Regulament nou Fără plete, bijuterii şi decolteu pentru personalul de la Autoritatea Naţională Protecţia Consumatorilor

Preluarea conducerii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor de către fostul şef de la Constanţa, Horia Miron Constantinescu, a dus la o schimbare a regulamentului pe care angajaţii ANPC trebuie să îl respecte. Nu este vorba de conduita din teren, ci de vestimentaţie şi "look". Ordinul a fost semnat la data de 20 august şi intră în vigoare la 7 zile de la semnare.

Bărbaţii nu au voie să aibă părul lung, iar barba trebuie să fie medie. De asemenea, femeile, dacă vor să vină în fustă, trebuie să fie imediat deasupra genunchilor.
Pentru femei: ținută alcătuită din rochii, fără tăieturi, fermoare, imprimeuri excesive, să fie clasice, decente sau costum două piese, cu fustă sau pantalon, (lungimea fustei imediat deasupra genunchilor, limita de decență); cămașă, bluză, fără decolteuri, fără paiete sau sclipici, haine mulate; se interzice purtarea bijuteriilor în exces, extravagante, opulente, ostentative, păstrând o limită de decență; se interzice machiajul strident, aspectul facial și capilar trebuie să fie îngrijit, decent.

Regulile bărbați: ținuta va fi alcătuită obligatoriu din cămașă, cu mânecă lungă, simplă, clasică, de culoare alb, albastru, bej, bleumarin, negru; pantaloni uni care trebuie să fie drepți, fără tăieturi, fermoare, imprimeuri; încălțămintea va fi alcătuită din pantofi uni, sunt excluse articolele de încălțăminte în stil sport (teniși, bascheți, adidași) și sandalele;haina de toamnă/iarnă nu va conține accesorii extravagante, în exces, fiind una clasică; este exclusă purtarea accesoriilor, bijuteriilor, se acceptă doar verigheta; aspectul facial și capilar îngrijit, decent, fiind interzis bărbaților purtarea părului și a bărbii de o lungime peste medie.

Interzis: pantalonii scurți, tăiați sau colanții, sandalele gen papuci de plajă, pălăriile sau șepcile, cămășile ieșite din pantaloni sau descheiate, hainele mulate indecent, îmbrăcămintea indicând afilierea la o bandă sau alte obiecte de îmbrăcăminte cu caracter ofensator, vulgar, rasist, sexist, obscen, haine cu desene sau cuvinte sugestive, slogane, sau imagini, inclusiv creaturi grotești, articolele de îmbrăcăminte sfâșiate, murdare și zdrențăroase, articolele de îmbrăcăminte provocatoare sau purtate provocator.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce nereguli a descoperit ANPC în magazinele Metro și Auchan. "A cumpăra zeamă la preț de carne mi se pare o bătaie de joc" ( FOTO+VIDEO)

29 Mar 2023 648

ANPC Mai multe nereguli constatate la Starbucks din București Mall. În ce condiții erau preparate produsele (GALERIE FOTO)

23 Mar 2023 1087

ANPC Parfumuri care pot cauza infertilitate, retrase de la vânzare. ”Profitul face să pălească legea” (FOTO)

18 Mar 2023 1045

Preşedintele ANPC, despre creșterea prețurilor la RCA În cazul în care se va stabili că au existat „înţelegeri în spatele uşilor închise", autorităţile vor face investigaţiile necesare

09 Mar 2023 651

Atenție de unde cumpărați mărțișoare! La ce trebuie să fiți atenți! Recomandările ANPC

25 Feb 2023 892

Sute de centre de îngrijire a vârstnicilor din toată țara, amendate de ANPC. Nereguli grave! (FOTO+VIDEO)

24 Feb 2023 1098

Se apropie Dragobetele, sărbătoarea iubirii la români! ANPC face recomandări

20 Feb 2023 710

Controale ANPC Mergi în Lidl Constanța sau Năvodari? Află ce zone din magazine s-au închis temporar (GALERIE FOTO +VIDEO)

18 Feb 2023 3364

Controale în magazine Lidl din toată țara! Vizată și Constanța. ANPC a aplicat sancțiuni drastice

18 Feb 2023 2299

Verificări în farmaciile Dr. Max! Ce decizie a luat conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului

15 Feb 2023 1384

Produse alimentare ce conțin specii de orice insecte autorizate. Proiect de ordin privind informarea consumatorilor, dezvoltat de ANPC

14 Feb 2023 630

Legea laptelui și a produselor lactate - acțiune mixtă ANSVSA-ANPC-ANAF pentru informarea operatorilor economici

13 Feb 2023 608

Sfaturile șefului ANPC de Valentine's Day și Dragobete. La ce trebuie să fii atent

12 Feb 2023 649

Bilanțul activităților din primul an de mandat al președintelui ANPC, Horia Constantinescu

26 Jan 2023 884

Horia Constantinescu „Alături de numele produsului va trebui pus într-o paranteză şi numărul de E-uri ca să ştii că ai demarat deja procesul de îmbălsămare încă din timpul vieţii“

26 Jan 2023 870