Revelion 2019 Pulsul staţiunilor din judeţul Constanţa, al Deltei Dunării şi al litoralului bulgăresc

Revelionul pe litoral este căutat de cei care vor să fugă de aglomeraţia de la munte şi de cozile interminabile de pe Valea Prahovei. Fie că este Mamaia, staţiunile din sud sau chiar Delta Dunării, operatorii din turism anunţă că au rămas puţine locuri disponibile. De altfel, ca în fiecare an, mai mulţi români preferă să meargă, în schimb, pe litoralul bulgăresc, unde preţurile mici i-au transformat pe bulgari în „experţi”, fiind staţiuni şi cu hoteluri ocupate 100% de români.
 
Astfel, operatorul din turism Nicolae Bucovală a povestit că pe litoralul constănţean hotelurile oferă pachete speciale pentru turiştii care vor să vadă Marea Neagră iarna. De exemplu, la Eforie, omul de afaceri a anunţat că nu mai are locuri pentru petrecerea dintre ani. Evident, există hoteluri care oferă pachete pentru Revelion şi vouchere de vacanţă. Noutatea din acest an este că foarte multe persoane preferă pachetele care au incluse tratamente şi spa.
 
„Eu pot să vă spun că la mine, la Eforie Nord, nu mai am niciun loc, nici de Crăciun, nici de Revelion. A fost un pachet integral, un pachet care a cuprins 4 zile de Revelion, cu acces la spa, la tratament, cu ce vrea omul să îşi facă. Am mai avut şi câteva pachete pe sejururi mai lungi, pentru cei care vor să stea 8-9 zile, care include şi Crăciunul, şi Revelionul. Preţurile sunt cam la fel precum la Anul Nou. Apar noutăţi numai pe zona de Revelion. Am avut o promoţie, acum vreo lună şi jumătate, prin care preţurile erau reduse cu 25-30%. De aia s-au şi vândut foarte repede”, a punctat, pentru ZIUA de Constanţa, omul de afaceri Nicolae Bucovală.
 
„În momentul acesta nu putem face o estimare realistă, dar oricum, ca şi anul trecut, restaurantele vor fi pline la refuz. Sunt solicitări pentru hotelurile de 3 şi 4 stele care deschid pentru Revelion. Mulţi s-au pregătit cu pachetele speciale. Preţurile faţă de anul trecut au rămas cam la fel. Nimeni nu întreabă când se scumpeşte carburantul, curentul sau gazul cum sunt preţurile la turism - scad sau cresc? Dar când Guvernul reduce TVA-ul toţi se întreabă de preţ. Nu le-au scumpit pentru că piaţa nu duce. Trebuie să fim realişti. Cu siguranţă vor fi şi turişti în Delta Dunării, ei fiind cei care au turişti tot anul. Ei dacă vor să vândă în februarie sau noiembrie, nu au nicio problemă. Turiştii vin în Delta Dunării. Şi-au făcut organizaţie de managementul destinaţiei şi se promovează foarte bine acolo“, a precizat Nicolae Bucovală.

La bulgari este mai ieftin

Vecinii bulgari se bazează pe români, care vor ocupa cea mai mare parte a hotelurile care se vor deschide la Varna, Nisipurile de Aur şi, ca noutate, Albena. Pentru prima oară, trei hoteluri din Albena vor avea petreceri organizate de Revelion, iar pentru a marca acest moment, un music-hall de la Sofia va fi prezentat acolo pentru a întâmpina turiştii. Potrivit unui agent de turism din Constanţa, Alma Alexandrov, care se ocupă de pachete turistice în Bulgaria, dar şi în alte ţări, la Albena sunt aşteptaţi doar români. Preţurile scăzute şi pachetele promovate intens, dar şi tradiţia îi atrage pe români către bulgari.
 
„La bulgari este mai ieftin ca la români. Un pachet cum fac eu, cu masă dimineaţă şi seara, revelionul inclus, la un hotel de 4 stele, din centrul Varnei şi cu transport ajunge la 200 de euro de persoană. Pachetele de all-inclusiv sunt de la 200 de euro în sus, fără transport, cu trei nopţi. La patru stele preţurile sunt între 230 şi 260 de euro, cu vechime şi clientelă veche. Sunt multe care nu mai au locuri, cu capacitate de 500 de persoane. Cei care deschid, ei fac de mulţi ani şi au clienţii lor. De exemplu, la Albena, o să fie deschise pentru prima oară hotelurile - unul trei stele, unul de patru stele şi unul de cinci stele. Au preţurile uşor mai mari decât în alte staţiuni. În seara de 30, oamenii au posibilitatea să vadă şi un music-hall care vine special de la Sofia. La hotelurile all-inclusive, se oferă şi entertrainment. În fiecare seară este ceva. Oamenii se pot distra în fiecare seară. Hotelurile se bazează pe turiştii români. La Albena o să fie 100% români, la Nisipurile de Aur cam 70% români, şi tot aşa”, a menţionat Alma Alexandrov, operator turistic.

Oamenii nu rezervă locuri doar pentru Revelion, ci şi pentru vara 2019

Afaceristul Nicolae Bucovală a explicat şi faptul că mulţi operatori din turism au lansat oferte la pachetele din vara anului următor, cu precizarea că unele sunt reduse şi cu 40%. Motivul este unul simplu - este nevoie de bani pentru a face investiţii pentru noul sezon, iar banii nu vin din neant.
 
„Aşa-numiţii oameni care se bagă în seamă pe la televizor vorbesc aiurea. Vreau să punctez că reducerea de TVA la 5% nu ar trebui să afecteze tare preţurile. Litoralul la ora aceasta este într-o vânzare unde preţurile sunt reduse între 10 şi 30%. Cel care este gospodar şi care vrea să îşi facă un sejur pe litoral să se grăbească, căci au şi vouchere de vacanţă. Să cumpere acum cu reduceri masive. Sunt hotelieri în sudul litoralului care acordă şi reduceri de 40%. Au nevoie de un anumit volum de bani pentru investiţii şi modernizare”, a mai punctat Nicolae Bucovală.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Încasările din turismul intern de Revelion au scăzut cu 40% faţă de 2019. Care au fost cele mai căutate stațiuni

03 Jan 2022 1464

Vergil Chițac a semnat, în ziua de Revelion, mii de decizii de impunere

10 Jan 2021 4236

Constanţa. Revelion 2020 Piaţa Ovidiu. Câţi participanţi au fost. Cine a cântat (galerie foto)

01 Jan 2020 12150

Totul despre Revelion 2020 la Constanţa Ştefan Bănică, Voltaj şi Andra, în Piaţa Ovidiu în noaptea dintre ani

31 Dec 2019 7689

Vacanță prelungită de Sărbători Mai multe zile libere pentru bugetari

20 Dec 2019 3609

Revelion 2020. Peste 100.000 de euro pentru Ştefan Bănică, Voltaj şi Andra, din bugetul Constanţei (document)

10 Dec 2019 3173

Revelion 2020. Primăria Constanța alocă 150.000 de euro pentru eveniment

10 Oct 2019 4584

„Şeful“ urcă pe scena Casei de Cultură din Constanţa

01 Oct 2019 2366

Editorial Nici nu a început bine anul, că avem ce discuta. De la primul accident grav pe 2019, până la șoferul gol care a produs un carambol

07 Jan 2019 2115

Un agent de pază care ar avea cetăţenie română a fost înjunghiat mortal la Londra

02 Jan 2019 1995

Tragedie în noaptea de Revelion pe drumul Constanţa-Tulcea El este primul român mort în accident de circulație în 2019

02 Jan 2019 11926

Constanța Sute de persoane au solicitat Serviciul de Ambulanță în noaptea de Revelion

02 Jan 2019 2277

Unde s-a distrat Simona Halep de Revelion. Ce nume celebre au mai fost alături de ea

01 Jan 2019 2489

Revista presei locale

01 Jan 2019 1641

Revelion 2019 Muzică live, dans, umor și un spectaculos show de artificii în Piaţa Ovidiu din Constanţa

31 Dec 2018 2850