Roata panoramică din Portul Constanța ar trebui să fie demontată de proprietar până de Dragobete. Ce spune primarul

  • Roata panoramică din Constanța ar urma să fie complet demontată până spre finele lunii
  • Societatea a fost notificată, iar pe 24 februarie sunt împlinite cele 30 de zile legale
  • Dacă până atunci nu va fi demontată, primăria va putea să o demonteze, prin Confort Urban

Edilul Constanței, Vergil Chițac, a punctat că până pe 24 februarie mai are termen, conform notificării transmise în ianuarie firmei care deține roata panoramică de la Poarta 1. Dacă societatea nu o va demonta, primăria, prin Confort Urban, va trebui să treacă la demolarea construcției.

„Legat de celebra roată... Haideți să vă spun ceva – povestea. Las la o parte faptul că s-a acordat de către colegii noștri de la Direcția de Sprijin a Operatorilor Economici – li s-a dat avizul fără ca ea să se fi putut desfășura, din punct de vedere legal. Nu era normal să se dea pentru activitatea aia, în zona aia. Las la o parte faptul că nu s-a cerut Urbanismului un punct de vedere. În momentul în care ansamblezi și pui acolo ditamai roata, e ca și cum ai face un bloc. Nu e normal să nu ai aviz de la urbanism.

S-a gândit în jurul acestei roți un proiect pe care Constanța l-a câștigat – Capitala Tineretului pe 2020, care se mișcă pe 2021. Totul trebuia să se desfășoare acolo, în parcare. Acesta este un proiect. Pentru proiectul legat de mobilitatea urbană în zona Ștefan cel Mare, autorii proiectului – Direcția de Fonduri Europene – a gândit acolo (n.r. în parcarea de la roată) organizarea de șantier. Dacă mâine declarăm câștigătorul și într-o lună semnăm contractul, acolo trebuie să fie organizare de șantier. Constructorul trebuie să ducă acolo toate echipamentele. Cele două direcții din Primărie care au gândit două proiecte, unde au fost? Lipsa dialogului din interiorul primăriei a fost o mare problemă și este cea pe care în perioada următoare încerc să o rezolv, aducând la aceeași masă pe toți responsabilii de la fiecare direcție, făcând fișă de proiect, făcând planuri și dând termene.

Roata este în picioare. A fost notificată. Pe 24 februarie face o lună. Ne vom duce, și conform legii aplicăm legea. Trecem să o demontăm noi cu Confort Urban. Trebuia să respectăm legea”, a spus edilul Constanței.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Galerie foto+video Demontarea roții panoramice de la Poarta 1, aproape de final

26 Feb 2021 2270

Constanța Roata panoramică, încă îi încântă pe constănțenii ieșiti la o plimbare de seară (video)

20 Feb 2021 1898

Roata panoramică de la Malul Mării este demontată (video)

13 Jan 2021 1947

Vergil Chițac Despre roata panoramică și decizia de a nu prelungi valabilitatea autorizației de funcționare

08 Jan 2021 2082

Mai mulți pensionari din țară îl acuză de discriminare pe administratorul “Tomis Eye” de pe faleza Cazionului. Acesta ia în calcul să renunțe la facilitățile acordate

14 Jul 2020 4642

Constanța Mai este puțin până la inaugurarea roții panoramice din apropierea Cazinoului (galerie foto + video)

24 Jun 2020 2267