai apoi s-a început şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere.
 
În conformitate cu legislaţia în vigoare Registrul Auto Român are următoarele atribuţii principale: acordarea omologărilor de tip naţionale pentru vehiculele rutiere, sistemele, componentele şi entităţile tehnice separate ale acestora, acordarea certificatelor de conformitate pentru sisteme, componente şi entităţi tehnice separate ale vehiculelor rutiere, acordarea omologărilor individuale pentru vehiculele rutiere, efectuarea inspecţiei tehnice periodice pentru anumite categorii de autovehicule, autorizarea staţiilor de inspecţie tehnică şi controlul activităţii de inspecţii tehnice periodice, transpunerea acquis-ului comunitar referitor la vehicule rutiere (cap.1 – Libera circulaţie a mărfurilor) şi la inspecţiile tehnice periodice (cap.9 – Politici de transport). autorizarea atelierelor care efectuează lucrările de montaj, reparare şi verificare a vehiculelor şi componentelor acestora, certificarea sistemului de management al calităţii, participarea la lucrările Forumului Mondial pentru Armonizarea Reglementărilor Vehiculelor (WP 29) a Comisiei Economice pentru Europa a ONU

Cine se află în conducerea instituţiei

Directorul general al instituţiei este George-Adrian Dincă, cu funcţii în principalele organisme de control ale statului la nivel rutier – RAR, ARR, ISCTR sau CNAIR, el fiind domiciliat în Bucureşti. Director tehnic este ing. Cristian Viorel Bucur, fiind în angajat al RAR încă din 1993, având diverse funcţii. Director economic este Mihaela Gheorghe, având această funcţie încă din 1998. Directorul pe Dezvoltare este ing. Gabriel Florentin Tudorache, lucrând în instituţie aproape de la înfiinţare, din 1992.
 
Consiliul de Administraţie îi are în frunte pe: Dumitru Coiciu, preşedinte CA, domiciliat în Constanţa, având totodată funcţia de director general adjunct la Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa; Aurelia Surulescu este membru reprezentant al Ministerului Transporturilor, care ocupă şi funcţia de director general al Autorităţii Rutiere Române (ARR); un alt nume sonor de la Constanţa este cel al lui Marin Dima, care are calitate de membru, care în trecut a fost preşedinte al Consiliului de Administrare RAR, iar acum este director general regional la Direcţia Regională Drumuri şi Poduri Constanţa, din subordinea CNAIR; George Adrian Dincă are calitate de membru pe lângă funcţia de director general al RAR; Bogdan Stelian Mîndrescu,  Adrian Popescu şi  Tiberiu Valentin Mavrodin – toţi având calitate de membru.
 
La Constanţa, RAR este condus de Adrian Bizineche.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua – ziua 7. 15 aprilie 2024. Începem o săptămână de lună în creștere intensă

15 Apr 2024 398

A început eclipsa totală de soare. Imagini cu fenomenul (FOTO)

08 Apr 2024 845

O mamă cu trei copii a ajuns în stare gravă la spital. Cauza - consumul de pește congelat

08 Apr 2024 802

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestația depusă de firma familiei directorului RAR, Marian Butnaru! Despre ce este vorba?

30 Mar 2024 634

Cumpărări directe Constanța Primăria Ostrov a contractat lucrări în domeniul instalațiilor electrice de aproape 190.000 lei (DOCUMENT)

14 Mar 2024 1414

Primăria Constanța amenajează un nou parc în cartierul Compozitori, pe terenul fostului RAR

05 Mar 2024 737

De la glorie la decadență. Un fotoreportaj al Hotelului Palace din Constanța (FOTO+VIDEO)

20 Feb 2024 2046

Începe demolarea A fost desemnată firma care va realiza proiectarea parcului promis de administrația Chițac pe strada Eliberării din municipiul Constanța (DOCUMENTE)

16 Feb 2024 23663

Certificatul ,,RAR Auto Pass” urmează să fie emis de către Registrul Auto Român, începând cu 1 decembrie

13 Feb 2024 654

Istoria Dobrogei Dr. Horia Slobozeanu, proprietarul primului muzeu arheologic din țară

09 Feb 2024 6511

IPJ BacăuAcțiune a polițiștilor rutieri împreună cu R.A.R. Bacău

29 Nov 2023 599

RAR introduce sistemul de programări pentru redobândirea certificatului de înmatriculare

13 Nov 2023 818

Știri Constanța Acțiune a Poliției Constanța pentru verificarea stării tehnice a vehiculelor

11 Nov 2023 955

Atenție șoferi! În ce condiții trebuie folosite anvelopele de iarnă sau cele all season! Amenzile pot ajunge până la 2900 de lei

09 Nov 2023 702

Fenomen rar Aurora boreală vizibilă și din România

05 Nov 2023 2368