„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Stadionul Dinamo, locul cu cea mai mare pistă de atletism din România și unde inimile miilor de oameni bat la unison

  • La Stadionul Dinamo, compania Aedificia Carpați a întreprins ample lucrări de consolidare și infrastructură.
  • În prezent, acesta dispune de cea mai modernă și mai mare pistă de atletism din România.
  • Cu o capacitate de peste 15.000 de oameni, stadionul răsună de glasurile suporterilor ale căror inimi bat la unison pentru echipa favorită.
 
Inimile a mii de oameni bătând la unison, glasurile sunându-le ca unul, emoțiile sutelor de suporteri împletindu-se și pornind ca una spre încurajarea echipei favorite!
 
Totul, în timp ce mișcările și performanțele jucătorilor sunt urmărite în detaliu chiar și în timpul serii, grație instalației nocturne, iar punctajul este atent verificat, pe tabela electronică ultramodernă.
 
Vorbim despre Stadionul Dinamo, locul unde, grație lucrărilor de consolidare și cele la infrastructură, realizate de compania Aedificia Carpați și partenerii săi pentru acest proiect, sute de suflete trăiesc intens fiecare moment al unui joc vechi de mii de ani.
 
Consolidat de compania bucureșteană, stadionul dispune în prezent inclusiv de cea mai modernă și mai mare pristă de atletism din România, alături de instalația nocturnă și de o tabelă electronică ultramodernă.
 
Meciurile disputate de echipa națională
 
Istoria stadionului povestește că acesta a fost inaugurat la data de 14 octombrie 1951, iar primul meci disputat de Dinamo aici a fost împotriva echipei Locomotiva Timișoara, potrivit wikipedia.org.
 
Partida s-a încheiat cu o victorie pentru gazde, scorul consemnat fiind de 1-0.
 
Capacitatea Stadionului Dinamo este de peste 15.000 de locuri, acesta fiind dotat, așa cum am precizat anterior, cu pistă de atletism și instalație de nocturnă.

 
Sunt două peluze, respectiv Peluza Cătălin Hîldan – peluza principală a echipei, și Peluza Sud, cărora li se adaugă două tribune.
 

Conform sursei citate, echipa națională a României a disputat două meciuri aici, fiind vorba despre partide amicale. Primul a fost cel cu Japonia, pe 11 octombrie 2003, încheiat la egalitate 1-1, iar cel de-al doilea a fost disputat pe 19 noiembrie 2008 cu Georgia, scorul final fiind de 2-1.
 
Tribunele și peluzele, consolidate
 
Pe parcursul mai multor ani, compania Aedificia Carpați a executat ample lucrări de infrastructură ale pistei de atletism.
 
Astfel, s-a dat în folosință cea mai modernă și mai mare pistă de atletism din România și s-a pus în funcțiune, totodată, instalația notcurnă. Așa cum am menționat anterior, în urma lucrărilor s-a montat și tabela electronică ultramodernă.
 
În plus, s-au consolidat parțial tribunele și peluzele stadionului și s-au demarat lucrările la copertina peste tribuna principală.
 
Toate aceste lucrări, alături de energia oamenilor ce vin aici pentru a-și susține echipa favorită fac ca Stadionul Dinamo să fie unul dintre cele mai importante din țară.
 
Citește și
„Restaurăm istoria și construim viitorul“
Universitatea din București, piatra fundamentală a societății românești, sub magia lucrărilor ce i-au redat grandoarea de la începuturi (GALERIE FOTO)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cazino, drumul spre renaștere Dr. ing. Petre Badea, directorul Aedificia Carpați - „Vom respecta sigur acest termen, chiar și în contextul crizei actuale“ (galerie foto)

04 Apr 2020 4158