Romsilva, sprijin pentru familia pădurarului ucis

Ca urmare a evenimentelor tragice care au afectat în ultima perioadă corpul silvic, la propunerea directorului general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, alături de partenerul său, Societatea Progresul Silvic, vor pune bazele unui fond financiar de solidaritate destinat silvicultorilor. 
 
În acest scop, la Banca Transilvania se va deschide un cont în care se vor putea depune sume de bani cu titlul de “donație”.
 
Pentru bunul mers al lucrurilor, dar și pentru păstrarea deplinei transparențe pe care Regia Națională a Pădurilor – Romsilva s-a angajat s-o păstreze față de opinia publică, se va constitui un comitet de binefacere care va decide criteriile după care vor fi repartizate aceste resurse financiare.
 
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va fi primul donator către Societatea Progresul Silvic.
 
De asemenea, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Societatea Progresul Silvic își iau angajamentul ferm că vor comunica, periodic, atât destinația banilor strânși din donații, cât și modul în care aceștia s-au folosit.
 
Astfel, Romsilva aduce la cunoștință prima decizie luată în urma discuțiilor avute la masa rotundă cu reprezentanții celor doi parteneri inițiatori prin care s-a stabilit, de comun acord, ca primii bani să meargă către:
  • Familia pădurarului Pop Liviu, ucis la vârsta de 30 de ani, dată fiind situația financiară grea a soției rămasă văduvă la vârsta de 28 de ani și cu trei copii minori în creștere;
  • Construirea unei biserici maramureșene din lemn, în semn de omagiu, pentru pădurarii care și-au pierdut viața apărând pădurea cu prețul vieții;
  • Acordarea de ajutoare, în caz de urgență, către alți silvicultori și/ sau familiile acestora care au dificultăți financiare sau medicale. 
  • Regia Națională a Pădurilor – Romsilva cheamă în demersul său social personalități românești, organizații neguvernamentale, precum și orice persoană care dorește să dea o mână de ajutor unor oameni aflați în impas într-un moment deosebit de greu al vieții.

Romsilva reamintește că de la începutul acestui an s-au înregistrat 16 cazuri de agresiune asupra personalului silvic al Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva care asigură paza fondului forestier administrat, iar între 2014 și 2018 au avut loc alte 168 de cazuri de agresiuni asupra personalului Romsilva care asigura paza pădurilor, în numeroase cazuri fiind necesară spitalizarea, în urma rănilor grave suferite. În ultima lună, pe fondul întăririi măsurilor de pază, doi pădurari au plătit cu viața pasiunea pentru pădure.
 
Regia Națională a Pădurilor-Romsilva funcționează sub autoritatea Ministerului  Apelor și Pădurilor și administrează 3,13 milioane de hectare păduri proprietate publică a statului, aproximativ 48% din totalul pădurilor din România. Instituția are că scop gospodărirea durabilă și unitară, în conformitate cu prevederile amenajamentelor silvice și ale normelor de regim silvic, a fondului forestier proprietate publică a statului.
 
Societatea “Progresul Silvic” este o organizaţie neguvernamentală, apolitică a inginerilor silvici din silvicultura românească, si nu numai, fiind deschisă şi altor specialişti din alte domenii de activitate din ţară şi străinătate.


Sursă foto: Romsilva

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătoria Constanța a anulat acțiunea deschisă de Asociația Composesorală Borșa! Taxa de timbru pentru proces era de circa 475.000 de euro (MINUTA)

28 Mar 2024 433

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva RA, prin Direcția Silvică Tulcea, a încheiat contracte de peste 400.000 de lei cu două firme locale (DOCUMENTE)

21 Mar 2024 361

Servicii de exploatări forestiere pentru producția anului 2024 – Direcția Silvică Tulcea Patru firme au semnat cu Regia Națională a Pădurilor - Romsilva RA (DOCUMENT)

12 Mar 2024 611

HG prin care peste 520 de hectare au fost trecute în administrarea Romsilva, atacată la Curtea de Apel Constanța

25 Feb 2024 605

Regia Națională A Pădurilor – Romsilva – Direcția Silvică Constanța anunță publicul interesat asupra deciziei APM pentru amenajamentul ocolului silvic Hârșova

23 Feb 2024 1374

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Complexul Romsilva, construit ca o metaforă ce amintește de statornicia pădurilor seculare

21 Feb 2024 787

Licitații publice Romsilva a atribuit un contract de servicii de împădurire în cadrul Direcției Silvice Tulcea (Document)

20 Feb 2024 461

Amenzi privind regimul silvic de aproape 22 de milioane de lei, aplicate în anul 2023

24 Jan 2024 610

Romsilva și Poșta Română au încheiat un Protocol pentru compensarea sumelor aferente lemnului de foc

23 Jan 2024 571

Dosar la Constanța Asociația Composesorală Borșa renunță la cererea de acordare a ajutorului public judiciar

21 Jan 2024 775

Marius Dan Sîiulescu este noul director general al Romsilva

16 Jan 2024 861

ROMSILVAConsiliul de Administrație al Romsilva a desemnat noul director general

16 Jan 2024 315

Despăgubiri de peste 47 de milioane de euro Asociația Composesorală Borșa a făcut la Constanța cerere de ajutor public judiciar, în procesul cu Romsilva

11 Jan 2024 714

Haită de lupi, surprinsă în Munții Apuseni (VIDEO)

07 Jan 2024 910

Romsilva a înfiinţat zeci de trasee educative la nivelul direcţiilor silvice judeţene. Vizată și Tulcea

07 Jan 2024 582