Actualitate

Revocarea lui Dan Nicolae Tivilichi din funcţia de administrator al CN APM Constanţa, publicată în Monitorul Oficial al României

Hotărârile nr. 4 şi nr. 4 din 10 septembrie 2019 ale Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa au fost publicate în Monitorul Oficial al României.
 
Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA s-a întrunit pe 10 septembrie 2019, la sediul Ministerului Transporturilor. Acţionarii participanţi la şedinţă sunt deţinătorii unui număr total de 13.290.643 acţiuni, reprezentând 100% din numărul total de acţiuni emise de companie, respectiv: acţionarul Statul român, reprezentat prin Ministerul Transporturilor, acţionar deţinător al unui număr de 10.632.514 de acţiuni, reprezentând 80% din capitalul social, acţionarul Fondul Proprietatea, acţionar deţinător al unui număr de 2.658.129 de acţiuni, reprezentând 20% din capitalul social.
 
La şedinţă a fost prezent Ghiorghe Bătrâncă, în calitate de împuternicit al preşedintelui Consiliului de Administraţie şi administrator executiv. Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a aprobat revocarea administratorului Dan Nicolae Tivilichi, luând în considerare motivele invocate în cuprinsul plângerii penale a Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, aflată spre soluţionare pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa în Dosarul nr. 4232/P/2019. De asemenea, a fost aprobată, pe baza voturilor valabil exprimate, numirea lui Bogdan Pascu, ca membru provizoriu în Consiliul de Administraţie pentru o perioadă de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, până la 6 luni. 
 
O altă decizie se referă la aprobarea remuneraţiei fixe a membrului nou numit, în sumă de 10.636 lei brut lunar, numai în cazul în care cuantumul acesteia nu depăşeşte de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate, la nivel de clasă, conform clasificaţiei activităţilor din economia naţională, comunicat de Institutul Naţional de Statistică, precum şi cu încadrarea în prevederile Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al companiei aprobat. 
 
Nu în ultimul rând, a fost aprobat ca forma contractului de mandat care va fi încheiat cu administratorul provizoriu nou-numit să fie conform celei prevăzute în anexa la prezenta împuternicire. Mai mult, s-a aprobat ca reprezentanţii Ministerului Transporturilor în Adunarea Generală a Acţionarilor Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa să semneze contractul de mandat cu membrul Consiliului de Administraţie nou numit. 
 

A fost votată componenţa CA-ului CN APM Constanţa

 
Tot în Monitorul Oficial al României a fost publicată şi hotărârea nr. 5/10 septembrie 2019 a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa. Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor CN APMC s-a întrunit pe 10 septembrie 2019, la sediul Ministerului Transporturilor. În  conformitate cu voturile valabil exprimate, în urma aplicării votului cumulativ, componenţa Consiliului de Administraţie al CN APM Constanţa este următoarea: Elena Petraşcu, Daniela Șerban,  Gabriela Murgeanu, Ghiorghe Bătrâncă, Mircea Burlacu, Bogdan Pascu, Daniel Adrian Naftali. 
 
Directorul general a fost mandatat în vederea îndeplinirii tuturor actelor şi formalităţilor necesare înregistrării şi publicării hotărârilor adoptate la Oficiul Registrului Comerţului.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Reabilitarea drumului de acces la ecluza Năvodari, în atenția APM Constanța

18 Nov 2019 1188

Cât va plăti CN APM Constanţa pentru serviciul de urmărire a comportării în timp a digului de larg (document)

16 Nov 2019 535

Baza Sportivă Portul Constanţa, igienizată. Ce valoare estimată au lucrările

14 Nov 2019 230

Reţelele de alimentare cu apă din Portul Constanţa vor fi reabilitate (document)

14 Nov 2019 234

Contract de peste două milioane de lei Sistemul de semnalizare maritimă, reabilitat de CN APM Constanţa (document)

12 Nov 2019 780

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa îşi măreşte parcul auto (document)

09 Nov 2019 1294

Atribuire prin negociere directă Societatea UTI Servicii și Mentenanță a bătut palma cu CN APM Constanța (document)

02 Nov 2019 615

O firmă din județul Hunedoara va livra stâlpi de iluminat stradal pentru CN APM Constanța (document)

18 Oct 2019 527

CN APM Constanţa cumpără o autogunoieră compactoare (document)

12 Oct 2019 459

CN APM SA a atribuit un contract societăţii NS Copiers SRL (document)

08 Oct 2019 497

Infrastructura portuară, modernizată Lucrările de dragaj în Portul Constanța continuă (galerie foto)

07 Oct 2019 380

Undă verde pentru realizarea unei platforme pentru depozitare, amenajată în Portul Constanţa

27 Sep 2019 869

Două ordine privind hărţile strategice de zgomot din Portul Constanţa, publicate în Monitorul Oficial

20 Sep 2019 420

Angajaţii CN APM Constanţa, asiguraţi de Omniasig Vienna Insurance Group în caz de boală profesională, accident ori deces (document)

17 Sep 2019 755

Clădiri din subordinea CN APM Constanța, dotate cu instalații de detecție în caz de incendiu (document)

07 Sep 2019 610