Reuven Azar, Ambasador al Israelului în România – „Considerăm că orașul Constanța poate deveni un hub în Marea Neagră”

  • „Cred că aderarea României la spațiul Schengen, noi fiind optimiști că se va întâmpla în cursul acestui an, va face orașul Constanța mai puternic, așadar încercăm să atragem atenția companiilor și antreprenorilor în legătură cu ceea ce se întâmplă în acest oraș”
 
Pe 29 martie 2023, a avut loc evenimentul de lansare a curselor charter de Tel Aviv-Constanța-Tel Aviv, cu aterizare pe aeroportul din Mihail Kogălniceanu. Evenimentul a fost organizat de Asociația Patronală Resto.
 
La eveniment au fost prezenți: Excelența Sa, Reuven Azar, Ambasador al Israelului în România, Ionuț Rusu – viceprimarul Constanței, Mihai Lupu - Președintele Consiliului Județean Constanța, Corina Martin– Secretar General Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România și Președinte de onoare Resto Constanța, Mares Caravan – Managing Director HI SKY, Meidan Butnaru– proprietar TLV Booking Agency, Sorin Lucian Ionescu - Președintele Comunității Evreilor din Constanța. 
 
Detalii despre cura charter o regăsițiti în materialul LIVE TEXT Se lansează Zborurile Charter Tel Aviv – Constanța – Tel Aviv (FOTO)
 
Excelența Sa, Reuven Azar, Ambasador al Israelului în România, a vorbit despre oportunitatea continuării colaborării economice cu Portul Constanța și a precizat că a făcut o vizită recent în cadrul acestuia pentru a discuta cu conducerea sa lărgirea orizontului de parteneriat.
 
 „Am avut întâlniri oficiale aici la Constanța și am efectuat o vizită și în Portul Constanța, unde m-am întâlnit cu directorii. Israel are o linie de transport maritime directă cu Constanța. Așteptăm cu nerăbdare să se efectueze procesele de modernizare pentru Portul Constanța. Considerăm că orașul Constanța poate deveni un hub, și ar trebui să fie, în Marea Neagră. Prin acest hub am putea demara mai multă activitate. Dau un exemplu, în prezent promovăm o inițiativă privind începerea exportului cărnii românești în Israel. Așteptăm să vină în vizită autoritățile veterinare să putem adăuga la comerțul existent cea de carne procesată. Este o cerere destul de semnificativă, pentru că populația Israelului este în creștere, iar România are capacitatea de a produce. Cred că aderarea României la spațiul Schengen, noi fiind optimiști că se va întâmpla în cursul acestui an, va produce efectul ca orașul Constanța să crească mult mai puternic, așadar încercăm să atragem atenția companiilor și antreprenorilor în legătură cu ceea ce se întâmplă în acest oraș”, a precizat Excelența Sa, Reuven Azar.
 
Turiștii israelieni sunt aventurieri și pasionați de natura românească, pornind din sudul litoralului până în nordul țării.
 
„Ce am văzut noi în ultimii ani este că România crește în popularitate pentru că familiile au descoperit România și vin aici să vadă natura frumoasă, iar țara oferă multe aventuri, precum drumeții, motorsport, călărit. Israel e o țară mică și israelienii devin mai bogați și vor să aibă diversitate în destinațiile de călătorie. Au descoperit că România oferă multe la prețuri bune. Vin la resorturi de ski, le place și revin. Preferă totul – plaje, munte. Clasica vizită a familiei este să aterizeze în București și să meargă în Carpați, în Brașov, Sinaia, Sighișoara, Sibiu, Transfăgărășan. Acesta este traseul clasic. Dar acum descoperă alte locații precum Constanța, nordul Transilvaniei, Suceava. Anul acesta vom vedea nu doar zboruri directe către Constanța, că și către Suceava sau Cluj. Sunt pagini de Facebook cu zeci de mii de israelieni care vorbesc de călătorii către București. Și eu sunt membru în astfel de grupuri să urmăresc tendințele. Pot să vă spun că vedem o dublare a turiștilor din Israel. Nu cred că o să ajungem la un milion așa de rapid. Am fost cam 300.000 înainte de COVID, anul trecut am fost cam 150.000. anul acesta cred că o să fim la valoarea dinainte de pandemie. Impedimentul este modul în care își revine piața transportului aerian”, a mai punctat ambasadorul Israelului, Reuven Azar.
 
 

 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

Ambasadorul Statului Israel în România, în vizită oficială la RAJA SA Constanța (GALERIE FOTO)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ambasadorul Israelului, în România Cauza românilor care doresc să părăsească Gaza este o "prioritate”

07 Nov 2023 766

Senatul României Întâlnirea Comisiei de politică externă cu ambasadorul Israelului

30 Oct 2023 698

Ministerul Sănătății, alături de Israel, prin mobilizarea de personal medical

09 Oct 2023 802

Ministrul Sănătății transmite condoleanțe familiilor victimelor tragediei din Israel și oferă sprijin medical

08 Oct 2023 794

Muftiul Cultului Musulman din România a primit vizita ambasadorului Israelului în România

18 Jan 2023 1380

Ambasadorul Statului Israel în România, în vizită oficială la RAJA SA Constanța (GALERIE FOTO)

18 Jan 2023 1552

Turiștii israelieni, interesați de crearea unei rute turistice care să includă Constanța și regiunea Dobrogei!

18 Jan 2023 1074