Regulamentul parcărilor rămâne în consultare publică Primarul Vergil Chițac, o nouă propunere de zone tarifare

  • Primarul Vergil Chițac a precizat că regulamentul rămâne în consultare publică și precizează că a creat o nouă zona intermediară cu tarif mai mic, și aa redus proporțional restul prețurilor.
Primarul Vergil Chițac a făcut o postare pe pagina sa de Facebook despre parcările din municipiu.

Iată conținutul integral al postării:
 

Dragi constănțeni, am luat cunoștință de opiniile pe care vi le-ați exprimat referitor la subiectul parcărilor. Țin să vă mulțumesc pentru implicare și pentru că ați înțeles importanța unei discuții pe marginea unei teme pe cât de sensibile, pe atât de importante pentru viitorul orașului nostru.

Am înțeles argumentele acelora dintre dumneavoastră care reclamă că o astfel de măsură poate produce efecte neplăcute pentru unii dintre constănțeni. De aceea, am decis să vin în fața dumneavoastră și a consilierilor locali cu o nouă propunere de zone tarifare. Am concentrat mai bine zona centrală și i-am redus tariful. Am creat o nouă zona intermediară cu tarif mai mic, și am redus proporțional restul prețurilor.

Regulamentul rămâne în consultare publică, vom opera modificările necesare în text, conform cu noua propunere de zone tarifare. Consilierii au acum la dispoziție o variantă de regulament care împacă necesitățile viitorului cu nevoile actuale ale dumneavoastră. Ultimul cuvânt le aparține.

Dar vă provoc să facem împreună un mic exercițiu de imaginație:

Mare parte din rețeaua stradală a Constanței (care înseamnă doar 4% din suprafața orașului) a fost realizată înainte de 1989, iar spațiul pe care îl mai avem la dispoziție, nu ne permite să o îmbunătățim semnificativ. Așadar, arterele pe care circulă autoturismele, autobuzele, bicicletele și pietonii sunt limitate.

Pe de altă parte, ce nu este limitat și crește cu cel puțin 2.000 pe an, este numărul autovehiculelor. Acum 10 ani, acestea erau cu 20.000 mai puține pe aceleași străzi! Și vin și vă întreb: oare care va fi numărul lor peste încă 10 ani? Oare cum vor arăta atunci străzile Constanței?

Vreau să se înțeleagă foarte clar că prima propunere a fost pe măsura gravității situației, nu pentru că mi-ar face plăcere să împovărez oamenii.Dragi constănțeni, rezolvarea acestei probleme urgente va genera beneficii pentru mobilitatea urbană, calitatea aerului și sănătatea noastră, a tuturor. Am încredere că, împreună, vom reuși să găsim cele mai bune soluții pentru orașul nostru și viitorul lui. Aveți și dumneavoastră!

Sursa foto: Facebook/ Vergil Chițac

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Noi locuri de parcare pentru locuitorii de pe aleea Nalbei

06 Apr 2021 636

Ce se construiește Euro Vial Residence, firma fostului consilier local PNL Ion-Virgil Lixandru, edifică o parcare în Mamaia Nord

01 Apr 2021 1242

Surpriză neplăcută pentru Dorian Popa „Trebuie să mergem să deschidem un dosar de daună“ (video)

25 Mar 2021 822

Constanța. Noi locuri de parcare amenajate pe strada Badea Cârțan

25 Mar 2021 674

Primăria Constanța, obligată în instanță să elibereze autorizația de rezervare pentru un loc de parcare. Procesul nu s-a terminat

23 Mar 2021 2518

Un ONG local cere modificarea proiectului de modernizare a bulevardelor 1 Decembrie – Alexandru Lăpuşneanu – 1 Mai din municipiul Constanța

18 Mar 2021 768

Orașul Eforie va avea transport public de călători ecologic. Ce firmă se va ocupa de documentație

17 Mar 2021 2520

Achitare după condamnare, la Constanța Verdict final în cazul bărbatului care a înjurat și scuipat o femeie ce îi blocase locul de parcare

17 Mar 2021 2736

O întreagă parcare dintr-o zonă centrală a Constanței ar putea fi desființată! Hotărârea a fost luată în București

15 Mar 2021 2320

Constanța Lucrări de asfaltare în parcarea situată pe strada Badea Cârțan

12 Mar 2021 679

Constanța Mai mulți șoferi au rămas fără mașini după ce au parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități

10 Mar 2021 2734

Ce se construiește Stadiul lucrărilor la Tomis Tower, blocul de 15 etaje, de pe strada Topazului, din Constanța

10 Mar 2021 1557

Constanța Se amenajează o nouă parcare pe aleea Nalbei. Deținătorii de garaje, somați să le demoleze

04 Mar 2021 1459

Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România organizează o dezbatere pe tema regulamentului de parcare din Constanța

04 Mar 2021 538

Ionuț Rusu, viceprimar “Primăria Constanța a comandat un studiu care urmează să fundamenteze tarifele pentru parcările publice din municipiu”

03 Mar 2021 1429