„Restaurăm istoria şi construim viitorul“ Muzeul Cinegetic Posada, păstrător al zestrei culturale a Munţilor Carpaţi, pus în valoare prin ample lucrări de modernizare şi consolidare

  • Muzeul Cinegetic Posada este una dintre mărturiile elocvente privind importanţa de care se bucură vânătoarea chiar şi în lumea omului modern.
  • Ample lucrări de consolidare, renovare şi redecorare a muzeului au fost întreprinse de compania bucureşteană Aedificia Carpaţi şi partenerii săi pentru acest proiect.
  • Aşa se face că acum, o vizită la Muzeul Cinegetic Posada reprezintă o adevărată incursiune în lumea animalelor, un loc ce adăposteşte cu cinste zestrea culturală a Munţilor Carpaţi.
 
O veritabilă incursiune în lumea animalelor, un loc unde este prezentată diversitatea faunei româneşti din toate zonele geografice, un loc în care oamenii pot înţelege mai bine zestrea culturală a Munţilor Carpaţi şi nu numai.
 
Acesta este Muzeul Cinegetic Posada, instituţie care, în urma lucrărilor de consolidare, renovare şi redecorare întreprinse de compania bucureşteană Aedificia Carpaţi şi partenerii săi pentru acest proiect, îşi aşteaptă vizitatorii de toate vârstele într-un spaţiu modern, adaptat cerinţelor şi exigenţelor unui muzeu cinegetic de talia sa.
 
În cele mai vechi timpuri, vânătoarea a reprezentat aliatul omului pentru a supravieţui şi a se dezvolta, pentru a face trecerea la omul modern care este astăzi.
 


Dovadă a importanţei pe care vânătoarea a avut-o în dezvoltarea omului, cele mai vechi picturi rupestre înfăţişează scene de vânătoare ce au adus protagoniştilor prestigiu în rândul membrilor tribului.
 
Lucrări de consolidare, renovare şi redecorare
 
Arc peste timp, vânătoarea continuă să joace un rol important chiar şi pentru omul modern.
 
Muzeul Cinegetic Posada este una dintre mărturiile elocvente în acest sens, printre cele mai importante exponate aflate aici numărându-se Capra Neagră, vânată în Munţii Făgăraş, în anul 1934, potrivit visitprahova.ro.

 
Conform sursei citate, tot aici se regăsesc arme de vânătoare provenind din Castelul Peleş, mobilier în stil renascentist, tapiserii şi tablouri înfăţişând scene şi câini de vânătoare.
 



Pentru punerea în valoarea a întregului patrimoniu al Muzeului Cinegetic Posada, compania bucureşteană Aedificia Carpaţi a întreprins ample lucrări de consolidare, renovare şi redecorare a instituţiei, lucrări în urma cărora muzeul şi-a putut redeschide, cu generozitate, porţile pentru vizitatorii săi, indiferent de vârsta acestora.
 
O nouă manieră de prezentare a exponatelor, dar şi un ambient plăcut, creat prin utilizarea materialelor şi mijloacelor tehnice moderne fac ca Muzeul Cinegetic Posada să îşi poată prezenta cu mândrie incontestabila valoare pe care o are, adăpostind zestrea culturală a meleagurilor mioritice.
 
Citeşte şi
„Restaurăm istoria și construim viitorul“
Universitatea din București, piatra fundamentală a societății românești, sub magia lucrărilor ce i-au redat grandoarea de la începuturi (GALERIE FOTO)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Restaurăm istoria și construim viitorul“ Schitul Darvari, odihnă pentru suflet în inima Bucureștilor! Lucrări impresionante l-au adus din veacul lui Ghica-Voievod până azi (FOTO)

31 Mar 2024 581

Cazinoul din Constanța, perla care renaște din mare! Video inedit cu evoluția spectaculoaselor lucrări din al treilea an de șantier (FOTO+VIDEO)

13 Mar 2024 2177

Cazino Constanța, perla albă de la Marea Neagră! Aedificia Carpați – „O fuziune perfectă între tehnologie avansată și estetică rafinată“ (FOTO)

22 Feb 2024 1050

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Complexul Romsilva, construit ca o metaforă ce amintește de statornicia pădurilor seculare

21 Feb 2024 861

Stadiul lucrărilor la Cazinoul din Constanța prezentat de Gabi Puchiu– reprezentant Aedificia Carpați, șef lucrări Cazinoul Constanța (FOTO+VIDEO)

15 Feb 2024 1037

FOTOREPORTAJ Cazinoul, vânt din pupa pentru restaurare! Pardoseli ca ape cristaline, tâmplărie exterioară de nota 10 și „misterul“ sursei de încălzire din interior

09 Feb 2024 1829

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Mânăstirea Antim, dovada vie din inima Bucureștilor a unui timp în care viața era mai grea, dar oamenii mai buni

31 Jan 2024 748

VIDEO EVOLUȚIE LUCRĂRI Cazinoul din Constanța, patru ani pe drumul renașterii! „Va străluci“ (FOTO+VIDEO)

15 Jan 2024 1297

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Ateneul Român, readus la viață de lucrările conduse de actualul manager de proiect al Cazinoului din Constanța (GALERIE FOTO)

28 Dec 2023 1735

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Biblioteca Națională a României, veritabil centru cultural și reper arhitectural al Bucureștiului (FOTO)

30 Nov 2023 1214

Biciuit de ploi și vânturi nemiloase, Cazinoul din Constanța strălucește, suveran alb peste faleza cenușie (FOTO)

22 Nov 2023 3834

#Dobrogea145 Ing. Petre Badea, directorul general al Aedificia Carpați, mesaj de Ziua Dobrogei

20 Nov 2023 1641

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Centrul PRECIS, viitorul cu inimă verde, construit de Aedificia Carpați și partenerii săi

30 Oct 2023 1373

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Teatrul Național București, locul ce poartă sufletul spre noi dimensiuni! Imobilul, readus la imaginea artistică prin lucrările Aedificia Carpați și ale partenerii săi (FOTO)

29 Sep 2023 1252

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Școala Americană București, ansamblul ridicat de Aedificia Carpați ce încorporează un adevărat sistem de învățământ occidental

22 Aug 2023 1354