Rompetrol, de cinci ani alături de SMURD Directorul pentru Dezvoltare Corporativă, Alexey Golovin - „Investim în mod susținut în sectorul medical din România“

Rompetrol Rafinare, parte a KMG International, continuă parteneriatul cu Fundaţia pentru SMURD şi Inspectoratul General de Aviaţie (IGAv),   pentru susţinerea intervenţiilor medicale de urgenţă pe cale aeriană, a deplasării personalului şi a transportării victimelor. Valoarea investiției Rompetrol, în cei cinci ani de parteneriat, depășește 750.000 de dolari.

„În cadrul colaborării, compania asigură şi în 2014 o parte din combustibilul Jet A1 necesar operării elicopterelor din Bucureşti şi Târgu Mureş, implicate în intervenţiile medicale de urgență. Pentru că ne preocupă bunăstarea comunităților în care desfăşurăm operațiuni, investim în mod susținut în sectorul medical din România. Doar în ultimii cinci ani, am realizat 55 de proiecte pentru dotarea şi reabilitarea unor unităţi medicale din mediul rural și urban“, a declarat Alexey Golovin, director Dezvoltare Corporativă și Comunicare al KMG International / Rompetrol.
„Parteneriatul cu Rompetrol este, cu siguranţă, unul dintre cele mai importante proiecte derulate prin intermediul Fundaţiei pentru SMURD. De asemenea, colaborarea directă cu Inspectoratul General de Aviaţie are o consecinţă cât se poate de palpabilă - salvarea cât mai multor vieţi. Iată cum, prin coroborarea eforturilor acestor trei instituţii, prin profesionalismul de care dau dovadă reprezentanţii fiecăreia dintre ele, ne împlinim cel mai important deziderat, şi anume acordarea de asistenţă medicală de urgenţă pacienţilor aflaţi în stare critică, care necesită o intervenţie rapidă“, a spus dr. Raed Arafat, preşedintele Consiliului Director din cadrul Fundaţiei pentru SMURD.

Începând cu anul 2008, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) efectuează intervenţii aeriene de urgenţă la nivel naţional, contribuind astfel la transportarea şi salvarea unui număr de peste 5.000 de persoane rănite. În 2013, în cadrul punctelor de operare aeromedicală beneficiare ale sponsorizării acordate de Rompetrol Rafinare, au fost efectuate 1974 de intervenţii (dublu,  comparativ cu 2012), însumând 3922 de ore de zbor.

Inspectoratul General de Aviaţie are o contribuţie importantă în cadrul acţiunilor SMURD, prin operarea elicopterelor, cât şi prin asigurarea accesului rapid în cadrul intervenţiilor, datorită utilizării tuturor structurilor sale teritoriale. Carburantul Jet A1 este folosit pentru operarea elicopterelor și avioanelor, și este produs de Rafinăria Petromidia începând cu anul 1984, fiind certificat conform standardelor din domeniu.

KMG International / Rompetrol se implică activ în proiecte de responsabilitate socială prin platforma sa, „Energia vine din suflet“, care cuprinde programul naţional „Împreună pentru fiecare“ şi alte proiecte din domeniile protecţia mediului, sănătate şi cultură. În ultimii cinci ani, au fost implementate în toate judeţele ţării 87 de proiecte de intervenţie comunitară, cu o investiţie de peste 1.250.000 de dolari, pentru beneficiul direct al 300.000 de persoane. De asemenea, grupul desfăşoară şi activităţi caritabile sau sponsorizări, având colaborări cu Gala Societăţii Civile, ca partener al prestigiosului Festival și Concurs Internaţional „George Enescu“, valoarea investițiilor de tip CSR (responsabilitate socială corporativă) depășind la nivel de grup suma de 1.500.000 de dolari.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acţionarii Rompetrol Rafinare SA, convocați în Adunare Generală Ordinară! Pe ordinea de zi sunt zece subiecte

26 Mar 2024 579

Rompetrol Rafinare SA anunță noi investiții pentru care a solicitat acord de mediu de la APM Constanța

17 Mar 2024 498

Rompetrol Rafinare SA, reclamant într-un dosar aflat pe rolul Curții de Apel Constanța

12 Mar 2024 708

​Rompetrol Rafinare a început revizia generală a rafinăriei Petromidia de la Năvodari

08 Mar 2024 589

Investiții pe Platforma Rompetrol Rafinare în interiorul instalației de Hidrofinare Petrol Reactor

06 Mar 2024 641

Rompetrol Rafinare SA a solicitat acord de mediu pentru construirea unei conducte de racordare la Făclia, județul Constanța

01 Mar 2024 650

Constanța Reparații la instalația MHC, efectuate de Rompetrol Rafinare. Documentația, depusă la Mediu

15 Feb 2024 611

Curtea de Apel Constanța Rompetrol Rafinare câștigă, pe fond, procesul cu Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili

06 Feb 2024 479

Mandat limitat Alexandru Stavarache, numit director economic interimar al Rompetrol Rafinare SA!

01 Feb 2024 875

Firme Constanța Alexandru Stavarache, noul administrator unic al Rompetrol Petrochemicals SRL

26 Jan 2024 669

Rompetrol Rafinare SA are doi membri noi în Consiliul de Administraţie

03 Oct 2023 1112

Schimbare în conducerea Rompetrol Rafinare! Cine a fost numit la conducerea companiei

25 Sep 2023 1344

Primăria Constanța achiziționează combustibili. Furnizorul este Rompretrol Downstream (DOCUMENT)

18 Sep 2023 982

Firme Constanța Rompetrol Rafinare SA. Batyrzhan Tergeussizov, ales în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie

22 Jun 2023 1287

Rompetrol Rafinare, informații de ultim moment despre incendiul de la Rafinăria Midia Năvodari!

22 Jun 2023 1540