România Peste 11.000 de candidați nu s-au prezentat la prima probă scrisă a Evaluării Naționale


• Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați trei candidați.

Astăzi, în România s-a desfășurat prima probă scrisă a Evaluării Naționale.

La proba scrisă de Limbă și literatură română au fost prezenți 161.038 de candidați, iar 11.490 (6.7%) de candidați nu s-au prezentat la examen -  dintre aceștia, 166 de candidați se află în izolare, iar alți 18 sunt spitalizați / carantinați.

Un singur candidat a avut temperatura peste maximul admis.

Acesta va susține examenul în etapa specială, din data de 29 iunie.

Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați trei candidați, lucrările acestora fiind notate cu 1.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie (Matematică), iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută joi, 18 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.


Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16.00 - 19.00) și 23 iunie (în intervalul orar 8.00 - 12.00).

În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun / transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții / reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prof. Iulia Cristina Cabrancea, mentor proiect ROSE „Nu Bacalaureatul trebuie regândit, ci atractivitatea orelor, motivarea elevilor pentru învăţare“

06 Apr 2019 13665

O firmă cu acționariat canadian a semnat cu Nuclearelectrica. Socitatea va încasa peste 49.000 de euro. Ce servicii va presta (document)

16 Jan 2019 3629