Reprezentantul special pe problemele de corupție din România vine la București

Departamentul de Justiţie al SUA a numit-o pe Jessica Kim ca reprezentant special pentru a ajuta la combaterea problemelor privind corupţia, spălarea banilor şi crima organizată din România şi Bulgaria.

Jessica Kim va efectua prima ei vizită la București spre sfârșitul acestei luni.

„Jessica Kim, noul consilier permanent pentru afaceri juridice la Ambasada SUA a participat, de asemenea, la întâlnire. Doamnă. Kim a ajuns luna trecută să-şi ia postul de consilier juridic permanent pentru Bulgaria şi România la Ministerul Justiţiei din SUA, în această capacitate de a fi responsabilă pentru acordarea de asistenţă sistemului judiciar, pentru consolidarea capacității în lupta împotriva corupţiei publice, spălării de bani şi crima organizată. Cele două ţări au fost de acord să dezvolte dialogul cu privire la independenţa mai mare a instanţei şi responsabilitatea Parchetului”, se arată pe pagina de Facebook U.S. Embassy Sofia.

Cele două părţi au fost de acord să dezvolte un dialog pentru responsabilitatea procurorilor şi independenţa sistemului judiciar.

Este pentru prima dată când Statele Unite ale Amercii trimit un reprezentant special în regiune, cu misiunea expresă de a se ocupa de probleme legate de corupție, spălare de bani și crimă organizată.

Sursă foto: Facebook/ U.S. Embassy Sofia
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.