„Restaurăm istoria şi construim viitorul“ Muzeul Cinegetic Posada, păstrător al zestrei culturale a Munţilor Carpaţi, pus în valoare prin ample lucrări de modernizare şi consolidare

  • Muzeul Cinegetic Posada este una dintre mărturiile elocvente privind importanţa de care se bucură vânătoarea chiar şi în lumea omului modern.
  • Ample lucrări de consolidare, renovare şi redecorare a muzeului au fost întreprinse de compania bucureşteană Aedificia Carpaţi şi partenerii săi pentru acest proiect.
  • Aşa se face că acum, o vizită la Muzeul Cinegetic Posada reprezintă o adevărată incursiune în lumea animalelor, un loc ce adăposteşte cu cinste zestrea culturală a Munţilor Carpaţi.
 
O veritabilă incursiune în lumea animalelor, un loc unde este prezentată diversitatea faunei româneşti din toate zonele geografice, un loc în care oamenii pot înţelege mai bine zestrea culturală a Munţilor Carpaţi şi nu numai.
 
Acesta este Muzeul Cinegetic Posada, instituţie care, în urma lucrărilor de consolidare, renovare şi redecorare întreprinse de compania bucureşteană Aedificia Carpaţi şi partenerii săi pentru acest proiect, îşi aşteaptă vizitatorii de toate vârstele într-un spaţiu modern, adaptat cerinţelor şi exigenţelor unui muzeu cinegetic de talia sa.
 
În cele mai vechi timpuri, vânătoarea a reprezentat aliatul omului pentru a supravieţui şi a se dezvolta, pentru a face trecerea la omul modern care este astăzi.
 


Dovadă a importanţei pe care vânătoarea a avut-o în dezvoltarea omului, cele mai vechi picturi rupestre înfăţişează scene de vânătoare ce au adus protagoniştilor prestigiu în rândul membrilor tribului.
 
Lucrări de consolidare, renovare şi redecorare
 
Arc peste timp, vânătoarea continuă să joace un rol important chiar şi pentru omul modern.
 
Muzeul Cinegetic Posada este una dintre mărturiile elocvente în acest sens, printre cele mai importante exponate aflate aici numărându-se Capra Neagră, vânată în Munţii Făgăraş, în anul 1934, potrivit visitprahova.ro.
 
Conform sursei citate, tot aici se regăsesc arme de vânătoare provenind din Castelul Peleş, mobilier în stil renascentist, tapiserii şi tablouri înfăţişând scene şi câini de vânătoare.
 


Pentru punerea în valoarea a întregului patrimoniu al Muzeului Cinegetic Posada, compania bucureşteană Aedificia Carpaţi a întreprins ample lucrări de consolidare, renovare şi redecorare a instituţiei, lucrări în urma cărora muzeul şi-a putut redeschide, cu generozitate, porţile pentru vizitatorii săi, indiferent de vârsta acestora.
 
O nouă manieră de prezentare a exponatelor, dar şi un ambient plăcut, creat prin utilizarea materialelor şi mijloacelor tehnice moderne fac ca Muzeul Cinegetic Posada să îşi poată prezenta cu mândrie incontestabila valoare pe care o are, adăpostind zestrea culturală a meleagurilor mioritice.
 
Citeşte şi
„Restaurăm istoria și construim viitorul“
Universitatea din București, piatra fundamentală a societății românești, sub magia lucrărilor ce i-au redat grandoarea de la începuturi (GALERIE FOTO)

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Direcția Regim Permise de Conducere, clădirea care schimbă percepția asupra birocrației

24 Sep 2022 1608

Vestea bună de la Cazino Constanța! (GALERIE FOTO)

23 Sep 2022 1026

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Biserica Domnița Bălașa, din Așezămintele Brâncovenești și spectaculoasele lucrări ce o fac astăzi la fel de vie ca la inaugurare, în prezența regilor (FOTO+VIDEO)

26 Aug 2022 944

Cele mai frumoase momente ale Cazinoului Constanța, de la abandon! Ziua din care Cazinoul ne-a lăsat să vedem că renaște (FOTO-VIDEO)

20 Aug 2022 1597

Fotoreportaj Surpriza de la Cazino Constanța!

19 Aug 2022 5784

Oficial Ministrul Dezvoltării vine mâine la Cazinoul din Constanța! Ce spune Prefectura Constanța

18 Aug 2022 871

Cazinoul din Constanța, „bijuteria“ care prinde din nou viață

16 Aug 2022 2425

Fotoreportaj Pas cu pas, spre renașterea Cazinoului din Constanța

04 Aug 2022 1853

A semnat Ordinul de începere a lucrărilor la Cazino Fostul ministru Ion Ștefan – „Și generațiile tinere merită un astfel de simbol readus la viață“ (FOTO)

03 Aug 2022 931

Cazinoul din Constanța, „prizonierul“ licitațiilor?! Interviu în exclusivitate cu ing Petre Badea, dir. Aedificia Carpați – „Întreaga structură de rezistență este compromisă“. Cât mai durează lucrările (FOTO+VIDEO)

27 Jul 2022 4829

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Biblioteca Universității Politehnice București, „fundația“ solidă în pregătirea viitorilor ingineri, construită de Aedificia Carpați

23 Jul 2022 717

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Muzeul Colecțiilor de Artă, martorul viu, din inima Bucureștilor, al vremurilor faine de odinioară, rămas aici grație amplelor lucrări ce i-au redat splendoarea

30 Jun 2022 594

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Stadionul Dinamo, locul cu cea mai mare pistă de atletism din România și unde inimile miilor de oameni bat la unison

15 Apr 2022 1001

Contract de circa 150.000 de euro Cine va elabora proiectul pentru restaurarea Cetății Noviodunum. Legătură cu Cazinoul din Constanța (DOCUMENT)

05 Apr 2022 2555

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Universitatea din București, piatra fundamentală a societății românești, sub magia lucrărilor ce i-au redat grandoarea de la începuturi (GALERIE FOTO)

26 Mar 2022 1147