România va susţine poziţia UE privind combaterea cauzelor şi efectelor încălzirii globale. Anunțul lui Tanczos Barna

Tánczos Barna, foto: Facebook/ Tánczos BarnaRomânia sprijină efortul Uniunii Europene (UE) de a combate atât cauzele, cât şi efectele încălzirii globale, iar atingerea ţintelor, chiar dacă sunt stabilite şi la nivel naţional, nu se pot realiza individual, susţine ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

"Atingerea ţintelor, chiar dacă sunt stabilite şi la nivel naţional, nu se pot realiza individual. România va susţine poziţia UE. Ţin să vă reamintesc că UE este liderul global al ambiţiilor şi în acest moment arată calea pentru reducerea impactului schimbărilor climatice. Totodată, arată modalităţile practice prin care putem să reducem emisiile de carbon şi emisiile de gaze cu efect de seră, care generează aceste probleme de mediu", a declarat Tanczos, într-un comunicat de presă al ministerului de resort, transmis joi AGERPRES.


Potrivit MMAP, Uniunea Europeană şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la încălzirea globală peste pragul de 1,5 grade Celsius şi a solicitat tuturor părţilor să ia de urgenţă măsuri pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră. Uniunea Europeană a reamintit şi obligaţia de a respecta angajamentele pe care părţile şi le-au asumat prin Acordul de la Paris şi prin Pactul Climatic de la Glasgow, adoptat în timpul conferinţei de anul trecut, COP26.
 

"Îngrijorarea Uniunii Europene, împărtăşită şi de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, vine pe fondul lipsei de ambiţie a contribuţiilor determinate la nivel naţional de ţările parte la Convenţia Cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice. România şi-a asumat ţelurile comune ale Uniunii Europene, dintre care amintim nevoia de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 55% până în 2030, comparativ cu nivelurile din 1990, şi asumarea obiectivului de a atinge neutralitatea climatică până în 2050.

Pe prima pagină a agendei COP27 sunt teme precum adaptarea la schimbările climatice, mecanismul internaţional pentru pierderi şi daune asociate schimbărilor climatice şi finanţarea acţiunii climatice, dezvoltarea şi transferul tehnologiilor. Până la acest moment, subiectul care a iscat deja neînţelegeri a fost problema pierderilor şi a daunelor care se referă la consecinţele climatice suferite de ţările vulnerabile şi la metodele prin care acestea pot fi ajutate de ţările dezvoltate. România susţine determinarea Uniunii Europene de a căuta soluţii eficiente pentru a răspunde nevoilor diverse ale ţărilor vulnerabile care se confruntă cu efectele schimbărilor climatice şi este solidară cu acestea", notează sursa citată.


În perioada 6 - 18 noiembrie se desfăşoară, la Sharm El-Sheikh, Egipt, cea de-a 27-a Conferinţă a Părţilor Convenţiei Cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP27). La eveniment sunt prezenţi şefi de stat, miniştri, negociatori, activişti pentru schimbări climatice şi reprezentanţi ai societăţii civile.

O delegaţie a Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, condusă de către ministrul Barna Tănczos, va participa la discuţii începând cu data de 16 noiembrie. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Mediului despre lucrările din Delta Dunării „România nu va fi niciodată de acord cu lucrări care să afecteze biodiversitatea în Delta Dunării“

09 Mar 2023 1238

Ministrul Mediului Noi sesiuni ale programelor "Rabla Clasic" şi "Rabla Plus" vor începe pe data de 24 martie (VIDEO)

09 Mar 2023 1274

Aplicaţia pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023, destinată persoanelor fizice, ar putea fi deschisă la sfârşitul lunii martie (VIDEO)

09 Mar 2023 1678

Ministrul Mediului, anunț de ultimă oră despre programul „Rabla local“

02 Feb 2023 1197

Senatorul USR, Remus Negoi avertizează că se pregătește o „licitaţie cu dedicaţie pentru atribuirea sectoarelor de plajă de pe litoral"

29 Jan 2023 1713

UPDATE. Jurnalistul Căutiş anunță „sentința definitivă ce impune DNA-ului să ancheteze pe primarul din Limanu“!

10 Jan 2023 2168

UPDATE Guvernul a aprobat plafonarea la 400 lei a preţului pe metrul cub de lemn de foc (VIDEO)

05 Oct 2022 1211

LIVE Ministrul Mediului, prezent la lucrările de înnisipare la lotul 5, întreprinse de Van Oord România, la Eforie (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 Sep 2022 1906

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos și conducerea ANAR, așteptați marți la Eforie Sud

05 Sep 2022 1323

Ministrul Mediului „Nivelul radiaţiilor în perioada războiului nu a crescut niciodată nici în Ucraina, nici în România“ (VIDEO)

10 Aug 2022 1002

Ministrul Mediului Calitatea aerului în zona barjelor blocate pe Dunăre, monitorizată

22 Jul 2022 1136

Ministrul Mediului anunţă restricţii la utilizarea apei potabile (VIDEO)

20 Jul 2022 1606

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, în misiune de relocare a unui urs observat la Băile Tușnad

08 Jul 2022 1122

Ministrul Mediului. Trebuie să fim responsabili cu privire la utilizarea apei potabile

05 Jul 2022 933

Începând de mâine, în România intră în funcţiune sistemul de trasabilitate a deşeurilor. Anunțul făcut de Tanczos Barna

30 Jun 2022 1165