România trimite noi ajutoare în Turcia!

Foto: IGSU
România va trimite ajutoare în Turcia, pentru a ajuta la efortul de căutare și salvare a victimelor curtremurului de luni. 

Astfel, potrivit unui comunicat emis de Guvern, luând în considerare acțiunile autorităților române de monitorizare continuă a situației aflate în dinamică în Republica Turcia, puternic afectată de cutremure și, totodată, în baza comunicării permanente avute cu autoritățile turce, care solicită în continuare asistență internațională prin intermediul mecanismului european de protecție civilă,  mai precis, nevoia de echipe de căutare-salvare,  în vederea sprijinirii eforturilor de combatere a efectelor negative ale seismelor, astăzi, 08.02.2023, cu aprobarea președintelui României, Klaus Iohannis, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, în sistem hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență. 

Hotărârea nou adoptată prevede următoarele: 

-Suplimentarea acordării de asistență internațională pentru Republica Turcia care constă  în mobilizarea și trimiterea unei noi echipe RO-USAR a Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

-Aprobarea scoaterii de la rezervele de stat a unor bunuri de strictă necesitate, pentru utilizarea acestora de echipa de căutare salvare urbană care desfășoară acțiuni de intervenție pe teritoriul Republicii Turcia în cadrul mecanismului de asistență umanitară internațională.

-Abilitarea Ministerului Apărării Naționale de a desfășura misiuni pentru transportul personalului, mijloacelor și echipamentelor altor state care acordă sprijin Republicii Turcia sub egida Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, care nu dispun de aceste capabilități, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență.
 

Menționăm totodată, ca alături de personalul specializat de căutare-salvare RO-USAR, din cadrul IGSU, la misiune vor participa și 2 medici și 2 asistenți din cadrul UPU-SMURD București (ca parte integrantă INSARAG), personal specializat cu echipe canine format din 4 reprezentanți cu sprijin canin din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, respectiv, 2 ofițeri de legătură din cadrul DSU., mai transmite sursa citată. 


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Țigări nedeclarate, descoperite la bordul unei nave sub pavilion Togo, sosită în Portul Constanța din Turcia

12 Jun 2024 364

LIVE TEXT În meciul România - Liechtenstein, Ianis Hagi - căpitan în premieră la echipa națională. Tricolorii, rezultat dezamăgitor! (GALERIE FOTO)

07 Jun 2024 1139

Muzeul de Artă Constanța a fost implicat în proiect Ce manifestări au avut loc în cadrul evenimentului „Fascinația Orientului în arta contemporană”, desfășurat la Istanbul

04 Jun 2024 417

Firme Constanța Se mută sediul social al societății Donerci Omer Usta SRL

31 May 2024 625

CS Medgidia Atletul Alin Mihai Șavlovschi, pe locul cinci la Campionatul Balcanic (GALERIE FOTO)

31 May 2024 624

Universitatea Ovidius din Constanța Echipa Facultății de Medicină, premiată la o prestigioasă competiție universitară internațională de căutare și salvare în situații de urgență

29 May 2024 583

Conferința „Black Sea Talks. Zece ani de la anexarea Crimeii”, susținută la Universitatea „Ovidius” Constanța

26 May 2024 674

Festival inițiat de Liceul Teoretic „Traian” Constanța Când sunt anunțați câștigătorii ediției a XVI-a a FILMMIC

23 May 2024 1226

MAEDin Agenda de lucru a MAE de joi , 23 mai 2024, vă semnalăm

23 May 2024 320

Parteneriat româno-turc pentru lucrătorii, pensionarii și angajatorii din România și Turcia (GALERIE FOTO)

22 May 2024 570

Județul Constanța Polițiștii de frontieră de la Vama Veche au confiscat marfă de peste 250.000 lei

22 May 2024 581

Guvernul RomânieiPremierul Marcel Ciolacu - Salut semnarea Declarației politice privind constituirea Consiliului de cooperare strategică la nivel înalt între România și Turcia

22 May 2024 441

MApNMinistrul apărării naționale, la reuniunea Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt România – Turcia

22 May 2024 292

Marcel Ciolacu, premierul României, cadouri fotbalistice pentru președintele Turciei. Recep Tayyip Erdogan, mare admirator al lui Hagi

22 May 2024 703

Un bărbat cu domiciliul în Turcia și-a deschis afacere la Constanța. Iată în ce domeniu

21 May 2024 705