S-a finalizat montarea Roatei Panoramice din Portul Tomis (GALERIE FOTO+VIDEO)

Roata panoramică a revenit la Constanța!

Montarea acesteia s-a finalizat în imediata vecinătate a parcării din Portul Tomis, zona On Plonge.

Reamintim că pe data de 8 ianuarie 2021, Vergil Chițac, primarul Constanței, a postat pe pagina sa de Facebook informații privind decizia de a nu prelungi valabilitatea autorizației de funcționare pentru Roata Tomis Eye.

Ce scria edilul în urmă cu 2 ani

Astfel cum am promis, astăzi este despre roata panoramică și ”dedesubturile” deciziei subsemnatului de a nu prelungi valabilitatea autorizației de funcționare.

Situația se prezintă după cum urmează: agentul economic a beneficiat de la bun început doar de o autorizație temporară de funcționare. A solicitat, de bună-voie și nesilit de nimeni să funcționeze exclusiv în perioada cuprinsă între Paște și 30.09.2020, urmând ca la expirarea perioadei să se mute la Cluj.

Așa se explică faptul că a beneficiat de autorizații de funcționare emise pe câte o lună și prelungite succesiv până la 30.11.2020.
Pe de altă parte, roata nu trebuia, de la bun început, amplasată în locația pe care o cunoaștem cu toții. Din mai multe motive.

Primul ar fi acela că aceeași locație fusese deja aleasă, de aceeași administrație anterioară, pentru amplasarea unei organizări de șantier destinată realizării lucrărilor de reabilitare a marilor bulevarde. Iar roata a fost amplasată exact în mijlocul viitoarei organizări de șantier.
În opinia mea, camioanele de mare tonaj, utilajele, materialele de construcție și poluarea aferentă nu pot coexista cu mijloacele de recreere. Sunt chiar incompatibile. Coexistența ar genera pericol. Amplasarea organizării de șantier nu poate fi modificată. Decât cu riscul pierderii unei finanțări europene nerambursabile de 16 milioane euro.


Al doilea motiv este acela că regulamentul urbanistic nu permite amplasarea roții în respectiva locație. Nu este nicio diferență între a amplasa un bloc într-o locație nepermisă de regulamente și a plasa o roată panoramică într-o locație interzisă de regulamente.
În sfârșit, cum reabilitarea bulevardelor, proiect ce se va realiza cu fonduri europene, demarează în jurul datei de 01.03.2021, roata panoramică nu mai poate fi păstrată în zona Cazinoului.
 

De principiu, nu mă opun relocării acesteia. Cu condiția identificării unei locații legale.

Singura mea nedumerire este aceasta: cum este posibil ca cei ce înfierau proletar fosta administrație pentru amplasarea roții, aruncând anatema asupra acesteia, să se fi transformat în doar 6 luni de zile în cei mai vajnici apărători ai ei?


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sondaj de opinie 80% din respondenți nu sunt mulțumiți de cum arată Târgul de Crăciun Constanța, din parcul Teatrului Oleg Danovski

10 Dec 2023 1023

Știri Constanța Roata Panoramică din Parcul Oleg Danovski, din nou în funcțiune!

06 Dec 2023 1274

Roata panoramică revine la Constanța! Unde va fi amplasată? (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 May 2023 11190

Galerie foto+video Demontarea roții panoramice de la Poarta 1, aproape de final

26 Feb 2021 2898

Constanța Roata panoramică, încă îi încântă pe constănțenii ieșiti la o plimbare de seară (video)

20 Feb 2021 2512

Roata panoramică din Portul Constanța ar trebui să fie demontată de proprietar până de Dragobete. Ce spune primarul

16 Feb 2021 1704

Roata panoramică de la Malul Mării este demontată (video)

13 Jan 2021 2658

Vergil Chițac Despre roata panoramică și decizia de a nu prelungi valabilitatea autorizației de funcționare

08 Jan 2021 2635

Mai mulți pensionari din țară îl acuză de discriminare pe administratorul “Tomis Eye” de pe faleza Cazionului. Acesta ia în calcul să renunțe la facilitățile acordate

14 Jul 2020 5178

Constanța Mai este puțin până la inaugurarea roții panoramice din apropierea Cazinoului (galerie foto + video)

24 Jun 2020 2891