Actualitate

Romsilva, informaţii despre comunitatea anonimă ,,STOP Defrișărilor”

Ca urmare a publicării în spațiul public de către administratorul paginii anonime ,,STOP Defrișărilor”, a unor aspecte   privind  activitatea   Ocolului   Silvic   Mehadia,  din  cadrul Direcției   Silvice Caraș Severin, Biroul de Presă din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva este împuternicit de conducerea executivă să facă următoarele precizări.

Aspectele sesizate se află deja în cercetare și verificare. S-a dispus o reverificare a modului în care au fost îndeplinite etapele din procesul de sesizare, cercetare și furnizare de date către organele de cercetare judiciară, înainte de publicarea articolului în data de 22 august a.c.
După finalizarea raportului de verificare menționat mai sus, conducerea executivă a Romsilva va face public toate măsurile administrative, disciplinare sau de răspundere patrimonială cerute a fi aplicate, conform Statutului personalului silvic.

În ceea ce privește articolul publicat de administratorul ,,STOP Defrișărilor” referitor la procedura de desfășurare a achizițiilor publice în cadrul direcțiilor silvice subordonate Regiei Naționale a Pădurilor– Romsilva, facem următoarele precizări.

Conducerea executivă a Romsilva a luat notă de aspectele sesizate și a dispus verificarea acestora de către Serviciul de Audit Intern și Serviciul Achiziții din aparatul central al regiei. După verificarea aspectelor sesizate, în funcție de procedurile administrative necesare de aplicat în acest domeniu, se va acționa în consecință, iar rezultatele și măsurile luate vor fi comunicate public.

Directorul general al Romsilva roagă administratorul paginii anonime ,,STOP Defrișărilor” să fie de acord cu încheierea unui parteneriat cu scopul de a verifica, în comun și/sau cu experți independenți, potențiale fapte ilegale de care are cunoștință că ar fi comise de angajați ai Regiei, respectându-se astfel principiul verificării prealabile din cel puțin două surse independente a unor aspecte ce ar urma să fie comunicate public.

De asemenea, directorul general al Romsilva reafirmă faptul că arată toleranță zero față de angajații care   comit  cu intenție   fapte   care   aduc   prejudicii   patrimoniale   entității   și   care   încalcă statutul personalului silvic.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pădurar, împușcat mortal, în timp ce încerca să prevină o tăiere ilegală. Bărbatul era căsătorit și avea trei copii

17 Oct 2019 724

Direcţia Silvică Constanţa, la judecată cu Asociaţia Judeţeană de Vânătoare şi Pescuit Sportiv

09 Oct 2019 355

ROMSILVA Acţiuni de ecologizare de Ziua Mondială a Curăţeniei

26 Sep 2019 352

Solul Ocolului Silvic Dunărea de Jos, prelucrat de Body Invest SRL (document)

26 Sep 2019 364

Angajat al Romsilva, agresat și amenințat cu moartea de un grup de persoane pe raza Ocolului Silvic Borca

17 Sep 2019 1134

Romsilva, noi detalii despre pădurarul găsit decedat într-o pădure

13 Sep 2019 482

ROMSILVA Semne specifice de delimitare pentru parcuri naţionale şi naturale

29 Aug 2019 429

Gheorghe Mihăilescu, numit la conducerea executivă a Romsilva

23 Aug 2019 472

Romsilva confecționează și comercializează trăsuri tip fast-food

03 Aug 2019 520

ROMSILVA Cum putem preveni incendiile izbucnite în pădure

20 Jul 2019 523

Direcţia Silvică Constanţa anunţă o nouă licitaţie pentru vânzarea de arme utilitare cu ţeavă lungă şi muniţie calibru 7,62 mm

13 Jun 2019 708

Acţiune de ecologizare la rezervaţia naturală Fântâniţa, în proiectul „Fii voluntar de Ziua Pământului“ (galerie foto)

22 Apr 2019 572

Căprioara din Munţii Dobrogei cea curioasă şi simpatică tare. Voia să vadă cum funcţiona camera de filmat (video)

19 Apr 2019 1922

Este oficial. Se vând zeci de AKM-uri la Constanţa. Cum poţi deveni proprietarul unei astfel de arme

12 Apr 2019 7623

Aproape un milion de euro CJC se judecă cu Romsilva şi Ministerul Finanţelor pentru lucrările de la Herghelia Mangalia (galerie foto+documente)

14 Mar 2019 1662